Cyberpunk Znovuzrození

Cyberpunk Znovuzrození https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/458870/bmid_cyberpunk-wUn-458870.jpg 4 119 32

Ve městě plném neonových světel, digitálních technologií a kamer na každém kroku je přece nemožné zavraždit tucet lidí a odejít od zločinu nepovšimnut. Nebo snad...? Mrakodrapy dosahují do nekonečných výšek, ulice jsou přeplněné lidmi, kriminalitě a nelegálnímu obchodu s drogami, zbraněmi, lidmi i daty se daří nadmíru. Pokud nejste gangster nebo mafián, v podstatě není o co stát. Vítejte v Zakázaném městě, území, kde jednotlivec nic neznamená a velké korporace a gangy jsou odpovědné za osud celku. Shey Scott – bývalý policista, který je kvůli vážné nemoci vyloučen ze služby, se snaží vypátrat Axel Stallerovou – sestru ženy, která za denního světla navzdory nejvyšším bezpečnostním opatřením a pečlivé kontrole, přímo pod čočkami kamer z neznámých důvodů zavraždila asi tucet lidí...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Sci-fi

Vydáno: , Fobos
Originální název:

Cyberpunk: Odrodzenie , 2020


více info...

Přidat komentář

InstinktCZ
04.04.2024 1 z 5

Bohužel jsem nedočetl... skončil jsem na 80% s tím, že absolutně nemám zájem se dozvědět, jak kniha dopadne. Začátek byl slibný, ale čím jsem četl dál, tím méně mě zajímal konec.
S čistým svědomím asi nemám knihu komu doporučit

Basc0
11.01.2024 1 z 5

Naprosto průměrná kniha, která by jednoduše zapadla mezi knihy s obdobnou kvalitou. Její jediná výhoda byla, že se svezla na popularitě cyberpunku (který nastavil CDPR), a podle názvu se to ani nesnaží moc skrývat. Ale že by z ní jakýmkoliv způsobem vyzařovala ta neonová atmosféra, se vážně říct nedá. Ve světě se najde o tolik lepší cp díla (Gibson, Dick, Morgan, and so on).
Takže, pro fanoušky cyberpunku? Určitě ne
Pro nenáročné čtenáře easy-Reading detektivek se sci-fi podkresem? Joo, proč ne


mybrave
29.10.2023 4 z 5

Kniha se četla dobře, příběh se postupně rozjížďěl a závěr měl skvělý spád. Asi jsem nepochopil některé narážky, jelikož jsem nehrál hru. Zakázané město je vykresleno jako vyloučená lokalita, kde neplatí žádná pravidla. Kde se žije ve velice stísněných podmínkách, vládne ten silnější a lidskost nemá své místo. Do tohoto místa jde hlavní hrdinka hledat svojí sestru, která zabila skupinu vědců pracujících pro farmakologickou společnost.

Ma1keL
02.03.2023 3 z 5

Kniha se mi líbila, četla se rychle, postavy jsem si oblíbil, ale přece jen mi tam něco chybělo, přišlo mi, že se tam toho stalo dost (podle počtu stránek hlavně), ale zároveň nic moc ..
Příběh byl jednotvárný, postavy se víceméně nikam moc nevyvíjely a hrozně mi chyběly detailnější popisy a charakteristiky okolí, různých zbraní a technologických vychytávek .. Často je autor spíše jen vyjmenoval a moc se u nich nepozastavil.

Co mě ale hodně bavilo, tak byl vojenský implantát v Axelině hlavě. Jejich dialogy byly skvělé, vtipné a celkově povedené !

Možná to bude znít divně, ale čekal bych i více sexuálních scén v takovéto knize a k tomu nějaké "rejpavé" komentáře od Kita (implantátu) - to by bylo skvělé !

Každopádně jsem se zabavil a určitě nelituji, že jsem u knihy trávil čas.

