Nezkrotná dáma

Nezkrotná dáma https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/51353/bmid_nezkrotna-dama-HgW-51353.jpg 4 95 6

Dámy série

< 2. díl >

1827 Skotsko Sarah Palmerová je lehkomyslná kráska, obdařená temperamentem, který ji neustále přivádí do nesnází. Naposledy rozezlila rodinu úmyslem prchnout s mužem pasoucím po jejím tučném věnu. Příbuzní její nepřijatelný plán rázně zmařili a za trest ji poslali k sestře na skotský venkov. Po příjezdu na venkovské sídlo Sarah zjistí, že sestra s rodinou odcestovala do Glasgow. V nové situaci se půvabná Sarah rozhodne všem dokázat, jak vzorně se dokáže chovat i bez dozoru. Místo toho se zakrátko seznámí s Marshallem MacDougalem, mužem neodolatelným i mimořádně nebezpečným. Sarah ho sice okouzlí, on však z Ameriky do Skotska přijel hledat spravedlnost a pomstít se. Kdo bude terčem jeho pomsty? Stará tajemství a šokující odhalení mění jejich sblížení a vzplanutí v nevyzpytatelnou hru, kde se za vášeň draze zaplatí.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Alpress
Originální název:

The Troublemaker , 2001


více info...

Přidat komentář

Senza Jenka
14.08.2023 1 z 5

(SPOILER) Při čtení první poloviny jsem měla několikrát co dělat, abych to nezahodila. První scénka u řeky je hloupá a vynucená, až to bolí. Stejně tak hledání v matrice, které příhodně končí zápisem pronájmu pozemků, protože záznam o Oliviině svatbě se autorce v této fázi nehodil. Další protínání jejich cest je trochu logičtější, ale zase ne o moc. A čistý průstřel jednou kulkou z brokovnice? Z BROKOVNICE??? To jako vážně? A krev z prostěradla vydrhla žínkou?
Marsch se chová jako snob, je nafoukaný, předpojatý, opíjí se, fňuká, obviňuje všechny okolo, uráží, obtěžuje... Jeho malý svět je sice zjištěním pravdy o otci otřesen v základech, ale chová se prostě jako hajzl. A omlouvat hrubé chování nadržeností je vrchol.
Sarah je impulzivní a občas se chová hloupě, ale její počínání je alespoň motivováno ušlechtilou snahou ochránit matku a sestru a ušetřit je pomluv. Vůbec se nedivím, že jeho první nabídku k sňatku odmítla.
Jak se mi třetí díl líbil, tak druhý je vyloženě pitomý. Ani pekařova matka to nezachránila.

ariel platto
19.11.2018 5 z 5

Opět stejně, jako u prvního dílu, hrdinka odmítá svého prince. Bohužel opět až do konce. Ale opravdu. Ještě při čtení posledních pěti stránek její srdce křičí miluji tě, ale nahlas ho pošle do háje. Jenže kniha se mi přesto, že mi tohle lezlo na nervy, četla moc dobře.


Ydisara
01.08.2018

Zatím ještě čtu, ale připadá mi to stejné jako první díl. Hrdinka nesnáší hrdinu a všechny svoje (po)city k němu se snaží potlačit, protože je zvyklá mít nad vším kontrolu... Nevím, jestli to dočtu - doufala jsem, že Sarah se bude chovat jinak, podle toho jaká byla v 1.dílu (a vím, že jí bylo 12), ale předesílanou lehkomyslnost a temperament bych si představovala jinak...

moudivlacek
22.02.2018 4 z 5

Nebylo to špatné, ale i mne se líbil víc první díl. Nemohu si pomoci, ale Marsh mých sympatií moc nezískal. Sice jsem pochopila, proč se vydal na cestu a co chtěl získat, ale neschvalovala jsem jeho vztah k Sarah a i to, co si vynucoval.
Přesto i on získal kladné body - rozhodně neměl povahu otce a snažil se svou chybu napravit.
Jsem zvědavá na další díl.

havrmoni
27.10.2015 4 z 5

Líbila se mi míň než první díl. Příběh nebyl špatný,ale hl.hrdinka mě nenadchla a jejì jednání mi zkazilo prožitek z knihy. Ona nebyla špatná, podle jejích ,,myšlenek",ale chovala se a mluvila úplně jinak.

janno69
24.11.2013 5 z 5

Opět moc pěkný příběh, knihy této spisovatelky mě ještě nezklamaly. Kdykoliv si chci odpočinout u pěkné knihy sáhnu pro některý z jejích románů a předem vím, že jsem neudělala špatné rozhodnutí :-))