Muž přes palubu

Muž přes palubu https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/393506/mid_muz-pres-palubu-GmG-393506.jpg 4 19 1

Čtyřlístek série

< 23. díl >

Muž přes palubu - Ljuba Štíplová, Jaroslav Němeček Alenka a Vašek na olympiádě - Svatopluk Hrnčíř, Adolf Born Rendlík & Hopík - Ukradený Sultán - Petr Karmín, Jordan Popov Škola není pro každého - Vladimír Horan, Edita Plicková Jak jsme zachránili tátu - B. Borin, I. Jurjev, A. Suchov

Přidat komentář

Yarwen
12.12.2023 2 z 5

Náš "čtyřlístek" tentokrát stíhá vykradače vraků na moři - když Holmepes, který s naší čtveřicí spolupracuje, prohlásí, že "tyto poklady patří do muzea", začíná čtenář tušit, odkud si Indiana Jones vypůjčil svou hlášku... (****) Neméně zábavný je příběh s kouzloběžkou pod vtipnou kresbou Adolfa Borna - tentokrát převezme hlavní roli olympijský ježek (a není to Jožka, ****).

Zbytek čísla už tak slavný není - Rendlík a Hopík poznávají nespravedlivou tvář světa, když je babka-bonzačka obviní, že "všechno viděla", hlavně jak ji kradou psa (což vidět nemohla, ale že ten pes natrhl Rendlíkovi kaťata, to asi zrovna zavřela oči, **). Jeden z nejslabších komiksů ve Čtyřlístku o panence Cecilce snad konečně končí (*) a sovětský "komiks" v rádoby stylu Čuka a Geka má podobnou "kvalitu"... (*)

Část díla

Autoři knihy

Ljuba Štíplová
česká, 1930 - 2009
Svatopluk Hrnčíř
česká, 1926 - 2014
Petr Karmín (p)
česká, 1940 - 2018

Kniha Muž přes palubu je v

Přečtených24x
Doporučených3x
Knihotéce6x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x