Dan Horyna - Přežil jsem sám sebe

Dan Horyna - Přežil jsem sám sebe https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/437839/bmid_dan-horyna-prezil-jsem-sam-sebe-Of3-437839.jpg 4 8 4

Unikátní vzpomínky legendárního zpěváka a uznávaného existenciálního psychoterapeuta. Dan Horyna – rocková legenda 80. let s neodmyslitelnou přezdívkou Zeppelin. Frontman metalové kapely Vitacit a Merlin. Ještě než z něj vyrostla rocková hvězda, patřil k talentovaným atletům. Byl mistr republiky na 1500 metrů, mířil na olympiádu, ale nakonec s atletikou skončil. Stále nebyl sám se sebou spokojený – chtěl víc. V pouhých 17 letech mu křídla přistřihl komunistický žalář, kde skončil kvůli improvizovanému vystoupení na Karlově mostě, které bylo vyhodnoceno jako provokace komunistického režimu. Horyna byl sice za dva měsíce propuštěn, ale v hledáčku policie už zůstal. Po návratu z vězení byl vyhozen ze školy a ztratil veškeré jistoty, které do té doby měl. Postupně přičichl k drogám, které ho během dvanácti let několikrát dostaly na pokraj života a smrti. Charismatický zpěvák patřil k první pervitinové generaci v Česku. S drogovým démonem bojoval celkem třikrát a kvůli drogám se mu rozpadla tři manželství. Východisko z drogové závislosti našel až díky pobytu v léčebně Červený Dvůr, který mu pomohl v hledání smyslu života. Dnes už přes 10 let působí jako vyhledávaný terapeut, vyznává buddhismus a sám úspěšně pomáhá drogově i alkoholově závislým lidem.... celý text

Přidat komentář

ber-tram
16.12.2022 4 z 5

Naposledy jsem přečetl vzpomínky Brichty, který prý vymyslel název Horynova Merlinu; oba jsou zhruba vrstevníci, ale tím spřízněnost končí. Zatímco Brichta tuze lidovým jazykem bojuje za svou pravdu se svým okolím, Horyna poučeným, myšlenkově koncízním stylem bojuje sám se sebou, se svými vnitřními démony. Brichtu byste snad za jeho přešlapy politovali, kdežto Horynu s chutí nakopali do zadku, že nevěděl co roupama a jaké byl budižkničemu. A přesto ho máte radši - on se totiž přiznává, poznává a hledá cestu. Muzika tu hraje podružnou roli, nejde o zpověď stárnoucího rockera, ale o hledání sebe sama.

Disease
12.10.2020 3 z 5

Pokud se přenesete přes pár ublíženeckých kapitol z dětství a snesete trochu toho instantního eurobuddhismu, je to vcelku fajn knížka, i když spíš než o autobiografii se jedná o autoterapii. Nicméně oceňuji, že jde někdo takhle s kůží na trh a odhalí se.


Bauriska
06.05.2020 3 z 5

Velmi zajímavé, poučné a motivující čtení. Kniha mě osobně zajímala především kvůli psychologickým výkladům u každé kapitoly.

hnatlubo
25.04.2020 5 z 5

Dan je hodně zajímavá osobnost a tato kniha to jen dokazuje - výborný psychologický portrét.

Autorovy další knížky

Radka Červinková
česká, 1968
2022  78%Osmany Laffita - Svlečený
2020  75%Dan Horyna - Přežil jsem sám sebe
2013  83%Sama proti času
2008  0%Plastická chirurgie krok za krokem
2005  20%Já jsem já

Kniha Dan Horyna - Přežil jsem sám sebe je v

Přečtených11x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce6x
Chystám se číst12x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x