P.S. Přímo v knize je hezký plakát, to mě hned na začátek velmi potěšilo !

denoush
09.02.2023 5 z 5

Po dohrání hry Cyberpunk 2077 jsem byl trochu smutný, že mi to už skončilo, ale když jsem objevil tuhle knihu moje srdce radostí poskočilo. Kniha mě vůbec nezklamala ba naopak. Přečetl jsem jí téměř jedním dechem a bylo hezké vidět svět Cyberpunku i z pohledu klaďase, policisty. Nápad skvělý a zpracování ještě lepší. Všema deseti doporučuji všem milovníkům cyberpunku.

stanislav0373
26.01.2023 3 z 5

Příjemné, lehké detektivní čtení se sci-fi prvky.

Vymyšlené to není špatně, napsané taky ne. Ale pro plný počet hvězd tomu něco chybí. Ze začátku jsem pátral po motivaci, později bych trošku přidal na humoru.

Doporučil bych sci-fi začátečníkům či jako oddechovku.

Stupino
23.10.2022 5 z 5

Teď jsem to dočetl a ne se to líbilo, mělo to švih. Zápletka dobrá a hlavně na konci se věnovali vysvětlení. Za mě dobrá čtivá kniha.

McKashi
17.10.2022 4 z 5

Potom, co jsem dočetl Krev pro rusalku, tak jsem chtěl něco s detektivním námětem, co neni Nesbo:) a našel jsem tohle. Je pravda, že s Cyberpunkem to moc společného nemá, snad jen ty kulisy, ale to absolutně nevadí, čte se to jedna báseň a sám jsem byl zvedavej, jak to dopadne..a poslední odstavec mě celkem dostal a pobavil. Schválně, jestli bude další díl:)

Palorizek85
03.10.2022 3 z 5

Trochu zklamání. Příběh byl celkem poutavý, ale kdyby to nemělo název "Cyberpunk", mohla to dost dobře být detektivka z pera Cooka. Extra moc těch scifi prvků tam za mě nebylo.

Mustaffa
10.09.2022 4 z 5

Popravdě se jedná spíš o slušnou detektivku či kriminálku než nějaké temné kyberpunkové sci-fi. Se hrou, která se tady často v komentářích zmiňuje, to nemá vůbec nic společného.
Každopádně kniha je velmi dobře čtivá, děj slušně utíká, zápletka není vůbec špatná a do poslední chvíle dokáže držet v napětí.
Možná hlavní postavy a tím mám na mysli dvojici policistů, nedostávají tolik prostoru kolik by mohli.
Za to dvojice Axel s implantátem Kittem nemá chybu. Jejich dialogy jsou skvělé a vtipné.
Za mě by se mohla se Cyberpunku v klidu stát nějaká slušná detektivní série. Potenciál na to určitě je. Ať už v postavách, tak ve světě temného sci-fi, který nebyl nyní úplně využitý, jak by většina fanoušků kyberpunku si představovala.

Matyesak
12.08.2022 1 z 5

Obálka celkem okatě odkazuje na očekávanou herní událost od CD projektu. S chutí jsem se do něj pustil očekávajíc kyberpunkovou jízdu. Bohužel jsem dostal pseudo dystopickou detektivku, kde postavy jsou ploché, děj plytký a závěr úplně "jakože vážně?".
Nejvíc mě mrzí naprosto nevyužitý potenciál světa, kde jediný tuning je bojový čip.
Brak, ale do vlaku nebo pod skříň dobrý.

MartyManCZ
21.07.2022 4 z 5

Takové velmi slušné tři hvězdy. Vlastně mě to celou dobu bavilo číst, bylo to nápadité a všechny věci hezky popsané, ale nějak mi ke konci přišlo, že tomu spadl řetěz, což je velká škoda a taková ta "bomba věc" tomu chyběla. Neměl jsem prakticky žádná očekávání, říkal jsem si že se to veze na vlně popularity díky vydané hře, ale z trháku to bylo za chvíli ve výprodeji, tak sem byl připraven to přinejhorším zahodit. Ovšem byl sem příjemně překvapen a tak se nemusíte bát po ní sáhnout. Pokud to uděláte určitě Vás zabaví. Motiv "pronájmu" těla dvěma osobami je stejný jak ve hře, tak by mě zajímalo kdo měl ten nápad dříve...nebo má Andrzej jako polák kontakty v Project Red :))

Awča
09.05.2022 5 z 5

Kniha mě moc bavila, jak zápletka, tak prostředí, vtipné hlášky i hlavní hrdinové.
Hru neznám, je možné, že jsem tím přišla o nějaké souvislosti, ale čtení to bylo fajn, přeneslo mě na chvíli z běžných dní úplně do jiného světa.
Zkusím i další autorovo knihy.

