Haló, tady Čtyřlístek

Haló, tady Čtyřlístek https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/231636/bmid_ctyrlistek-halo-tady-ctyrlistek-5Ny-231636.jpg 5 79 5

Souhrnné vydání celkem dvou desítek dobrodružství slavného Čtyřlístku obsahuje příběhy: Bukanýři na Blaťáku, Boj o zlato, Honba za Orlíkem, Tajemství věčného vejce, Emír má zelenou, Pošlete mrak DM 1, Vynález na přání, Chyťte ho!, Popelka v domě, Mlok se vrací, Lev kráčí městem, Dětem vstup volný, Lovci rekordů, Vzpoura robotů, Mistr Šarivari, Muž z láhve, Srnčí stezkou, Ledová plavba, Omyl velkého mága, Mixle v piksle.... celý text

Přidat komentář

pedroK
06.09.2021 5 z 5

Další souborné vydání, které se mi podařilo sehnat v zapadlém antikvariátu a pak jsem slavila tři dny a tři noci!! Miluju Čtyřlístek!!

Lucissia
22.01.2020 5 z 5

Jak byla knížka u nás kdysi oblíbená, tak mluví tak ošuntělé stránky, že jsem je teď při předčítání nemohla kolikrát ani obrátit. Opět knížka slavila obrovský úspěch, tak je jistota, že jsem ji nečetla naposledy. :-)


Kapis
25.07.2017 5 z 5

S knihou 20x Čtyřlístek je toto nejzásadnější omnibus mého dětství. Výběr z čísel 29-106 je sestaven velmi citlivě a jako malý smrad jsem tuto knihu četl snad stotisíckrát, tudíž ještě dokážu z jednotlivých dílů citovat a v hlavě si dokážu vybavit jednotlivé panely. V tomto prostřihu zlaté doby Čtyřlístku nejsou slabá místa a ani nejsou rušeny jinými příběhy, jež doplňovaly příhody našich hrdinů v klasických sešitech.

Tohle byly ještě scénáristické lahůdky. Přeju klidné spočinutí paní Štíplová a doufám i za Vás, že se neobjeví angažovaný idiot, který by z toho udělal gender vyrovnaný komiks nové generace. Třeba z Piňdy homosexuála a z Myšpulína transsexuálního černocha, jež bojuje za práva náboženských menšin. V takovém zdravě pokrokovém prostředí by byla i role Fifinky, jež je celou partou nevybíravě zneužívána šovinistickými schématy a sociálními konstrukty, jako hospodyňka (no považte tu hrůzu!!!), velice problematická. Takže angažovaná feministka, jež pořádá gay-prajdy v Třeskoprskách, z čehož ale zase by neměl radost vypasený násilník Bobík, který by nemohl vykořisťovat Fifinku u sporáku. Proto by se z něj stal veganský hipster, bojující proti ruské agresi a za právo masturbovat v kostele. No, tak, i za Vás paní Štíplová doufám, že neeee, když už i tak kvalita tohohle periodika hrozně upadla.

Když to v dnešních dnech vezmu do ruky a čteme si to s děckama, polívá mě vlna bezstarostné melancholie dětství, kdy jedinou starostí bylo přemluvit mamku, ať mě nechá venku večer ještě chvilu. A kdo si vzpomene na žvýkačky Bajo s obrázky Čtyřlístku? Ach jo, no nic, vracím se zasněn k práci pro ten korporátně nadnárodní fašismus, který mě živí a večer přečtu mojim malým milovaným ze dva tři díly před spaním. To se zase nasmějeme:)

mrkvivit
15.11.2016 5 z 5

Můj úplně první Čtyřlístek. Jak já tu knížku hltal! Dodnes doma používáme některé hlášky. Nejvíc asi: "Co mám dělat, když mi chutná?" (Boj o zlato, když se řeší Bobíkova žravost). Příběhy jsou vtipné, vypointované a baví mě i po těch letech i coby dospělce. Když teď občas Čtyřlístek koupím dětem, připadají mi ty příběhy už poněkud slabé (ono taky vymyslet přes 600 příběhů, aby měly hlavu a patu ani nejde). Tohle je prostě klasika.

Totojsemja
04.02.2016 5 z 5

Nejradši mám: Bukanýři na blatáku: Fifi máš na hlavě zahrádku. :D

Štítky knihy

Čtyřlístek

Autoři knihy

Jaroslav Němeček
česká, 1944
Ljuba Štíplová
česká, 1930 - 2009

Kniha Haló, tady Čtyřlístek je v

Právě čtených1x
Přečtených98x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených6x
Knihotéce32x