Ďáblovo písmo

Ďáblovo písmo https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/405721/bmid_dablovo-pismo-LfK-405721.jpg 4 46 18

Geolog Ross má v životě vše a kromě toho čeká se svou krásnou manželkou Lauren prvního potomka. Když akademička Lauren rozluští Voynichův rukopis, po staletí opředený záhadami, ocitne se ve smrtelném nebezpečí. Rossovi nezbyde než vyhledat bájnou zahradu, kterou mu podle rukopisu vylíčila. Není však sám. Při závodu s časem a vrahem objeví místo, které může podrýt vše, co si dosud myslel o původu života na Zemi.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Dobrodružné , Thrillery

Vydáno: , Alpress
Originální název:

The Source , 2008


více info...

coquus
coquus
19.03.2023 4 z 5

Celý román se odehrává na půdorysu klasické honby za pokladem, kdy se ti zlí snaží dostihnout a vyřídit ty dobré, přičemž ve jménu vyššího dobra zakrývajícího sobecké pohnutky jsou schopni čehokoli. Přestože je příběh více méně předvídatelný, pořád jde o kvalítní čtení zejména díky originální myšlence či nápadu, kolem nějž se všechno točí.

MaxQ
MaxQ
24.02.2023 4 z 5

Nenáročná, ale napínavá kniha, zvláště v druhé polovině. Jak už to chodí, obsahuje spoustu náhod a klišé, včetně církve na straně zla a ekologů na straně dobra, ale za přečtení určitě stojí.


jan7113
jan7113
08.01.2022 5 z 5

Posledních sto stran se nešlo od knihy odtrhnout a musel jsem ji dočíst do konce, únava neúnava. Napětí i akce krásně gradují, dávka nadpřirozena je úplně ideální, čtení příjemně ubíhá. Jedná se sice o další z řady thrillerů, kde jakýsi objev může ohrozit existenci církve, která ve snaze získat vše pro sebe jde přes mrtvoly, ale ty já můžu. Tedy ne ty mrtvoly, ale romány :-)
Velkou předností této knihy je, že oním objevem není dnes už docela zprofanovaný svatý grál nebo nějaké x-té evangelium, ale existující záhadný rukopis.
"Nezapomeňte, církev by vždycky měla být váš služebník a průvodce, ale nikdy pán." - to by se mělo tesat.

gad
gad
02.09.2021 4 z 5

Vše co má správná akční fantasy mít. Četlo se to velice dobře. Spokojenost.

Jenny46
Jenny46
24.11.2020 4 z 5

Voynichův rukopis mám ráda tajemství a záhady, a proto jsem si knihu vybrala. Bylo mi jasné, že nic nového se nedozvím... Kniha byla opravdu oddechová, příjemné dobrodružství ve světě fantazie, duchovních tajemství a hledání pokladů v Amazonii....

jana8352
jana8352
02.09.2020 4 z 5

Tak trochu Indian Jones s prvky fantasy, čtivá kniha.

berila
berila
26.03.2020 4 z 5

Vůbec to nebylo špatné, i když úplně ne "můj šálek čaje". Čtivě napsané, nutilo mě to vyhledávat jednotlivá města, rukopis opravdu existuje - a snad je dobře, že se ho nepodařilo nikomu rozluštit.

Jaruš7
Jaruš7
07.03.2020 4 z 5

Potřeba léčivé síly - moci je touhou lidstva, a tak je kniha s touto tématikou iluzorním balzámem na jitřené čivy.
Vše v dobré se obrací, jen záchrana vědomí o přírodních silách má být v poznání a uvážlivosti.
Citace:" Voynichův rukopis,.. existuje, ... Každý detail o jeho vzhledu, jedinečném textu, podivných ilustracích i známé historii je přesný. . Navzdory usilovné snaze předních učenců a odborníky včetně kryptografů ..nebyl nikdy rozluštěn. Zůstává tak dodnes nejzáhadnějším rukopisem světa.
Michael Cordy, Londýn, 2008
Hezké početní.

alabra
alabra
14.01.2020 3 z 5

Moderní pohádka - boj dobra a zla, kouzla, nadpřirozené bytosti a šťastný konec - tak takové to bylo. Romantika, ochrana životního prostředí, církev a zlo v člověku.

Sklenička
Sklenička
29.12.2019 4 z 5

Skvěle napsaný napínák, zajímavý výklad Voynichova rukopisu jako popisu Boží zahrady, konec poněkud kostrbatě až násilně napsaný (SPOILER - příliš mnoho zázraků a náhod najednou - KONEC SPOILERU). Taková standardní brownovka, skvělé počtení pro milovníky záhad.

