Cyklistické maso v České kotlině

Cyklistické maso v České kotlině https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/231386/bmid_cyklisticke-maso-v-ceske-kotline-231386.jpg 4 10 5

Čtvrtá kniha Milana Silného pojednává o nejdelších, nejdobrodružnějších a možná i nejúchylnějších cyklistických akcích v ČR Ve světě se jezdí spousta extrémních cyklistických akcí. I u nás se jezdí závody, které dávají lidskému životu jiný rozměr, závody, při kterých se člověk dostává do jiné dimenze. Několik dní nonstop jízdy beze spánku, s minimem jídla, zato s halucinacemi a v bolestech. Jen on, kolo, příroda, její krásy a stupňující se souboj únavy s vůlí. Nová kniha Milana Silného popisuje nejdobrodružnější cyklistické akce u nás. Uchopte spolu s ním řídítka, usaďte se do sedla, zařaďte lehké převody a vydejte se na trasy, které jsou nezapomenutelným dobrodružstvím a hlubokým zážitkem. Vydejte se na akce, které jsou plné poznávání sebe sama, svého vlastního já, kdy sestoupíte na samotné dno fyzických schopností i psychické odolnosti. Zažijete chvíle, při nichž je člověku největším soupeřem on sám, jeho lenost, pohodlnost, obavy, strach a slabá vůle. Promažte řetěz, odemkněte vidlici, nasaďte přilbu, rozsviťte čelovku a povolte brzdy. Vítejte na startu. Pozor! Vyrážíme!... celý text

Přidat komentář

Mufa
24.04.2019 5 z 5

Druhá kniha autora. Tahle mě dostala, chvílemi jsem se opravdu od srdce zasmála. A několikrát začala googlit, co to vlastně jel za šílený závod a jestli se to ještě stále jezdí. A dokonce jsem i začala výmýšlet ptákoviny, jako že taky zkusím jet přes noc, abych zažila ty správný "halušky". Ten poslední bod si tedy ještě promyslím, ale jinak autorovi fandím a těším se, až přelouskám všechny knihy, co napsal (ale až po cyklistický sezoně, teď není čas). Tenhle autor dá se říct mě zase přivedl zpět ke kolu ;-)

Tomas@S
06.12.2017 5 z 5

Vyborna cyklokniha, asi nejlepsi co jsem zatim cetl z tohoto zanru. Autor je sice tak trochu silenec, vzhledem k tomu co zkousi (v dobrem slova smyslu), ale diky temto zazitkum ma i o cem psat, a to rozhodne zajimave. Vzhledem k tomu jsem se mohl aspon trochu vcitit (bez adekvatni kondicky) do pocitu ucastnika legendarnich extremnich akci jako je Loudani nebo 1000 Miles. K temto i jinym organizovanym silenostem autor pridava i par zkusenosti z jeho soukromych extremnich akci. Ale opravdu musim ocenit i autorovo psani, je to velmi dobre napsano, je to vtipne, ctive, zajimave, pestre, v jedne kapitole dokonce i s prekvapivou pointou. Rozhodne to neni unyle vypraveni podle jednoho schematu.


KocIQ
11.10.2017

Na kole jezdím poměrně hodně, ale samozřejmě ani zdaleka tak extrémně jako autor. Na knížce mne zaujalo hned několik věcí: 1)autor je evidentně kovaný biker, ale není žádný dogmatik, klidně narychlo sáhne po silničce, kterou ani nevlastní, s vírou, že to dopadne dobře (a ono ano) 2)knížka není jen o hektolitrech adrenalinu, je tam poměrně velká porce ryzí lidskosti (zvláště v poslední kapitole, kde tým, přestože jede na co nejlepší umístění, nechá hodně prostoru hendikepované handbikerce) 3)přestože autor jezdí úplně jinak a jinde než já, napsal bych to stejně, z čehož mi vychází, že dřina má sice tisíc podob ale podobné příznaky. Usuzuji, že by se ten barvitý popis útrap mohl líbit sportovcům napříč všemožnými disciplínami, určitě by se tam také poznali 4)ta knížka má fakt krásnou úpravu, líbí se mi fotky, barvy, papír, úprava, nějak nemůžu najít žádnou chybu...

alisie
08.06.2017 5 z 5

Smála jsem se až nahlas, skvělá kniha, která mi dokázala, že do extrémní cyklistiky mám ještě hodně daleko, ale ukázala mi to s humorem a lehkostí, že mi to vlastně ani není líto.

valda
02.04.2015 2 z 5

Milan Silný je možná momentálně nejaktivnější spisovatel v oboru horských kol. Má za sebou 3 knihy, dvě z nich jsem četl. Autor se v nich nezabývá prakticky ničím jiným, než popisem cesty na různé kopce a hory, o kterých si většina laiků myslí, že na ně na kole vyjet nejde. Tentokrát se zaměřil na výběr nejbláznivějších závodů na kole, které se v Československu odehrávají, a kterých se zúčastnil. Tahle kniha opravdu není pro laickou veřejnost. Vzhledem k tomu, že jde o závody ve stylu 1000 mil v těžkém terénu, 500 km téměř beze spánku, hurá na kole ve sněhu za psím spřežením, tak si umím představit jak by na to reagovala paní sousedka. "Měli by je všechny zavřít, takový hazard." Pan soused: "Já bych je poslal na šachtu, robit."
Autorovi jde na mě až trochu moc o sportovní výkon. "Šlapu, je hnusně. Je mi blbě. Proč to dělám? Je mi zima. Jsem unavený. Konečně nahoře, euforie, krásný výhled. Dokázal jsem to. Jedu dolů." Ale vzhledem k extrémním závodům není nouze o zajímavé situace. Pokud vás tyhle závody zajímají, tak doporučuju přečíst, ať víte do čeho jdete, i když dokud to nezkusíte, tak vlastně stejně nevíte nic :-)

Štítky knihy

Česko, Česká republika cyklistika závody (sport)

Autorovy další knížky

Milan Silný
česká, 1970
2009  81%Každý kopec má své... NEJ
2014  84%Cyklistické maso v České kotlině
2010  80%Každý kopec stojí za...TO
2012  87%Každý kopec se zvedá...VÝŠ
2017  100%Každý kopec bere...DECH

Kniha Cyklistické maso v České kotlině je v

Přečtených20x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce10x
Chystám se číst5x