Strážci Ďáblovy bible

Strážci Ďáblovy bible https://www.databazeknih.cz/img/books/77_/77241/bmid_strazci-dablovy-bible-G64-77241.jpg 3 17 3

Ďáblova bible série

< 2. díl

Praha 1612. Po smrti císaře Rudolfa II. vtrhnou na Pražský hrad loupeživé hordy a ukořistí zde největší a nejobávanější knihu té doby - Ďáblovu bibli. O něco později dochází ve jménu ďábla ke strašlivým událostem. Jsou přepadávány kláštery, v lesích jsou nalezeny zohavené lidské mrtvoly. Legendy kolem starého hradu Pernštejna v moravských kopcích se probouzejí k životu a lidé hovoří o tom, že viděli ďábla, jak se směje a tančí. Existuje nějaká souvislost mezi všemi těmi strašlivými událostmi a ztrátou tajemného rukopisu? Naši staří přátelé Cyprián Khlesl a Andrej von Langenfels riskují své životy v boji proti bezohledné šlechtě a duchovním. Ve hře je však mnohem víc...... celý text

Přidat komentář

Yorika
11.09.2016 2 z 5

Ďáblova bible.Kniha opředená mýty a tajemstvími, kvůli ilustraci ďábla vyobrazeném na jedné z jejích stránek.Nakonec ji překvapivě? ukořistili Švédové a dnes je uložena ve Stockholmské knihovně.
Autor vystavěl svůj příběh právě na této knize a zapojil do něj řadu fiktivních i historických postav.
Především mě rozčilovalo jeho vyobrazení Polyxeny z Pernštejna, ze které autor vytvořil krvelačnou zvrácenou osobu, podobnou Čachtické paní.Přesto nebo právě proto se kniha čte snadno.Je akční, plná zvratů, nenudí.Jen ten závěr je vážně zdlouhavý.Natahuje se a natahuje, až z něj vyprchá veškeré drama.A to je průšvih přátelé.

Dandulka
03.08.2013 5 z 5

Codex gigas, známější jako Ďáblova bible je velmi stará kniha o rozměrech 100 x 50 cm, a je proto největší knihou na světě. Podle legendy ji sepsal jeden mnich s pomocí ďábla za jednu noc. Tolik fakta.
Právě dočtená kniha je založená na možnosti existence kopie této knihy. S její pomocí chce jedna žena rozpoutat velkou válku- ta válka nakonec přišla a byla to největší válka své doby, válka třicetiletá! Celý příběh je zasazen právě do této doby, do doby po smrti císaře Rudolfa II.
Autor nám na historických základech vykreslil opravdu zajímavý příběh jedné kupecké rodiny. Doporučuji!


cori
05.05.2012 4 z 5

Další osudy Ďáblovy bible, které začínají po smrti Rudolfa II.. Na scéně se objevují naši staří známí z prvního dílu Agnes, Cyprián a Andrej a jejich dospělé děti Alexandra a Václav. Jejich protivníkem je tentokrát krásná Polyxena z Lobkovic, která chce ovládnout svět pomocí Ďáblovy bible. Je to ona, kdo vyprovokuje defenestraci a tím rozpoutá třicetiletou válku. Autor ji zde vykresluje jako druhou čachtickou paní, která se ukájí při mučení panen, což se mi vzhledem k historické skutečnosti moc nelíbilo, ale závěrečné rozuzlení zase její obraz očistilo. Kniha je velice čtivě napsaná, plná akce a překvapivých zvratů. Autor má prostě už své řemeslo zmáklé.

Štítky knihy

17. století Polyxena z Pernštejna, 1566-1642 rudolfínská Praha historické romány

Autorovy další knížky

Richard Dübell
německá, 1962
2010  60%Ďáblova bible
2016  84%Brána věčnosti
2011  69%Strážci Ďáblovy bible
2015  70%Hněv nebes
2006  62%Biskupova dcera

Kniha Strážci Ďáblovy bible je v

Právě čtených2x
Přečtených23x
Knihotéce54x
Chystám se číst7x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x