Neboj se

Neboj se https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/223792/bmid_neboj-se-k0H-223792.jpg 4 283 85

D. D. Warrenová série

< 7. díl >

Detektivka D. D. Warenová přišla po setmění na místo činu. Zaslechla jen zavrzání podlahy, odněkud se ozývala tichá ukolébavka... a na víc už si nevzpomíná. Je vážně zraněná, trpí obrovskými bolestmi, není schopná pohnout levou rukou a nemůže se vrátit do práce, kterou tolik miluje. A taky se dozví, že ještě stihla vystřelit ze služební zbraně. O šest týdnů později je nalezena další zavražděná dívka. Na místě jsou stejné rekvizity jako u předešlé vraždy: láhev šampaňského a červená růže. A jediná osoba, která se možná ocitla v blízkosti vraha, je D. D. Warenová, jež si však není schopná vzpomenout na jediný detail z oné noci, kvůli které by mohla nyní tolik ztratit. To jediné, co může ale nyní udělat, je „ničeho se nebát“.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Fear Nothing , 2014


více info...

Přidat komentář

sarka0168
11.03.2024 2 z 5

Trochu rozvleklé, mám raději, když děj odsejpá... ale jako nápad dobrý.

magic11
30.11.2023 5 z 5

mě to bavilo, za mě spokojenost


micha-ella
28.10.2023 2 z 5

Nic pro mne. V podstatě jsem tuhle detektivku prolítla a zdálo se, že sem tam vynechaná stránka vůbec nevadí. Divná dvojice sester mi přišla neuvěřitelná, praktiky vraha ještě neuvěřitelnější. Ne.

Satyrka
23.02.2023 5 z 5

Druhá přečtená kniha od Lisy Gardnerové. První jsem četla Najdi ji a ta mě neuvěřitelně potěšila. Ani tento díl není výjimkou (ano, asi první série, co čtu na přeskáčku). Za mě nemá děj žádné zbytečné pasáže, baví mě, jak se stále něco děje, pořád se něco řeší. Opět střídání kapitol D.D - Adeline - někdy vrah - to se mi líbilo - Líbí se mi, že vše nevidíme jen z pohledu vyšetřovatelky, ale také z pohledu jiné osoby, u této knihy z pohledu Adeline, kterou jsem si dost oblíbila. Téma vězení mě v knihách láká, takže další plusový bod, a téma bolesti také plusový bod, takže já nebudu váhat, dám plný počet hvězdiček. Co se týče motivu, ten jsem tedy opravdu nečekala, ale (MINISPOILER) prachy hýbou světem.(KONEC MINISPOILERU)
Tahle spisovatelka mě zkrátka baví! Rozhodně si chci pořídit co nejvíc jejích knih v tomto žánru.

monte
23.07.2022 4 z 5

Povedená detektivka

Alizon
14.05.2022 4 z 5

Během čtení a těsně po dočtení spokojenost. Po nějakém čase mi sice chvíli trvalo vzpomenout si o čem kniha byla, ale postupně mi (hlavně díky postavám dvou sester, které jsou v tomto díle zajímavým prvkem) děj naskočil:) Hodila se mi do výzvy (autor o 22 let starší než já) a měla jsem při výběru celkem šťastnou ruku, i když zbytek sérii záměrně shánět nebudu. Ale tady v tomto díle byly postavy dvou sester dobře vymyšlené.

ninano
06.01.2022 3 z 5

Četla jsem autorčin Úkryt a připadalo mi to, jako kdyby obě knihy napsal někdo jiný. Zatímco ÚKRYT se mi líbil hodně, tato knížka se mi nelíbila. Přišlo mi to překombinované, nereálné a hodně pasáží tam bylo jen na efekt a zbytečných. Souhlasím s předchozím komentářem, že postavy byly nesympatické.

pollyanna
07.11.2021 1 z 5

Nemohla jsem se začíst, nudila jsem se a nelíbilo se mi, nesympatické postavy, příliš vykonstruované...

Pája699
29.09.2021 5 z 5

Já jsem spokojená sice to bylo místy zbytečně natahované, ale za mě i tak super počtení. Komisařce D.D. začínám přicházet na chuť. Celou dobu jsem si myslela, že jsem vraha odhalila a stála si zatím, jen jsem čekala až na to vyšetřovací tým přijde taky. Nooo konec mi ukázal, že jsem se spletla a bylo zase všechno jinak :-D Za mě úžasná kniha

DvěTéčka
05.07.2021 5 z 5

Pujčila jsem ji pro mamku, ale že jsem pujčila až takové sado maso sem nečekala. Jen pro otrlé nátury.

konicekbily
22.04.2021 4 z 5

Zajímavý námět, slabší povedení, děj mi připadá neúměrně natahovaný - u mne to natahováním napětí nezvyšovalo - spíše naopak. Závěr přiměřený - vše vysvětleno - pochopil jsem. Myslí si, že čtenáři zvyklý na autorčin styl budou knihu vychvalovat, ti co čtou Lisu poprvé, těm se to nemusí líbit.

laura
09.03.2021 5 z 5

Ačkoli jde o thriller, jde podle mě zároveň o jeden z nejbolestnějších příběhů, co jsem kdy četla. Rozsekalo mě to poprvé a rozsekalo mě to i teď, o pár let později. U thrillerů by člověk neměl brečet...

