Zloděj úsměvů

Zloděj úsměvů https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445531/bmid_zlodej-usmevu-xmm-445531.jpg 4 14 3

Čtyřlístek série

< 690. díl >

Hned dva čtyřlístkovské příběhy na vás čekají v novém dvojčísle. V prvním se naši kamarádi podívají do cirkusu, kde pomohou malému klaunovi rozveselit pan ředitele, drezéra a tatínka v jedné osobě. Druhý příběh bude plný napětí. Pinďa se totiž rozhodne uspět jako autor detektivních románů. A jak se mu to povede, se nechte překvapit. • Hubert a Hugo se nachomýtnou u natáčení filmu podle komiksu Skálopevňák. Při této události se setkají nejen se starým kamarádem, ale i s jejich společným nepřítelem. • Jak namalovat jednorožce? Primitivní kresby mamutů Přesličce nestačí, a tak Pazourkovi se Zoubkem nezbývá než očíhnout moderní malířské trendy v nedaleké jeskyni Lascaux. • Neposedná Morganka to tentokrát hodně přepískne. Zvědavost ji dovede až do strašidelné hrobky zlé čarodějky Kirké, kde zůstane uvězněná. Zachrání ji její přátelé včas?... celý text

Přidat komentář

trudoš
24.09.2020 4 z 5

Čtyřlístek u mě skončil někdy na konci roku 1996, kdy přešel z malého formátu na větší. Nabyl jsem dojmu, že kvalita obsahu mi už za to nestojí a sbírku uzavřel. Chyba, jak se po čase ukázalo, ovšem ne kvůli samotné čtveřici zvířecích přátel, ale spíš kvůli doplňkovým příběhům jiných autorů. Ale stalo se, člověk nemůže mít všechno. Když pak nedávno vyšla zpráva, že poprvé v historii časopisu na postu kreslíře Fifinky, Myšpulína, Pindi a Bobíka vystřídá Jaroslava Němečka někdo jiný, usoudil jsem, že je nejvyšší čas udělat výjimku a inkriminované číslo si zajistit. Tož, dobrá věc se podařila. Humor i styl kresby Dana Černého mám totiž moc rád a Čtyřlístek v jeho rukou získal nadhled, který jsem tak dlouho postrádal. Neurazili ani Morgavsa & Morgana Petra Kopla, Pazourek a Zoubek Filipa Škody či Nikkarinův Hubert & Hugo. Vlastně zklamala jen úvodní epizoda Čtyřlístku z pera Richarda Svitalského, který prostě jede v uzoufání nudné (pro mě) linii, jaká je nastavená už několik desítek let.

Delphín
28.07.2020 4 z 5

Na Čtyřlístku vyrůstala řada komiksových nadšenců. A leč už to není co to bývávalo, trocha nostalgie nikdy není na škodu :)


goldenr
29.06.2020 4 z 5

Byly lepší čtyřlístky...

Štítky knihy

komiksy pro děti

Část díla

Autoři knihy

Richard Svitalský
česká, 1974
Petr Kopl
česká, 1976
Dan Černý
česká, 1982
Nikkarin (p)
česká, 1987

Kniha Zloděj úsměvů je v

Přečtených16x
Doporučených1x
Knihotéce4x
dalších seznamech1x