Komentáře knihy Cugaru

adorjas
08.03.2026

Škoda, že má kniha tu tak nízke hodnotenie, keby hneď bolo v anotácii napísané, že očakávajte pomalý cestopis, kde sa to hýbe extrémne pomaly, tak knihu čítajú ľudia, ktorí tomu budú uspôsobení. Takto to zbytočne znižuje hodnotenie knihy. Cestopis je to veruže spomalený, v podstate autor chodí po japonských dedinách v oblasti,k de sa narodil a vyrástol, píše veľa popisov, asi potreboval vyplniť riadky a veľmi často sa len každodenne opíja. O to smutnejšie je potom to, keď vysvitne, že v Tokiu ho čaká žena a dieťa. A ešte smutnejšie bolo čítať o autorovom životnom osude. Na Japonsko to musel byť človek vyvrheľ.

Mune
01.11.2025

Kniha je trochu odchylka od Dazaiho běžné práce, ale jakož to fanoušek jeho díla jsem si jeho knihu docela užila, kniha byla místy hodně nudná a zdlouhavá, pokud hledáte hodně děje kniha není pro vás. Za to by mohla oslovit fanoušky Japonska, jak z historické tak zeměpisné stránky nebo fanoušky Dazai takového, je tam hodně prvků z jeho života.... Nečekaně když je to autobiografie, takový běžný cestopis o cugaru :)
Berte mojí recenzi trochu s nadhledem protože bude trochu ovlivněna mojí oblibou ve spisovatele samotného.

Maky78
28.09.2025

Tohle bylo trochu mimo.
Chápu že kultura Japonska je pro nás velmi vzdálená, ale ty popisy dějin mě tak nudily. Části kde se něco děje byly dobré, ale to je trochu málo.

AlbionFoxyFox
11.09.2025

Tohle čtení bylo naprosté utrpení. Nechápu výběr knihy čtenářského klubu. Po pár stránkách jsem přestala vnímat, o čem čtu, nic neříkající místní názvy a jména a množství překlepů tomu moc nepomáhaly. Naštěstí knížka byla krátká, za to dávám půl hvězdy.

HH77
07.09.2025

Vzdávám po 30 stranách. Tyhle popisné monology vážně nejsou můj šálek kávy. Další kniha ze CV knihkupectvi Martinus, kterou bohužel nesplnim.

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi