Smrtící samota

Smrtící samota https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21837/bmid_smrtici-samota-JsF-21837.jpg 4 89 25

D. D. Warrenová série

1. díl >

Detektivní román. Psychologický detektivní román o problematickém vztahu policisty a atraktivní ženy, které spojí a nakonec i rozdělí zločin. Policista Bobby ze zásahové jednotky zastřelí manžela krásné Catherine, protože ji údajně ohrožoval, a oba osamělci jsou k sobě přitahováni. Do složité situace / nenáviděný a mocný Catherinin tchán, nemocný syn.../ se připlete nedávno propuštěný vězeň bažící po pomstě a přidruží se i několik vražd. Vzhledem k tomu, že oba nejednoznační protagonisté mají také značné psychické problémy, o dramatické momenty nebude nouze až k překvapivému vyústění případu. Průměrný, poněkud spletitý příběh, v němž autorka hodně psychologizuje a kombinuje.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Thrillery

Vydáno: , Baronet
Originální název:

Alone , 2005


více info...

bigben
bigben
11.02.2024 3 z 5

Od začátku knihy jsem čekala, jak do děje bude zapletená manželka a dočkala jsem se na konci knihy. Postava soudce, který zařídí všechno a co může, byla až moc..je to první díl ze serie D.D., moc nevím proč, tady byla pouze okrajovou postavvou.

sun.from.ibiza
sun.from.ibiza
26.12.2023 4 z 5

Kniha mě bavila. Na můj vkus trochu pomalý rozjezd, ale potom to už stálo za to. Finále bylo nabité akcí a také velmi překvapivé. Už jsem od Lisy četla lepší knihy, ale nebylo to žádné zklamání.

Spoiler

Catherine byla velmi inteligentní, proto mě zklamalo, že si doma nechala zbraň, ze které vystřelila. Jasně, nebyl to dostatečný důkaz, aby jí mohli zavřít, ale spostu pochyb to jistě vyvolává.


janastok
janastok
08.08.2023 4 z 5

Kde jste se dosud přede mnou schovávala, paní spisovatelko? Dobrá psychokrimi, originální zápletka, čtenář je do konce v napětí, jak to vlastně bylo.

Terka1975
Terka1975
13.10.2022 4 z 5

Detektivní příběh, psychologický příběh nebo obojí? Na seznámeni s autorkou to bylo dobrý, první polovina byla trochu pomalejší a psychologičtejší a druhou polovinu jsem zhltla hned a byla akčnější, akorát na můj vkus příliš mnoho mrtvých nebo postřelených lidí.

Pája699
Pája699
17.01.2022 4 z 5

Jednoznačně nejslabší kniha od autorky co jsem četla, ALE to neznamená, že je kniha špatná Příběh má spád a skoro až do samého konce jsem si na 100% nebyla jistá, kdo zatím vším stojí a jak to všechno bylo. Poslední stránky mě dost překvapily. Zajímavé, svižné. Jediné mínus byl vleklý začátek. Shrnula bych to do jedné kapitoly a ne na čtvrt knihy .-)

Angelicca
Angelicca
21.11.2021 5 z 5

Knížka se mi moc líbila, žádné extra drsnosti, jak jsme u Lisy zvyklí, malá, slabší knížka, přečteno raz dva, doporučuji k přečtení:)

ivoiro
ivoiro
24.07.2021 4 z 5

Zajímavé čtení, spojené s psychologií

Didi15
Didi15
13.03.2021 3 z 5

No, abych upřímně napsala, nebyla jsem do toho tolik zazrana, ale presto je to fajn detektivka s velmi slušným námětem. Akorát bych některá místa více rozvinula.

laura
laura
27.02.2021 3 z 5

Skoro sto stran se v tom plácáte. Tak nějak se nic moc neděje, jen úvahy nad tím, co se vlastně stalo - a jak se to stalo...

A pak najednou rychlý řez a už se vezete. Zdánlivě roztříštěné střípky zapadají do sebe a začínají dávat smysl. Konečně se něco děje - a vy nestačíte zírat. A vlastně ani konec vám neodpoví na všechny vaše otázky, na všechny dohady.

Každopádně, i když vás ke konci čeká smršť dějových zvratů, stejně se dle mého jedná o nejslabší díl série. Navíc ten rozpačitý, vleklý začátek... I tak ale slušné čtení. Zamotaný děj a překvapivé zvraty, které fakt nečekáte. Čte se to dobře. A i když jsem to četla už podruhé, zase jsem se nechala nachytat :)

Tomu se říká: Dobrá práce ;)

berila
berila
18.01.2021 4 z 5

Autorku mám ráda, detektivka to je opravdu dobrá.

mataj
mataj
29.12.2020 4 z 5

Docela povedená detektivka, čtivá se zajímavou zápletkou. Bobby byl jako policista-ostřelovač velice sympatická postava, zatímco D.D. - podle které je série napsaná, měla velice málo prostoru, tudíž jsem si k ní zatím žádný vztah nevytvořila. Příběh, který z počátku vypadá velice jednoduše a jasně se postupně pěkně zamotá, kdo je vlastně oběť, kdo to všechno narafičil a proč, obviňování z každé strany, frustrace a machinace v pozadí. No a právě v tom spočívá napětí u této knihy. Lisa Gardner píše velice dobře, mám již rozečtenou další knihu "Úkryt" a ta mě chytla hned od začátku.

TaLu
TaLu
20.09.2020 4 z 5

Detektivní příběh s pomalejším tempem, ale velmi dobře vystavěným příběhem a hlubokou sondou do psychologie jednotlivých postav. Bobby jako specialista odstřelovač, který se skrze nasazení v akci zaplete do praktik mocné rodiny, která ukrývá nejedno tajemství, mi byl hodně sympatický. Ostatní postavy měly mnoho vrstev, Catherine sympatie nevzbuzovala, ale to, co prožila ji muselo poznamenat. Zasáhl mě pohled na její rodiče. Jak lze žít dál ? A nakonec tatínek bojoval statečně.
Ještě že alespoň štěně změnilo pána.
Pokud to dobře chápu, tak další díly budou o Bobbyho kolegyni vyšetřovatelce....když budu mít možnost, tak si je určitě přečtu. Série čtu ráda popořadě.

zp87
zp87
04.01.2020 5 z 5

Hodně dobrá kniha. Líbí se mi, že dlouho si nejste jistí, jestli ta či jiná postava je skutečně 'dobrý člověk' nebo je jen 'dobrý herec(čka)'. A že některé postavy nejsou jen černé nebo bílé. A nemyslím tím jen to, že i opravdová zrůda může mít ráda pejsky. Nepřišlo mi to až tak extrémně překombinované, vlastně dost šlo o příčinu a následek - až tedy na tu záležitost s padouchem, který se vrací po letech na místo činu, tady už mi to přišlo, že svět je jaksi až moc malý a o náhodu tu není nouze... A že Amerika je skutečně zemí netušených možností. Velmi čtivá kniha.

NADEI
NADEI
18.10.2019 4 z 5

Detektivní román s dobrou i když trochu překombinovanou zápletkou, ale s překvapivým koncem. Příjemné čtení.

ajasin
ajasin
16.05.2019 5 z 5

Dostala jsem doporučení na tuto autorku, konkrétně na druhou knihu v sérii – Úkryt. Série čtu ráda popořadě, takže jsem začala Smrtící samotou, což je skvělá detektivka. Sice trochu pomalejší rozjezd, ale pak není co vytknout. Skoro do poslední chvíle mě kniha udržovala v napětí a já nevěděla na čí straně je pravda. Pokud je tohle nejslabší kniha v serii, už se nemohu dočkat ostatních.

kap66
kap66
17.05.2018 3 z 5

Začala jsem (pro mě nezvykle) až šestou D. D. (Chyť mě) a vynesla ji do nebes. První díl série hodnotím hůř, ale číst se dal.
D. D., která "Chyť mě" táhne, je tady tak trochu žroutka, která se cpe jako nezavřená, přitom je to krásná štíhlá blondýna (chce nás Lisa Gardner naštvat?), ale charakter nemá ještě žádný. Do děje vstupuje až po třetině knihy, vnáší tam na chvíli vtip, ale dál se moc neprojevuje. Důvodem je i to, že autorka zvolila celkem zajímavý způsob vyprávění: přikláněla se tu sem (na stranu Cat), tu tam (k vyšetřovatelům) či onam (k rodině Catherinina muže), popř. úplně jinam (k lékařům malého Nathana) - aby čtenáře co nejvíc znejistěla. Musím říct, že u mě se jí to povedlo. Nechala jsem své sympatie těkat mezi všemi variantami - a zůstala napnutá. Ve stejné pozici - neustále váhající a znejistělý - je i odstřelovač Bobby, hlavní postava. Konec měl asi působit akčně, ale i kvůli nedostatečné mozkové kapacitě hlavního vrahouna vyzněl trochu hloupě.
Zkusím další díly, jestli bude čtivost a promyšlenost stoupat až do těch mých "nebeských výšin" šestého dílu.

barusak1
barusak1
04.03.2018 3 z 5

Kniha dobrá, ale něco jí chybělo.

bekule
bekule
29.09.2017 odpad!

Nešlo dočíst, nezvládla jsem přelouskat ani prvních 100 stran

martina.tim
martina.tim
15.08.2017 2 z 5

Je mi líto takovéto hodnocení, ale bohužel mě knížka nijak nechytla. Vůbec se mi do nechtělo začíst a přitom děj a ani zápletka nebya tak špatná.

yetti74
yetti74
06.08.2017 4 z 5

Velmi čtivé, napínavé, dobře napsané, ale jednu hvězdičku ubírám za to, že některé situace jsou takové nějaké "přitažené za vlasy." Těžko popsat, ale v některých chvílích si člověk řekne, že takhle by ve skutečnosti lidé jen těžko jednali. No nevím, nechť každý přečte a posoudí sám, v každém případě stojí za přečtení.

Autorovy další knížky

Lisa Gardner
americká, 1956
2013  87%Chyť mě
2015  88%Neboj se
2018  86%Najdi ji
2008  92%Úkryt
2002  86%Náhradní dcera

Kniha Smrtící samota je v

Právě čtených3x
Přečtených131x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených9x
Knihotéce108x
Chystám se číst86x
Chci si koupit19x
dalších seznamech1x