Ďáblův doktor

Ďáblův doktor https://www.databazeknih.cz/img/books/72_/72356/bmid_dabluv-doktor-zLB-72356.png 2 2 1

Příběh F. Kerstena, úspěšného fyzioterapeuta, který od roku 1940 do konce války pracoval jako osobní masér Heinricha Himmlera. Felix Kersten, úspěšný fyzioterapeut, se v r. 1940 vlivem okolností stal osobním masérem Heinricha Himmlera. Do konce 2. světové války byl v úzkém kontaktu s tímto předním nacistickým pohlavárem a v centru dění, kde se rozhodovalo o existenci Třetí říše a osudu mnoha židů uvězněných v koncentračních táborech. Kersten u Himmlera často uspěl se svými názory a prosbami. Jeho největším výkonem bylo zorganizování tajné schůzky mezi Himmlerem a zástupcem Světového židovského kongresu. Příběh člověka, který přes nebezpečí, které mu od nacistů hrozilo, využil svého osobního vlivu ve prospěch lidskosti.... celý text

Literatura naučná Historie
Vydáno: , Alpress
Originální název:

The Devils Doktor , 2002


více info...

Přidat komentář

DominaCZ
20.11.2018 1 z 5

Nelíbílo se mně na tom hlavně to, že to slibuje jakýsi náhled na soužití H. a tohoto terapeuta a čekala jsem popisy toho jak ho tedy masíroval a cvičil s ním ..ne politické situace.
(i když nevím si představit že by tak vysoce postaveného chlapa při masáži viděl jednat o závažných válečných věcech, že by to před ním H.jakože řešil s jinýma, ale ok no.)

Autorovy knížky

2005  40%Ďáblův doktor

Kniha Ďáblův doktor je v

Přečtených3x
Knihotéce4x
Chystám se číst8x