Ďábelská tvář

Ďábelská tvář https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/140431/mid_dabelska-tvar-Z7Y-140431.jpg 4 65 17

Je to historický román umístěný do vzrušující doby druhé poloviny 16. století. Na široké ploše své fantazie jsem zobrazila barvitý a košatý příběh Isabely de Arles, francouzské šlechtičny. Je to žena s ďábelsky krásnou tváří, duší však opačnou. Isabelin život těká mezi Francií a Anglií, do které je nuceně provdána za pohledného vévodu Filipa Dowella. Temperamentní Isabela není spokojená se svým údělem a touží po milované Francii. Rozhodně se pro odvážný čin a pokusí se svého manžela zabít. Isabela jde z dobrodružství do dobrodružství, od problému k problému. Nezkrotí ji ani vězení, ani internace v klášteře. Jen Filipova láska a nepřízeň doby vykonají své a necitelná kráska se změní. Kniha vrcholí BARTOLOMĚJSKOU nocí v roce 1572, kdy bylo zabito na tisíce Hugenotů. Tuto knihu mám velmi ráda, snad protože je mou první, ale hlavně, že jsem ji psala pro svou drahou babičku. Odměnou mi byla její radost, když jsem jí knihu věnovala.... celý text

Přidat komentář

Martule44
19.09.2023 2 z 5

Za mne tak trochu zklamání, za což se omlouvám autorce i nadšencům. Chvílemi mi přišel příběh zdlouhavý, jindy zbytečně překombinovaný, a když se přesto přikloním k tomu, že tedy láska vítězí.... neumím si představit, že bych stále milovala někoho ( jen pro jeho krásu) , kdyby ublížil tolika mým blízkým. Asi jsem na knihu neměla to nejlepší rozpoložení...

knihovniceS
20.10.2020 1 z 5

Mám moc ráda knihy Kláry Janečkové (zatím 5 přečtených), teprve teď jsem se dostala k její prvotině Ďábelská tvář a jsem na rozpacích... Jsem na 78. stránce a krutosti mě odrazují číst dál, ale zvědavost mi nedá ... Zatím mi kniha připadá víc jako parodie na historický román. Nemohu pokračovat, na 80. straně odkládám, počkám si na jinou knihu této autorky


CAM
20.09.2020 5 z 5

Historický příběh, krásně vyprávěný - dobře se čte. Hlavní hrdinka Isabela není kladná postava. Příběh je plný nečekaných zvratů a proto jsem měla knihu rychle přečtenou, byla zvědavá, jak to dopadne.

babiočka
13.08.2020 1 z 5

Dávám hvězdičku jen za námět. Velice mne totiž rozladil text celého románu, který se jeví spíš jako špatný překlad z cizího jazyka. Nechtělo se mi ani věřit, že nesmyslné větné pasáže psala česká! autorka.

moudivlacek
09.06.2018 4 z 5

Jestli chcete příběh jedné opravdové potvory, která má vše, je rozmazlená a zlá, ubližuje všem okolo sebe, tak to je pro vás. Zároveň dotyčná pozná lásku, ale neváží si ji. Jsem ráda, že jsem dotyčnou Isabelu nikdy nepoznala osobně, asi bych neměla tak laskavé srdce jako její manžel.
Velice poutavě napsané.

Pet007
25.03.2018

První polovina knihy se mi nelíbila, váhala jsem, zda stojí za to ji dočíst. Naštěstí jsem vytrvala, druhá polovina mne bavila. Ženský historický román.

zdenkapt
08.03.2017 5 z 5

Perfektní kniha

Petra de Valo
23.02.2017 3 z 5

Život v 16.storočí iste nebol prechádzka ružovou záhradou a dožiť sa vyššieho veku bez pár výpraskov a jaziev bolo zrejme nemožné.
Doteraz som za najväčšiu knižnú mrchu považovala Ambru z románu Večná Ambra, tá bola amorálna, ale Isabela d´Arles je bezcitná, bezcharakterná sadistka, od ktorej by sa aj Bátoryčka mala čomu učiť. Isabela nemá osobnosť, sama nevie, čo chce, nevie, koho miluje, každú chvíľu uvažuje inak. Áno, je hrdá a nebojácna, ale iba navonok, v duši je slabá a zbabelá.
Jej duševný obrat na konci knihy mi príde dosť nepresvedčivý.
Pokiaľ ide o štylistickú stránku knihy, vadili mi mnohé premnohé oslovenia, “drahá paní, madame hraběnka Isabela d´Arles” a iné pomaly v každej vete.
Ale celkovo sa mi román čítal dobre, keďže Isabela je iná ako obvyklé charakterné románové hrdinky, čo bol zrejme aj autorkin cieľ.

janicka12362
06.10.2015

NADHERA JAK NEKDO MUZE TVRDIT OPAK,,??????KAZDY PISE CEKALA SEM VIC,ALE CO VIIIIC????

Tom.Majka
30.10.2013 5 z 5

Skvělá kniha,ať si tady píše kdo co chce,mně se líbila a četla jsem ji jedním dechem,zvlášť konec knihy.Škoda,že autorka nepíše jen historické knihy,ale snad do budoucna napíše podobnou knihu.

Selinute
16.07.2013 3 z 5

Knížku jsem četla poměrně dlouho. Musím přiznat, že když jsem si ji kupovala, čekala jsem od ní víc. Hodnotím ji jako průměrnou, rozhodně ne jako úžasnou nebo moc hezkou. To je ale můj osobní názor.

beat.ea
14.06.2013 2 z 5

Musím říct, že absolutně nechápu to vysoké hodnocení tady, já byla zklamaná. Dost podprůměrný historický román, zdlouhavý, ani nevím, jak jsem to vůbec dočetla. Totálně příšerné postavy, opravdu ani jedna mi nebyla sympatická, připomínaly mi béčkovou telenovelu. Děj se mi zdál víceméně nepromyšlený a ty překlepy tomu taky moc nepomáhaly...

Nikoleta87
13.03.2013 5 z 5

Moc hezká kniha, čte se sama. Také určitě doporučuji

martanci2
14.01.2013

Nádherně napsaná kniha....skvěle se čte...nedalo se od ní odtrhnout...

Val
31.12.2012 5 z 5

Po Prokletém původu, který jsem od této autorky četla jako první jsem si říkala, že laťka je nasazená tak vysoko, že jí máloco překoná..... Teď nevím, která z těchto dvou knih je lepší - úžasné jsou obě. Podle mě má Klára Janečková vyjímečný talent a hlavně psäní historických románů jí jde neuvěřitelně dobře. Když k tomu připočtu její věk a fakt, že se oba romány odehrávají v cizině, což je dle mého těžší, než psát romány z naší historie, tak jsem přesvědčená, že autorku čeká velká budoucnost....

monte
11.10.2012 5 z 5

Kniha se mi moc líbila, doporučuji

maserka
30.11.-0001

Byla jsem spokojená, kdo má rád tento žánr, doporučuji