Cvičebnice tvůrčího psaní

Cvičebnice tvůrčího psaní https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/472378/bmid_cvicebnice-tvurciho-psani-vr7-472378.jpg 4 11 5

Cvičebnice je určená pro všechny, kteří chtějí psát, anebo si psaní vyzkoušet a kreativně se vyjádřit. Provede vás od prvotního nápadu přes jednotlivé části psacího procesu a také poradí, co dále dělat s hotovým textem. Psaní je také řemeslo, a pokud jej chcete ovládat, je užitečné dobře znát nářadí, se kterým budete pracovat. Je třeba vědět, co všechno si s literární postavou můžete dělat, jaké jsou možnosti vyprávění a jak překonat tvůrčí blok. Zkuste si roli spisovatele hravou formou, která vás bude bavit a která vám předá ucelený přehled o tvůrčím psaní. I Shakespeare nějak začal...... celý text

Přidat komentář

Petucelli
19.08.2022 5 z 5

Velmi povedená kniha pro začátečníky i nadšence tvůrčího psaní.
Přečetla jsem ji za jeden večer, text je srozumitelný a dokonale vás navede na cestu začínajícího spisovatele a pak už je to jen na vás a vašich nápadech.
Kromě obsahu knihy mě hrozně baví jak je knížka vymazlená od ilustrací a nádherných fotek, které jen doplnují celou atmosféru knihy.
Za mě rozhodně 5/5 hvězdiček. Jen tak dál!

bookcase
22.11.2021 5 z 5

Cvičebnice tvůrčího psaní skvělou volbou, jak písmena ovládnout. Zkuste to taky, je to zábava, relax a dobrý způsob, jak nenechat mozek usnout.


Metcheque
28.08.2021 5 z 5

Úspěšný projekt Kurzy z obýváku převedený do papírové podoby. Obě autorky psaním doslova žijí, což je v knize znát.

Jajiinka
23.08.2021 4 z 5

Hodnocení 4⭐/5⭐

Tato recenze bude trochu jiná, protože se nejedná a knihu, která by měla nějaký příběh.
Jedná se o cvičebnici/učebnici tvůrčího psaní. A pro koho taková kniha je dobrá?

Pro všechny, kteří nejen rádi čtou ale rádi píšou a chtějí se ze svých příběhů vypsat. Učebnice motivuje v psaní a dává rady, jak kreativně tvořit. Provede vás od jiskřičky nápadu až po jednotlivé části psacího procesu. Jak autorky samy tvrdí psaní je řemeslo, pokud jej chcete ovládat, je užitečné dobře znát nářadí, se kterým budete pracovat. Zabývá se otázky jako – co všechno je třeba vědět o své literární postavě, co s ní vše můžete podniknout, jaké jsou možnosti vyprávění. Jaké máme žánry/podžánry, jak překonat tvůrčí blok.

Tato kniha je ale hlavně o cvičení, je tam dostatek prostoru, kde vás cvičebnice bude vyzívat k psaní příběhů. Rozvine tak vaše myšlení a kreativitu. Kniha nabádá, že jediné, jak se stát dobrým spisovatelem, tak je psát a psát a psát.

Já osobně si odmala píšu „do šuplíku“ a maximálně to dávám číst jen své rodině. Ale je to mou vášní a někdy doslova posedlostí. Tato kniha mi poradila a vzbudila ve mně opět vášeň psát, mým snem je jednou vydat knihu… tak třeba tentokrát to dovedu až do konce .

! Dokonce i jako recenzentovi mi tato publikace pomohla, abych si začínala všímat v knihách důležitých detailů. !

Lily101
07.08.2021 5 z 5

Spíše takový soubor pracovních listů, než úplně kniha.

Škoda, že mám odpor psát do knihy,že tato kniha byla z veřejné knihovny i že je tento postup tak trochu “nerecyklovatelný” (za pár let mohu mít znovu tendenci knihu otevřít a už budu mít zcela jiné odpovědi-byť psaní tužkou asi dost vyřeší-a dotisk už za těch x let nemusí být).

Nicméně i přes tyto důvody se mi tento nápad moc líbil a doporučuji (dost možná min. první část-první kapitola/dá-li se to tak říct/ může být nápomocná i u psaní závěrečné práce).

Závěrem jen: na to, že je kniha spíš vyplňovací, se nemusíte bát, že byste se nic nového nedozvěděli, ale asi je spíš pro nezkušené, než třeba autory píšící knihy (může pomoci s motivací u psaní, avšak na to jsou možná i jiné-víc takovým profesionálům v psaní nápomocné-knihy).

Štítky knihy

tvůrčí psaní

Autoři knihy

Andrea Selzerová
česká, 1984

Kniha Cvičebnice tvůrčího psaní je v

Právě čtených3x
Přečtených12x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce20x
Chystám se číst38x
Chci si koupit15x