Dám ti tu zem

Dám ti tu zem https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/47406/bmid_dam-ti-tu-zem-hqj-47406.jpg 4 24 5

Láska, ctižádost, vášeň, nenávist… Úchvatný román španělského autora se odehrává v jedenáctém století, kdy se rodila moderní Barcelona. Martímu Barbanymu, který odešel z chudého prostředí, je právě devatenáct let, když tam vstupuje městskou bránou. Je oslněný vším, co vidí, ale díky svým lidským i obchodním schopnostem se časem stane jedním z nejmocnějších a nejbohatších obyvatel. Na nelehké cestě k získání občanství ho čekají dramatické prožitky, ale získává také lásku a svým podílem na rozkvětu města přináší nové naděje. S jeho životním příběhem se prolíná vztah Ramóna Berenguera II. s Almodis z Marky, kterou barcelonský hrabě unesl s odhodláním svést nelehký zápas o manželství z lásky.... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Te daré la tierra , 2008


více info...

Přidat komentář

evickakyticka
23.01.2016 4 z 5

Historické romány jsou příjemným čtením u kterého se vždy dozvím něco nového z historie. Autor dokázal krásně vykreslit atmosféru desátého století se všemi krásami, krutostmi, intrikami, všemocnou láskou a vším, co do románu patří.

Kodetka
26.01.2015 5 z 5

Nádherný příběh obyčejného člověka, který přes nástrahy života samotného a zlověstného nepřítele, dobude své cti a nastolí spravedlnost, čímž očistí i čest svých bližních. Nelehký zato dobrodružný život hlavního hrdiny se prolíná s životem hraběcího páru, který, jak už to tak bývá, také není jednoduchý. Knihu 100% doporučuji!


fraste
27.05.2013 4 z 5

krásná kniha,rád se vrátím

Venezia
26.05.2013 1 z 5

Toľko krutosti a nespravodlivosti hneď na začiatku ma tak odradilo, že som knihu začala čítať letmo. Ale vždy keď som sa začítala, zase som natrafila len na násilie. Keby som chcela čítať o násilí, tak si zadovážim príručku kata.

kusma
31.08.2011 3 z 5

Kniha se dobře četla, děl ubíhal rychle bez zbytečných okolků kolem. Je to jedna z těch knih, která zpříjemní dlouhé večery, ale nic víc si z ní člověk nevezme a neodnese. Možná jen doporučím nečíst seznam osob na začátku, jen třeba v průběhu do něj nahlížet. Nejen že popis občas prozradí moc z děje, je to taky odrazující od čtení - je tam vyjmenováno moc postav. Ale věřte, že se v nich vyznáte (mnohé ze seznamu postav jsou tam jenom velmi krátce).

Štítky knihy

11. století Španělsko španělská literatura Barcelona historické romány

Autorovy knížky

Chufo Lloréns
španělská, 1931
2010  79%Dám ti tu zem

Kniha Dám ti tu zem je v

Přečtených29x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených3x
Knihotéce24x
Chystám se číst10x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x