Cukrárna

Cukrárna https://www.databazeknih.cz/img/books/60_/60952/cukrarna-60952.jpg 3 11 8

Radka Sladká je majitelkou malé cukrárny u hřbitova v Praze. Má čtyři děti: dospívající zamilovanou dceru Ivanku, dva malé rošťáky fotbalisty, malou holčičku a k tomu navrch manžela Františka, kterého zajímá jenom středověk. Je na všechno sama, a tak něco občas zanedbává. Momentálně to vypadá, že bude muset svou cukrárnu pronajmout, aby se mohla naplno věnovat rodině. Jednoho dne přijde na dort roztomilá trojice důchodkyň: Bláža, Dana a Olga. Když si zákaznice oprávněně stěžují na kvalitu obsluhy i zákusků, netuší ještě nikdo z nich, jak se změní osudy všech čtyř žen po tomto náhodném setkání… Kniha vznikla podle stejnojmenného třináctidílného televizního seriálu zkušeného seriálového scenáristy Jana Míky. ... celý text

zdenaR
zdenaR
03.03.2021 2 z 5

Knihu jsem četla pouze pro její pruhovanou obálku (čtenářská výzva).
Kdysi jsem viděla seriál - průměr. Kniha napsaná dle tohoto seriálu byla slabší průměr, psáno příliš ve zkratkách.
Není to kniha, která by člověka nadchla nebo se k ní vracel.

EvikU.
EvikU.
21.01.2021 3 z 5

Na víc jak 3 hvězdy to opravdu není. Takový to když už to čtu, tak to dočtu. Měla jsem to do výzvy 2021 Pruhovaná obálka.

Upřímně někdy mi to přišlo moc na sílu. Některé scény mi přišli k neuvěření. A tak nějak to teda plynulo.

Opravdu nenadchlo. Ale úplně ztracený čas to nebyl. Človek nemůže čekat, že ho každá kniha dostane na kolena. Někomu jinému třeba právě tato udělá radost.


_Michelle_
_Michelle_
17.09.2020 3 z 5

Pohodové čtení o životech Sladkých. Stejnojmenný seriál mám ráda, takže mi při čtení běžel před očima. O žádné veledílo se samozřejmě nejedná, ale bylo to fajn. Někdy člověk prostě potřebuje vypnout, tak proč ne třeba u Cukrárny.

stju
stju
02.07.2018 1 z 5

Seriál jsem neviděla a netušila jsem tedy, že kniha je podle něj napsaná. Takže jsem ji po pár stránkách odložila, protože způsob psaní přesně odpovídá: napsáno podle seriálu...

Mruskulka
Mruskulka
11.03.2018 5 z 5

Seriál jsem neviděla, ale po přečtení téhle knihy se na něho určitě podívám. Bylo to pro mne naprosto relaxační čtení a dle mého i děj byl ze života. Naprosto se mi líbily "důchodkyně". Sršel z nich humor, energie i síla :-)

knihomol96
knihomol96
29.05.2015

Super kniha na odpočinkové čtení.

Marčullkas
Marčullkas
21.07.2013 3 z 5

Řadím mezi oddechové čtení na léto.
Seriál jsem viděla, ale knížka je přece jenom o něco lepší, ale jak říkám je to lehká oddechovka:)

WEIL
WEIL
10.11.2011

Někdo si Cukrárnu oblíbi, ale není to lepší než běžná telenovela místní produkce.