Julinka679
26.02.2022 3 z 5

Zajímavé sci-fi, které má dost akce a ještě víc vtipných momentů, narážek a dialogů.
Hlavní hrdinka je sympatická, drzá a poté, co jí do hlavy dají Kityho tak není nouze o vtipné dialogy mezi ní a tímto čipem.
Místy mi děj přišel pomalejší oproti tomu kolik akčních pasáží se v knize nachází a jak již někdo psal tak i mě chybí detailnější popis Zakázaného města, nějak jsem se v něm nedokázala zorientovat.

Nečetlo se to špatně, konec je otevřenější než bych u stand-alonu očekávala ale třeba se někdy dočkáme pokračování... No co, dívka přece může snít :D

Zatím hodnotím 3,5*, tedy jako lepší průměr.

zelda7
08.02.2022 4 z 5

Poměrně překvapivá kniha. Děj zde plyne úplně jinak než u klasických sci-fi knih. Sice mi chyběl větší popis zakázaného města, více se dozvědět jak to tam funguje, ale k tak byla kniha zajímavá.

Mystifica
01.02.2022 2 z 5

Řekla bych průměrná detektivka. Neurazí, nenadchne. Odehrává se v prostředí Cyberpunku, ale nepochopila jsem, navzdory grafice, jestli patří k oficiálnímu merchi hry. A grafika obálky je vážně povedená a kniha obsahuje i plakát. Co se tyče příběhu jako takového, připadal mi poměrně genericky a nabízí velmi otevřený konec.

Alethea_k
28.01.2022 3 z 5

Z první třetiny knihy jsem byla nadšená, nemohla jsem odložit. Časem mi ale přišlo, že se tam spousta věcí opakuje nebo děj stojí na místě. Konec se mi zase líbil, sežrala jsem to i s navijákem. Jako celek hodnotím kladně, velice by se mi líbilo filmové zpracování podle této knížky.

Gari89
01.12.2021 3 z 5

Nebylo to špatné, slušná akce a dobře se to četlo. Jen ten konec mi přišel nějak odfláknutý. Tři ***

punkgirl97
07.11.2021 5 z 5

Tohle byla jízda, kniha - příběh mi opravdu sedl a moc mě to bavilo. Kór to, jak tam není nouze o akci. Zároveň je to propracované po stránce technologií, to jsem se občas ztrácela, ale vždy jsem nebyla sama, buď Axel nebo Scott mě v tom nenechali.

Musím říct, že jsem dlouho nečetla něco plné akce a zároveň humoru. Opravdu mě to bavilo. ️

Postavy mi také sedly zvlášť Axel. Jak jsem ji na začátku moc nemusela opět nechápu proč. Hádky s Kittem jsou prostě skvělý. Oba sarkastický a drzý.

Akce je až do samotného konce a tak to má být.

5/5

Radesan
15.10.2021 3 z 5

Jak zde již někdo psal, kdyby se kniha jmenovala jakkoli jinak, ani bych nepostřehl návaznost na herní předlohu. Hru jsem hrál a i když chápu, že je děj i postavy "jinde"....malinká propojenost by byla fajn. Celkově byly některé situace zajímavé, ale..... mohlo to být podle mne lepší.

Štítky knihy

kyberpunk polská literatura sci-fi podle videohry, podle PC hry

Autorovy další knížky

Andrzej Ziemiański
polská, 1960
2021  73%Cyberpunk Znovuzrození
2004  87%Achája
2008  69%Achája III
2005  87%Achája II

Kniha Cyberpunk Znovuzrození je v

Právě čtených4x
Přečtených155x
Čtenářské výzvě24x
Doporučených7x
Knihotéce160x
Chystám se číst78x
Chci si koupit26x
dalších seznamech3x