Dáma v ohrožení

Dáma v ohrožení https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/248947/bmid_rebelove-dama-v-ohrozeni-Bzx-248947.jpg 4 50 9

Rebelové série

< 15. díl >

Lady Hermiona Merryhewisová jede se svou sestrou a její rodinou navštívit umírajícího strýce, který jim kdysi slíbil, že na ně bude pamatovat ve své závěti. Nemajetné ženy doufají, že jim toto dědictví pomůže vyřešit jejich svízelnou situaci. Cestou musí přenocovat v hostinci, kde Hermionu náhle vytrhne ze spánku neznámý vetřelec. Po chvíli však žena v domnělém zloději poznává poručíka Marka Faringaye, s nímž se setkala před šesti lety na svém prvním plese a na něhož nikdy nepřestala vzpomínat. Dokonce si stále schovává malý talisman, který jí ho připomíná. Netuší však, že pohledný vikomt vede velice nebezpečný život a že se teď ocitla v ohrožení spolu s ním. Mark totiž pronikl mezi vzbouřence, kteří se chystají provést v Londýně krvavý útok, a chce jim jejich úmysl překazit. Po příjezdu do strýcova domu se Hermiona s nemocným příbuzným sblíží a rozhodne se, že u něj zůstane a udělá všechno pro to, aby se z nemoci zotavil. A Mark musí prokázat mimořádnou bystrost a odvahu, aby zabránil krveprolití ve městě a zároveň ochránil mladou ženu, která se mu vryla do srdce už při prvním setkání před lety.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Baronet
Originální název:

Too Dangerous For a Lady , 2015


více info...

Přidat komentář

miruska1
14.06.2021 3 z 5

Spíš dobrodružný příběh než romantický. Zase: o pár stránek miň by příběhu nijak neuškodilo. Bylo to zajímavé ale radím knihu k tím slabším.

johana3160
20.02.2021 3 z 5

Autorka ma i lepsi dily ze serie. Jednani hrdinu i zaporaku bylo obcas neprirozene az di clovk rikal ze takhle by nikdo nejednal. Par veci pokulhavalo ale presto autorka pise tak, ze to rada ctu.


helenkan
06.10.2019 2 z 5

Nějak jsem se ztrácela mezi velkým množstvím špiónů. Zbytečně moc zdlouhavý,tím pádem někdy i nudný.

jaja1989
05.03.2018 4 z 5

Za mě rozhodně nekonvenční téma , jsem ráda, že konečně někdo poukázal i na jiné téma než se pořád omílá v romantické literatuře.

vcielka
02.01.2018 4 z 5

kniha co ma bavila i nudila zaroven. Autorka sa sice snazila naznacit ze hlavny padouch je inteligentny, ale spravila to stylom, ze zo Solange spravila doslova Sherlocka Holmsa a Sibylu v jednom. Az prilis okate domyslanie si faktov na moj vkus. To iste slepe dedukovanie bolo znat i u Marka a o nieco menej i u Hermiony. Prilis nasilu vtlcena scena do pribehu ako ide Hermiona v uzavretom ozbrojenom koci po Marka a jeho nasledne prepadnutie Sethom. Jo ho tam vklinila tak nasilu len aby mohlo konecne dojst na Hermioninu dyku, co uz neskor nebolo nijak opominane, ze ta scena i keby sa vyskrtla zo scenara, citatel by o nic neprisiel, ba naopak, kniha by si o dost polepsila. Revolucionari ma nudili. Nudnejsiu revoltu som jakziv nevidela. Rebeli sa tam vyskytuju zcista nahodne bez ladu a skladu. Svet rebelov musi byt hodne maly. Ale tak chapem ze Jo sa ich do serie snazi v kazdej knizke nabalit co najviac kde sa len zmesti :) Inak namet dvojice ako sa po 6 rokoch opat stretli a zistili ze stale si nie su lahostajni je dobry, i ked i tam sa najde niekolko dier co by som zaplatala inou zaplatou. Jo ma neuveritelnu schopnost dodavat svojim hrdinom neskonalu naivitu, zaobalit ich zaroven do pozlatka zdanlivej inteligencie a napriek tomu prinutit cloveka aby jej diela cital. Ja som tiez len obetou tejto Joinej schopnosti a preto knizku odporucam.

Kessy1990
18.02.2017

Musím přiznat že tato kniha je první kterou jsem přečetla od této autorky. Četla jsem ji jedním dechem. Zápletka se mi líbila a jsem ráda, že to nebylo jen o romantice. Sice by to mohlo být o pár stránek kratší ale určitě mě to neodradí abych si tu knihu znovu přečetla. Strašně se těším až si přečtu od této autorky a starší díla :)

alzbeta4340
30.04.2016 2 z 5

Na můj vkus příliš mnoho spiklenců a špiónů. Romantická linka mezi ústřední dvojicí je vymyšlená dobře, ale děj se strašně vleče.

havrmoni
31.01.2016 3 z 5

Námět zajímavý,ta romantika setkání po letech apod.taky,ale první půlka moc pomalá a taková rozvláčná. Hrdinka mi přišla jako,že neví co je zač. Ctnostná zamilovaná husička nebo silná inteligentní žena,nemohla jsem jí přijít na chuť. Druhá půlka lepší a jsou tam Rebelové. Souhlasím,že o 100 stran méně a bylo by to svižnější a dala bych 5*. Za mě nejhorší z celé série.

biki
10.12.2015 3 z 5

Zdraví neškodné, ale na můj vkus dost rozvláčné povídání. Knize by určitě prospělo, kdyby měla o takových sto stránek míň, děj by pak ubíhal daleko svižněji a kniha by byla o dost čtivější. Ale na dlouhé sychravé večery se to dá. A malé plus - kromě obvyklých atributů příběhů z éry regentství se v knize objevují i ty temnější stránky Anglie z doby po vítězství nad Napoleonem.