Dámská volenka

Dámská volenka https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/427816/bmid_damska-volenka-0TJ-427816.jpg 3 58 28

Tento milostný román je bezednou studnicí romantických příběhů, hluboké touhy a dráždivého humoru; kniha je zároveň takzvaným gamebookem, kde si čtenář sám volí, kterým směrem se vyprávění bude ubírat. Jste statečná hrdinka uprostřed společnosti 19. století, právě začíná období dvoření a vaše budoucnost je ve vašich rukách – budete usilovat o lásku jízlivého baroneta, sira Benedicta Granvillea? Dáte přednost pravé lásce a pracovitému, pohlednému milovníkovi koní ze skotské vrchoviny, kapitánu Angusi McTaggartovi? Nebo si snad zvolíte cestu po boku kdysi spořádaného muže, jehož nyní provázejí šílenství a skandál, lorda Garrawaye Cravena? Stanete se společnicí oduševnělé a dobrodružné lady Evangeliny cestující po Evropě? Anebo vás čeká úplně jiný osud plný šermířských potyček, egyptských artefaktů a zaměněných totožností? Připravte se otevřít své srdce i mysl a pusťte se do čtení románu, který vám vyrazí dech!... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Omega
Originální název:

My Lady's Choosing: An Interactive Romance Novel , 2018


více info...

Přidat komentář

Ála41
04.04.2024 1 z 5

Co to, proboha, je?! Gamebook úplně wau nápad, určitě zkusím nějakou knihu v duchu ,,zvol si pokračování děje sám,, ještě sehnat....ALE TOHLE SE NEPOVEDLO. To bylo chabé, amatérské. A hrozně rychle konec....možná třeba někdy zkusím jinou linii příběhu,ale myslím, že ani tak NE....

Damonka12
28.12.2023 2 z 5

2,5 na knize je asi nejzajímavější koncept gamebooku. Samotný příběh je hodně zvláštní a divný, jinak to asi nazvat nedokážu.


VerronikaH
06.08.2023 3 z 5

Otřepané, neoriginální, literárně nezajímavé a přesto... něco na tom je. Možnost zvolit si, jakým směrem se bude příběh vyvíjet, kterou cestou se vydat, mě moc baví. Navíc je to díky tomu kniha na vícero použití. A taky je to dobrý zdroj erotiky pro ženy, ke kterému se můžete dámy opakovaně vracet. Dějové linky kopírují známé klasiky jako je Cizinka nebo Pýcha a předsudek, což může někomu vadit, ale spoustě z nás bude příjemné zaujmout na chvíli místo našich oblíbených hrdinek a užít si trochu té nezkrotné romantiky. Obecně vzato mě kniha bavila, ale rozhodně se to nedá považovat za významný literární počin. Kdyby ale bylo více takových gamebooku pro zábavu, taky bych se nezlobila.

1271
04.04.2023 2 z 5

Co na tuto "knihu" vůbec říct? Vlastně nevím. Trochu to vypadá, jako by ji psaly dvě žačky osmého ročníky základní školy, které právě v maminčině knihovně objevily erotické romány a rozhodly se je napodobit. S panem Darcym nebo Jamiem s Cizinky to nemá nic společného, ačkoliv jsou zmínění v recenzi od Chicago Tribune na přebalu knihy. Možná je to také zčásti dané překladem - některé věty prostě svým slovosledem nedávají smysl a vypadá to spíš, jako by je překladatelka vložila do google překladače. Ale abych nebyla jen negativní, docela jsem se u knížky nasmála - právě tomu, jak byla napsána. Některé erotické scény opravdu byly k popukání. Zatím jsem si projela asi pět konců - nejvíc mě bavila Benedictova linka, naopak lord Craven byl totální cringe a psycho (hlavně tedy uhlazený, pohledný farář).

Ellis03
13.03.2023 4 z 5

Kniha byla rozhodne zajímavá. A no poněkud zvrhla. Asi tam nebyla jediná stránka, kde by nebyl nikdo vzrušeny. Sama hlavní hrdinka byla někým na minimálně každé druhé stránce velmi okouzlena (mírně řečeno) a to bez ohledu zda byla s mužem nebo ženou. Snažila jsem se tak nějak dobrat ke všem koncum. A některé byly vskutku originální. :) kniha rozhodne pobavila a nenudila. Samozřejmě jednotlivé románky jsou brány hodně zrychla, ale zase - vzhledem k tomu ze byl každý na par stránek, tak co jiného čekat. A rozhodne obdivuji autorky - Jak to dokázaly takhle poslepovat a vymyslet.

18LenkA12
09.10.2022 3 z 5

Kniha byla velice originálně pojatá a věřím tomu, že si knihu budu muset přečíst ještě jednou a třeba zažiji jiný příběh.

goergina
25.08.2022 5 z 5

A mě to bavilo! Půjdu proti proudu a knihu tu pochválím. Já se opravdu začetla. Prošla jsem si několik variant a nezklamalo mě to. Bylo to erotické, záhadné, detektivní, romantické, strašidelné. Příběhy nejsou žádná veledíla, ale nejsme na univerzitě. Pokud jste zapšklí, tak si přečtěte encyklopedii hub a zahradničení. Kniha má pobavit a to dělá. Já doporučuji.

grizlinka
10.08.2022 3 z 5

Kniha mě zabavila, myslím ze na oddychové čtení ideál. Nic hlubšího jsem nečekala, takže mě nezklamala. Prošla jsem si i více konců ;)

Pechule
02.03.2022 3 z 5

Co k této knize napsat? Knihu jsem měla půjčenou a po přečtení jednoho opravdu jednoduchého příběhu o vztahu moderní lady s krasavcem ze Skotska ji opět s lehkým srdcem vracím majitelce... Na další vztahy a konce zvědavá nejsem, natolik mě kniha nezaujala.

_Joker_
19.05.2021 2 z 5

Jediná věc, která mě na téhle knize odradila byl primitivní styl psaní, kvůli kterému nedokážu pokračovat ve čtení. To, že si můžete vybrat svůj děj je sice dobrý nápad, ale autorka se měla zaměřit jen na 4 hlavní příběhy a nevymýšlet x variant jejich zakončení, které byly naprosto zbytečné.

lenka7348
16.02.2021 2 z 5

Jednalo se o můj první gamebook, který mě jako takový bavil. Líbilo se mi, že svým rozhodnutím ovlivním to, kam se bude příběh ubírat.
Bohužel styl, jakým byla kniha napsána, je dle mého názoru příšerný. Vypadá to, jako by autorky vytáhly sešity plné slohovek ze základky, k jejichž pročítání si každá dala minimálně litr stáčeného. Aby toho nebylo málo, tak si vedle sebe ještě otevřely 50 odstínů šedi, ze kterých poslepu vybíraly náhodné pasáže. A tohle je výsledek...

cérka
22.01.2021 2 z 5

Větší knižní úlet jsem snad ještě nezažila :). Nejsem si jistá, zda takovou knihu lze seriózně zhodnotit. Já jsem totiž přečetla jen jeden příběh a brečela jsem smíchy od začátku až do konce. Některá slovní spojení a popisy byly tak „oplzlé“, že jsem rozesílala fotografie celých stránek svým kamarádkám, aby se nás červenalo víc :).

Má první interaktivní romance a zřejmě i poslední.

nicitelkasnu
21.01.2021 3 z 5

nooo jak to rict... chtela jsem vyzkouset neco noveho a koupila jsem si tuhle knizku. doted nevim jestli jsem ji precetla celou nebo ne. v pulce jsem se zacala ztracet ve strankach ale nakonec jsem ji docetla (asi). celkove knizka nepusobi spatne takze asi doporucuju.

Ivuska97
16.01.2021 2 z 5

Na tuhle knihu jsem se tak moc těšila :) hrozně se mi líbilo, že to bude něco jiného a budu si děj tvořit sama :)
Ale to byla taková nuda, že jsem přečetla jen jeden příběh a s klidem knihu odložila. Vůbec nemám výčitky jako u jiných knih, když je nedočtu :)
2*

andy_nejedla
27.12.2020 3 z 5

Přečteno? Nebo ne? Těžko říct. Na jednu stranu jsem ráda, že jsem si přečetla "jeden" příběh. Zároveň mě napadlo, číst další (prostě jít jinudy), ale zas tolik mě příběh neuchvátil.

Domidany
29.09.2020 3 z 5

Můj první gamebook, narazila jsem na něj náhodou. Příběhy jsou strašně jednoduché a těžko uvěřitelné, přečetla jsem tedy jen dva, dohromady mi to zabralo zhruba dvě hodinky.

May
16.09.2020 2 z 5

Můj první gamebook v životě! Přiznávám, že již nyní vím, že knihu nedočtu ..., tím myslím nedočtu všechny možné varianty příběhu. Přemýšlela jsem jak bych docílila jistoty, že jsem četla celou knihu a jediná možnost, která mě napadla je, po dočtení každé strany si ji "odškrtnout" v seznamu, jinak bych to asi nikdy neměla jistotu .... Jsem už dlouhá a dlouhá léta zamilovaná do pana Darcyho, takže parodický styl na knihy z 19. století v jakém je román/gamebook, či jak knihu mám správně nazvat napsán, mi lehce vadí. Tím nemyslím, že bych se domnívala, že se lidé v 19. století chovali jako postavy knih Jane Austen, jen že si to moje romantická duše ráda namlouvá :)
Každopádně souhlasím s jesterka.as, obdivuji autorky, napsat tuto knihu musí být skutečný oříšek.

kubakubikula
08.09.2020 4 z 5

Nevím, jestli se dá úplně říct, že jsem knihu přečetla celou, protože to by bylo asi opravdu na dlouho :-) Každopádně to byl můj první gamebook, koupila jsem si ji ze zvědavosti.
Prvně mi vadila ich forma a hrozně jednoduchý příběh, ale když si člověk po chvíli zvykne, tak už to není tak zlé. Líbilo se mi to přelistovávání, to je zajímavý nápad a udrželo mě to i u knihy, kterou bych jinak odložila. Příběh byl už tak dost slabý a do toho ještě půlku té slaboty vzdychala, jak moc je na**žená.
4 hvězdy dávám jen za ten gamebook, za příběh a styl psaní byl dala tak 1-2*

LenkaGonn
03.09.2020 4 z 5

Potřebovala jsem odpočinkovou četbu. Vtipnou, hloupou, romantickou... prostě něco, kde nemusím přemýšlet. Musím říct, že je to vše co jsem očekávala a ještě mnohem více. Musím se smát jaká romantická slova autorky používají pro lidské přirození. Je to jako číst ty historické romantické romány. Jako moderní popelka. Kniha je super. Kdykoli se k ní můžu vrátit a dostanu nový příběh. Nelituji koupě a už sháním další podobnou knihu.

petuzla5591
27.06.2020 4 z 5

Muj druhý gamebook a nelituji, že jsem si ho koupila. Skvěle jsem se bavila a ráda se budu někdy vracet ke hře. :-)

Štítky knihy

pro ženy romantika gamebooky historické romance romány pro ženy

Autorovy knížky

2020  57%Dámská volenka

Kniha Dámská volenka je v

Přečtených71x
Čtenářské výzvě17x
Knihotéce56x
Chystám se číst58x
Chci si koupit21x
dalších seznamech1x