Ďábelský rok (Anno Diaboli)

Ďábelský rok (Anno Diaboli) https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/346840/dabelsky-rok-anno-diaboli-0Fk-346840.jpg 3 7 3

„…Zeměkoule se roztrhla na tisíce tisíců meteoritů, které se rozletěly různými směry do chladné propasti světového prostoru…“ …a je po 300leté nadvládě komunismu na Zemi… „Vesmír si svobodně oddychl.“

Literatura světová Sci-fi
Vydáno: , Pražská akciová tiskárna
Originální název:

Anno Diaboli , 1930


více info...

Přidat komentář

Inutihar
21.11.2022 4 z 5

Jak to hodnotit? Jako zábavný a naivní brakový sci fi román? Je to radikální antiutopickou vizi? Jako varování před totalitou? I samo objevení v podstatě zapomenutého autora, který má dle některých zdrojů dokonce vazby na prvorepublikové Československo, může být pro čtenáře přínosem. I když poučené čtenáře žánru nemá kniha čím překvapit, je pravda, že většina obecně známých antiutopických děl vzniká až po Ďábelském roku, což tomuto spisku dává přece jen punc originality. A nakonec mě to bavilo.

Dzovicek
07.04.2022 3 z 5

Tak nevím nějak co k tomu napsat. On to ten doslov tak nějak shrnul dobře. Je to brak, jen popis systému absolutního komunismu, ale vlastně od toho člověk ani nic víc nepotřebuje a nečeká. Je to nepříjemné čtení a myslím, že pro všechny milovníky klasických dystopií je to příjemným doplněním do knihovničky.


imhotepcz
06.09.2018 2 z 5

Kniha je šíleným popisem komunistického světa pod jeho 300 letou nadvládou.
Děj knihy samotné, se odehrává až v posledních dvou kapitolách, ale i absence příběhu je tato kniha velmi zajímavá, zejména pro odpůrce komunismu. Já osobně jsem se u toho pobavil, něco tak absurdního, co tam autor popisuje, by mě nenapadlo ani v tom nejhorším scénáři.
Trochu mi to připomínalo knihu 1984, tam taktéž příběh hraje až druhou roli, a většina knihy se zaobírala popisem daného světa.

Štítky knihy

antiutopie, dystopie, kakotopie antikomunismus

Autorovy knížky

Michail Michajlovič Gorělov (p)
ruská, 1874 - 1929
1930  63%Ďábelský rok (Anno Diaboli)

Kniha Ďábelský rok (Anno Diaboli) je v

Přečtených10x
Doporučených1x
Knihotéce15x
Chystám se číst13x
Chci si koupit4x