Cucina vegetariana

Cettina Vicenzino

Cettina Vicenzino vás prostřednictvím více než 70 receptů zve na objevitelskou vegetariánskou cestu různými regiony své italské vlasti. Křehké artyčoky se podávají na těstovinách fregola vonících po citronu, zářivě fialová čekanka radicchio obohacuje těstovinový salát s grapefruitem a vlašskými ořechy, na slunci uzrálá masitá rajčata z grilu dokonale ladí s krémovitým fazolovým pyré s lilky, mrkvový salát ochucují olivy, arašídy a datle, těstoviny ze Sardinie se plní bramborami a mátou, šafránové risotto doplňuje černý česnek a mascarpone, pomerančový koláč kombinuje hrušky a červenou cibuli, smaženky z rajčat se podávají ve žluté rajčatové omáčce, ze Sardinie pochází úžasný dezert s mladým pecorinem a medem, kávová zmrzlina a granita mají svěží citronovou vůni… Cettina se nechává inspirovat lidmi a ingrediencemi. A vás jistě inspirují působivé fotografie a napínavé reportáže k netradičnímu vaření podle italských zvyků a možná také k nezapomenutelné cestě po Itálii.... celý text

Komentáře knihy Cucina vegetariana


Přidat komentář

Aleen
08.02.2025

Italská kuchyně... ani bych nemusela psát nic dalšího! Je jedno jestli vegetariánská, nebo ne, vždy se zakládá na kvalitních, čerstvých a chutných ingrediencích. Proto si pokaždé pochutnáte. Ze stránek téhle knížky to vyloženě voní Itálií, máte chuť hned vběhnout na zahradu, něco urvat a hodit do hrnce, nebo na pánev a pak pomalu, labužnicky vychutnávat šťavnaté pochoutky. Velmi inspirativní a krásně zpracovaná kniha. Prostě mohu doporučit všem, nejen vegetariánům :-)



Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Cettina Vicenzino napsal(a)

Cettina Vicenzino
italská, 1968
2024  90%Cucina vegetariana