Aires
Aires
08.12.2019 4 z 5

Máte rádi luštění tajemství, honbu za poklady, odhalování záhad starých jako lidstvo samo nebo prostě jen adrenalinové výpravy do divočiny? Je váš oblíbený hrdina Indiana Jones nebo Dan Brown? Máte rádi záhady a nevyřešené rébusy? Jestli jste odpověděli na jednu z otázek ano, tahle kniha je pro vás jako stvořená. Neváhejte a vydejte se spolu s geologem Rossem pátrat po samotném Zdroji života na naší planetě. Tajemný Voynichův rukopis, který se dosud nikomu nepodařilo rozluštit, ho dovede až ke kolébce lidstva. A jak už to tak bývá, v patách má nepřítele, který má s novým objevem své vlastní plány! :)

čef
čef
07.11.2019 4 z 5

Kolik už existuje dobrodružných knih na téma výprav do Amazonie hledajících různé poklady od zlata, zvířat, zmizelých národů, mimozemšťanů, rostlin nebo duchovních tajemství! Tato mezi ně jistě patří a určitě není poslední – Amazonie pořád láká. Autor využil skutečný nerozluštěný rukopis a vymyslel okolo něj téměř pohádkový příběh o původu života na Zemi v záhadné zahradě a jeskyních, které si chce pro Vatikán uzurpovat zavilý příslušník katolické církve. Takže se vydejte za pohádkou, třeba se vám bude líbit.

Svabik
Svabik
09.09.2019 4 z 5

velmi hezky napsaná, ale jak už někdo napsal, příliš moc zázraků a opět církev v postavení toho zlýho, toužící po moci a toho potlačující pravdu, nic překvapivého. trošku me zklamal konec, i když jsem příznivcem šťastných konců, tady mi ten poslední zázrak lehce zklamal, byl až příliš očekávaný ☹️

orinka3
orinka3
31.08.2019 5 z 5

Knížka, v kterou jsem už ani nedoufala. Protože spojuje všechno, co se mi líbí a o čem ráda čtu: dobrodružné objevy v Amazonii a Voynychův rukopis. Já vím - je to vlastně jen taková pohádka pro dospělé. Ale proč si jednou neodpočinout od každodenní reality a nepřenést se někam tam, kde je všechno možné? Výprava za hledáním bájné zahrady, která člověku umožní vyléčit veškeré neduhy. Boj se zlem, které se dokáže uhnízdit i tam, kam by nemělo mít možnost ani malým krůčkem vstoupit. Církev kontra věda. Hlavní ale je, že naděje stále neumřela, a i když je pohřbena pod silnou vrstvou černého popela, zase malým pramínkem vyráží na povrch.

cedos
cedos
03.08.2019 5 z 5

Tak trošku, ale ne úplně Indiana Jones … zajímavá zápletka, skvělé téma dosud nerozluštěného rukopisu, morální dilema a pohled na svět v konfrontaci náboženství a reálného vidění vědce. Kniha se mi moc líbila a doporučuji ji, i když je tak trochu sci-fi co se týče zázraků. Kdysi když psal pan Verne … tak to možná měli čtenáři také za neuvěřitelné … příroda nás určitě má ještě čím překvapit, pokud ji nestihneme dříve zničit.

EvikU.
EvikU.
21.06.2019 4 z 5

Kniha byla celkem čtivá. Ale na můj vkus až moc vražd, moc zázraků a nevím něco mi tam chybělo nebo naopak přebývalo. Přemýšlela jsem i o 3 hvězdách.

Bobina74
Bobina74
14.06.2019 4 z 5

Skvělá, parádní jízda, více v recenzi od Kniha za knihou.

Lenka_S
Lenka_S
13.04.2019 5 z 5

Tuhle knihu jsem si užila. Je přesně podle mého gusta. To že Voynichův rokopis v sobě skrývá doposud nerozluštěnou zahadu, o tom není sporu, ale co když nám jeho vyluštění odkryje zahadu ješte větší? Uvěřitelná zápletka, honba za "pokladem", padouch, který to chce vše pro sebe a jde přes mrtvoly, nic z toho v knize nechybí. Děj krásně odsýpá, zhltla jsem jí téměř na jeden zátah a kdybych nemusela do práce tak ne téměř :-).

Štítky knihy

Voynichův rukopis

Autorovy další knížky

Michael Cordy
anglická, 1962
2019  81%Ďáblovo písmo
2000  100%Zázračná síla

Kniha Ďáblovo písmo je v

Právě čtených1x
Přečtených54x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených3x
Knihotéce98x
Chystám se číst29x
Chci si koupit2x