Bolavé, krásné, drsné, šokující. Některé popisy jen pro otrlé. A zbytek - krutý. Z této řady zatím kniha, která se mého srdce dotkla nejvíce. Možná nebyla tak akční jako předchozí Chyť mě, možná byla i trošku předvídatelná (v tom, kdo za vším je), přesto je to příběh, na který se nezapomíná.

Krev je láska. Když nemáš rodinu, nemáš nic...

Vzdychla si. Nebylo to zalapání po dechu, ale skutečný povzdech, jako by jí z těla něco unikalo. Možná její hněv. Bolest. Možná všechny ty strašlivé choutky a děsivé touhy, které do ní vtloukl otec, když byla ještě příliš malá, aby se dokázala bránit, ale přesto dost velká, aby chápala, že to je něco špatného...

pch1976
27.01.2021 5 z 5

Autorka opět nezklamala.

kofola33
24.01.2021 5 z 5

Thriller jak ma byt! V dalsim pribehu D.D. Warenove se dozvidame o jejim zraneni na miste cinu a vyhledani specialistky na bolest, ktera sama vubec zadnou bolest neciti. Holt kazdy mame sveho Melvina:-)
A dozvidame se o dvou dcerach serioveho vraha, pro ktereho "krev je laska". Ve meste nekdo otresnym zpusobem vrazdi mlade zeny a vrah nechava na miste lahev sampanskeho a ruzi ...pribeh se komplikuje, zamotava, nekdy az moc, ale nic to nemeni na faktu, ze jsem si cteni naramne uzila, bylo to napinave, zvraty v deji a konec...to byl mazec! Doporucuji vsem, co maji radi dobre detektivky, Lisa umi!

Ava365
14.12.2020 1 z 5

Tak u této knihy hrozilo, že ji nedočtu. Vše se pořád točilo kolem bolesti a bylo to tak násilně šroubované a nereálné, že mě to nebavilo. Velmi nepravděpodobná konstrukce a mně nesympatická hlavní hrdinka.

Iki1
27.09.2020 4 z 5

Pomalý rozjezd mě místy odrazoval od dalšího čtení. Po jedné třetině se děj pěkně rozjel. Na autorce oceňuji výborné vykreslení hlavních postav i gradaci děje.

tittanie
18.07.2020

Druhá kniha od této autorky, kterou jsem četla a strašně jsem se bála, ale tyhle knihy moc nečtu, protože se bojím, ale kniha Chyť mě, mě opravdu chytla, tak jsem si řekla, že si přečtu i knihu Neboj se.

ennlady
29.04.2020 4 z 5

Tak do jedné pětiny jsem si nebyla jistá, jestli knížku neodložím. Byla na mě teda dost huuustá. Popisování míst činu a způsobu zabíjení sériového vraha mi nedělalo zrovna dobře a celkově mě to moc nebavilo, no, nakonec jsem to nevzdala a příběh mě dostal. Sympatická detektivka D. D. hledá se svým týmem zabijáka zvlášť otrlého a morbidního a poté, co je při pátrání zraněna, setkává s psychiatričkou Adeline a posléze s její sestrou Shanou, jejichž otec vstoupil do dějin kriminalistiky několika zrůdnými zločiny. A nyní po desetiletích od jeho smrti je tu vrah se stejným nebo podobným způsobem zabíjení. Příběh mě ani tak neuchvátil pátráním a vyřešením vražd, třebaže i to bylo dobré. Dostalo mě to, co se dělo kolem sester, s nimi a v nich a jak to vše dopadlo. Nebudu ani naznačovat, protože to chce si fakt přečíst.

Leena
26.02.2020 2 z 5

Takové nemastné, neslané.. Moc mě to tedy nenadchlo. Nic víc než slabší průměr.

Nunynka
17.12.2019 4 z 5

Ze začátku jsem se do knihy nějak nemohla načíst. Přišlo mi,že se tam řeší pořád to samé a kniha se nikam neposouvá. Napravil to až konec. Ten byl opravdu napínavý.

Autorovy další knížky

Lisa Gardner
americká, 1956
2013  87%Chyť mě
2015  88%Neboj se
2018  85%Najdi ji
2008  92%Úkryt
2002  87%Náhradní dcera

Kniha Neboj se je v

Právě čtených1x
Přečtených367x
Čtenářské výzvě15x
Doporučených26x
Knihotéce176x
Chystám se číst143x
Chci si koupit34x