V rukou vikomta Breckenridge

V rukou vikomta Breckenridge https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/262587/bmid_v-rukou-vikomta-breckenridge-GHr-262587.jpg 4 96 21

Cynsterovská sága série

< 16. díl >

Tři Cynstersovy sestry série

1. díl

Vikomt Breckenridge se domnívá, že zachrání svou věčnou rivalku Heather Cynsterovou před nástrahami prostopášné smetánky tím, že ji odvede z neblaze proslulého salonu lady Herfordové, ale místo toho ji mimoděk přihraje do náruče únosců, kteří se dívky zmocní přímo před jeho očima. Nezbývá mu nic jiného, než je pronásledovat. Podaří se mu je dostihnout a dostat se k Heather, ale ta s ním odmítne utéct zpátky do Londýna. Dozvěděla se totiž, že ji nechal unést člověk, který má zájem o jakoukoliv dívku z rodu Cynsterů. Heather chce zjistit, kdo to je a jaký má motiv, aby uchránila své sestry a sestřenice před možnými nesnázemi. Breckenridgeovi nezbývá nic jiného, než zůstat únoscům a své tajné lásce na stopě. Ti míří stále víc na sever do drsného Skotska. Jejich pouť končí překvapivě ve vesnici Gretna Green, která je proslulá uzavíráním kvapných sňatků. To samo o sobě nevěstí nic dobrého. Zvlášť když je vikomt Breckenridge vyhlášený londýnský prostopášník a Heather není vůbec lhostejný…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Viscount Breckenridge to the Rescue , 2011


více info...

Přidat komentář

Senza Jenka
31.03.2024 4 z 5

(SPOILER) Prvních zhruba 200 stránek příběh nepostrádá švih ani logiku. Únosci, ač neprokreslení nijak do hloubky, jsou celkem mazaní a dobře připravení. Heather se sice neubrání obavám a frustraci, ale chová se statečně a velmi pragmaticky - nejdříve v rukách únosců a pak na útěku. Stejně tak Breckenridge. Oba jsou navíc vynalézaví, bystří a houževnatí. Útěk samotný možná až tak dramatický není, ale autorka hezky udržuje napětí "prostřihy na chování objednatele únosu", který je jim v patách. Tohle bylo na 5*.
Pak ale - bohužel - pár dorazí do Údolí a následuje 100 stran naprosto otravného plácání obou hrdinů v citech, pocitech, dojmech, vzájemném nepochopení a neochotě se otevřít. Jestli znáte Patrika ze seriálu o Spongebobovi a jeho oblíbený tupý výraz se slinou v koutku = přesně to se mnou čtení této pasáže dělalo.
Nechápala jsem hlavně Heather. On se nechtěl vyznat, protože... Ona chápala, že jako chlapovi mu to neleze z pusy = fajn. Proč se ale nevyznala ona jemu? Proč musel být on první, kdo to řekne? A když už se nechtěla přiznat na plno, mohla říct, že by se do něj určitě zamilovala (v budoucnu), a to, že by její city neopětoval a dál se choval, jako doposud, by jí zlomilo srdce.
Příliš zdlouhavé, zbytečně komplikované, málo elegantní. Dávám 4*, i když je to spíš 3,5 ;)

helabuena
19.09.2023

Moje první přečtená kniha od této autorky. Líbila se mi, výborný příběh, zajímavé postavy a napínavý děj, velmi dobře zvládnuté zápletky i dialogy , jen popis erotických pasáží na tři až čtyři stránky mne dost otrávil. Takže další knihy ani nebudu zkoušet.


moudivlacek
20.06.2023 4 z 5

Pěkný další příběh rodiny Cynsterů, tentokrát Heather. A jestli si myslí, že jen muži z této rodiny jsou jedineční a sví, mýlí se. Ženy se nenechají zahanbit a stejně tak i ony vnímají čest a úctu k rodině a přesvědčení vdát se pouze z lásky.
Heather je unesena a vikomt Breckenridge ji najde a snaží se ji přesvědčit k zmizení a vrácení se ke své rodině. Jenže Heather chce zjistit, proč ji vlastně unesli. A tak postupně z hejska a odmítavé mladé dívky se stane putující pár k jejímu bratranci Richardovi a jeho ženě Catrioně do Údolí. A tam musejí oba najít důvod, proč by měli být spolu, nebo se vzdát toho druhého a zapomenout. Všem okolo je jasné, co by to mělo být, ale důležité je jen to, aby na to přišli oni sami.
Jak to dopadne, si každý určitě domyslí, přesto to stojí za přečtení. Těším se na další díl.

