Ďáblovo hnízdo a jiné detektivní povídky

Ďáblovo hnízdo a jiné detektivní povídky https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/333850/bmid_dablovo-hnizdo-a-jine-detektivni-po-qfZ-333850.jpg 4 18 8

Práce v malé soukromé detektivní agentuře má jednu nevýhodu - nelze totiž nijak ovlivnit počet nových případů. Někdy je jich tolik, že se zoufale nestíhá, jindy zase přijdou celé týdny, kdy není do čeho píchnout. Kniha Ďáblovo hnízdo a jiné detektivní povídky zahrnuje celkem devatenáct příběhů a čtenáři se v ní opět setkávají s detektivem Jiřím Hadrbolcem. Společně s kolegou se věnují např. nudnému sledování chlapíka, který se místo doma ohlášené služební cesty ubytoval v penzionu se svou milenkou, nebo vyšetřování případu bez klienta. Podobně jako u titulu Bezdomovec s titulem a jiné povídky okořenil Antonín Jirotka nápadité detektivní zápletky suchým anglickým humorem. Některé případy jsou totiž spíše trapné záležitosti, ale co naplat – soukromá detektivní agentura musí být z něčeho živa.... celý text

sakro
sakro
14.11.2023 3 z 5

Souhlasím s tím, že je to příjemné čtení, ale to je s pozitiv asi tak všechno. Pokud si potřebujete jen vyčistit hlavu a nepřemýšlet, pak vám knihu doporučuji. Jinak to beru jen jako psaní pro psaní, bez hlubší myšlenky a tak trochu o ničem. Možná, že mé spíše negativní hodnocení vypadá neadekvátně k uděleným třem hvězdám. Oddechnout jsem si však oddechl, hlavu si pročistil, takže svou úlohu kniha koneckonců splnila.

daza.dt
daza.dt
22.01.2020 5 z 5

Jak už psali ostatní - milé čtení na cestu do práce nebo na dobrou noc před spaním. Mile napsáno. Škoda, jen, že je kniha tak krátká.


bagel
bagel
03.03.2019 3 z 5

Ideální čtení do MHD, doma tak na jeden večer.

katka.oo
katka.oo
25.12.2018 4 z 5

Dobré krátké detektivní povídky, sympatičtí hlavní hrdinové, dobře se četlo, taková příjemná vsuvka mezi ostatní knížky.

marlowe
marlowe
04.11.2017 2 z 5

Naladit se na společnou notu s Antonínem Jirotkou se mi, bohužel, nezdařilo, v jeho povídkách jsem nenašel nic, co by mě nějak zaujalo – žádnou jiskřičku, která by ve mně zapálila byť sebenepatrnější ohýnek. Všechny povídky se odvíjejí jen v rovině "přímočarého děje" (jak trefně uvádí Iki1) – ovšem, z mého pohledu, bez miligramu "přidané hodnoty"…
Škoda, protože jsem se na setkání s "malou soukromou detektivní agenturou" docela těšil…

Warden
Warden
30.10.2017 5 z 5

Další kniha příběhů s Jiřím Hadrbolcem :) Lehké, nenáročné, ale určitě kvalitní povídky, ideální na dovolenou nebo dlouhé zimní večery.

Hathor89
Hathor89
21.08.2017 5 z 5

Dvacet povídek spojených postavou soukromého detektiva Jiřího Hadrbolce, sportovce, umělce, filosofa, který řeší případy svérázným a neotřelým způsobem, místy zdánlivě bez zájmu o vyšetřování, a jeho kolegy z kanceláře je odpočinkovou četbou. Žádné složité zápletky, místy se dá předem odhadnout, kterým směrem se bude děj ubírat. Ale abych nekřivdila všem povídkám, některé přivedou člověka k zamyšlení o vině a trestu, třeba Poklad. Jako relaxační četbu doporučuju. Ale poněkud mě zklamala korektura, míra překlepů u novějších knih je místy až děsivá, ale zde neshledávám vinu autora, proto hvězdičky nestrhávám.

Iki1
Iki1
02.07.2017 3 z 5

Krátké detektivní příběhy okořeněné schopným soukromým detektivem a "všeumělem" Jiřím Hadrbolcem jsou to pravé odpočinkové čtení pro chvíle odpočinku na letní dovolené. Jedná se o nenáročné čtení s přímočarým dějem a dobrým koncem. Devatenáct povídek vás jistě zaujme a bude zpestřením třeba líného povalování na dece při opalování u vody.

Štítky knihy

povídky

Kniha Ďáblovo hnízdo a jiné detektivní povídky je v

Přečtených20x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených1x
Knihotéce3x
Chystám se číst7x
Chci si koupit3x