BáraLind.
25.08.2022 3 z 5

Trošku škoda, že autorka neoplývá trošku větší slovní zásobou, některá slovní spojení (nebo i věty) se příliš často opakovaly, popisy erotických pasáží na jedno brdo, příliš slov, ve kterých zanikl samotný akt. Ale jako oddychové čtení dobré, trocha napětí, nesourodá dvojice, která si k sobě našla cestu. Některé motivy zajímavé (např. čarodejnice alias paní údolí ad.).

miruska1
05.11.2021 3 z 5

Tak nevím..... Autorka má i lepší knihy. Zase kopec zbytečných detailů, je to až únavné. Ako postupně čtu sérii Cynsteru, tak mám pocit, že i nepriek rozdílným zápletkam su ty knihy stejne - akoby sa hlavne postavy chovali stejně ve všech knihách.

Liduka
06.12.2020 4 z 5

Kniha se mi líbila. Heather s vikomtem se pořád pěkně špičkovali a to mám ráda. SPOILER: Bavilo mě sledovat jejich únik. Navíc ten tajemný únosce a co bude s Heather dál, mě zajímalo. Bohužel kniha byla napínavá pouze do okamžiku, než se dvojice dostala do bezpečí domu příbuzných. Tam mě pak už otravovalo, jak se oba nedokázali vyznat ze svých citů. Kniha by byla i o sto stran možná kratší kdyby se vymáčkli hned. Popravdě jsem se vikomtovi i divila, že se nechal x-krát odmítnout a stále se nehodlal vzdát. Mrzí mě ale, že jsem se nedozvěděla, kdo měl na rodinu spadeno a proč.

Dádulka67
02.03.2020 odpad!

Přečetla jsem již neskutečné množství knih. Některé byly skvělé, jiné už tolik ne. U některých byl problém dočíst je až do konce. Ovšem u této knihy jsem to prostě nedala. Na této knize je pěkná opravdu jen obálka, uvnitř je to katastrofa.

ariel platto
15.02.2020 4 z 5

Celou dobu úžasný, hrdinka skvělá a pak ke konci knihy z ní paní spisovatelka udělá podivně nezralou umanutou husičku.

narisa
01.11.2019 5 z 5

Absolutně úžasná kniha. Jedna z nej z celé série. Možná i pro to, že se děj vrátil do Údolí. Fakt miluju Breckenridge, už od Ideální nevěsty ????

Eliot30
06.09.2019 5 z 5

Naprostá paráda, velmi napínavé.

Medasek
08.08.2019 5 z 5

Neuvěřitelný příběh se zajímavou zápletkou. Hlavní hrdinka je odvážná, ale ke konci knihy mi připadala trochu hloupá. Jinak bych doporučila každému, kdo si chce při čtení odpočinout.

rampapa
06.06.2018 5 z 5

Super příběh ❤❤❤

Jessybelle
06.04.2017 4 z 5

Pěkná kniha,ale nepatří mezi ty, které bych chtěla mít doma a vracet se k nim.

Danulka11
27.10.2016 3 z 5

Neříkám, že tato kniha byla špatná, ale pokud jste zvyklé na styl psaní autorek Kleypas, Howell, Jordan apod., tak se místy budete nudit. Děj má sice spád, ale stále jakoby tomu něco chybělo, což u knih zmíněných autorek se mi nestává.

alnahu
10.10.2016 3 z 5

Já jsem též v této knize hledala oddechové čtení a romantiku , ale také mě tato kniha spíše nudila.

zuzana2599
17.07.2016 3 z 5

Volbou historické romance jsem očekávala trošku odlehčení žánru, no to se také podařilo, ale mám-li být upřímná, byla jsem ráda, že knížka spěje ke konci. Nudila jsem se, jednoduchý, předvídatelný děj, žádná pořádná zápletka, pro mě to tentokrát nebyl dobrý výběr čtení. Ale třeba zase jinému čtenáři se kniha líbí, takže každý podle svého čtenářského gusta...

alzbeta4340
29.03.2016 5 z 5

Výborný příklad historické romance. Jen ten název se mi osobně zdá už moc a doufám, že odradí méně čtenářek než kolik přiláká. Protože jinak by to byla škoda. Postava padoucha byl povedený bonus, ten se do budoucna jeví slibně.

Evule114
13.03.2016 5 z 5

Tuto knížku jsem si koupila náhodně. Musím říci, že předchozí díly jsem bohužel nečetla, ale určitě tak učiním, protože tento díl mě nadchnul a rozhodně jsem zvědavá, kdo je ten šlechtic, který má v plánu zničit jednu z děvčat?

machrus
10.03.2016 4 z 5

I když série Cynsterové se zdá už nějakou dobu jedno a to samé přesto mě to nutí číst další a další díl. Příběh této dvojice byl zase jeden z těch lepších.Těším se na příběh tajemného únosce, který bude mít zřejmě rozzuzlení s Angelicou...snad.

maryzka
23.12.2015 2 z 5

Pro mě trochu nudná romantika až do únosu hlavní hrdinky. I když je to romantika s otevřeným koncem, pořádně jsem se nedozvěděla proč jí unesli ani kdo to byl. Jinak by si měli nakladatelé pospíšit s dalším vydáním. Snad tam bude ukončení této knihy.