Čtyři královny

Čtyři královny https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/48269/ctyri-kralovny-48269.jpg 4 10 2

Podtitul: nejmocnější ženy Evropy 13. století Životní osudy čtyř sester, dcer hraběte z Provence a manželek nejmocnějších mužů doby, na pozadí spletitých evropských dějin 13. století. Markéta, Eleonora, Sanchia a Beatrice z Provence se staly díky obratné sňatkové politice manželkami předních evropských panovníků 13. století. Markéta se roku 1234 provdala za francouzského krále Ludvíka IX. Svatého, z Elenory se sňatkem s králem Jindřichem III. stala anglická královna, Sanchia pojala za muže hraběte Richarda z Cornwallu, pozdějšího římskoněmeckého krále, a nejmladší Beatrice byla první ženou Karla I. z Anjou, zakladatele dynastie Anjouovců a sicilského krále. Přístupně napsaná kniha se nesoustřeďuje pouze na příběhy čtyř královen, ale je zároveň rozsáhlou freskou barvitě přibližující komplikované zákruty a zvraty anglických, francouzských a v obecnější rovině evropských dějin 13. stole... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Biografie a memoáry

Vydáno: , Alpress
Originální název:

Four queens


více info...

Přidat komentář
VendulaB
VendulaB
06.02.2020 4 z 5

Velmi zajímavá kniha o životních osudech čtyř dcer obyčejného hraběte, která mi zprostředkovala pohled do (pro mě) nepříliš známé části evropské historie. Knížka je zajímavá, i když pro čtenáře trochu náročná. Rozhodně to není beletrie, i když je příběh psán poutavě a čtivě.

Kamiliana
Kamiliana
19.10.2013 4 z 5

Vyčerpávající zpráva o životě dcer hraběte z Provence ve 13. stoletím, každá z jeho čtyř dcer se stala královnou. Autorka cituje z dávných kronik, do detailu popisuje křížové výpravy, podává nepřeberné množství informací.


Autorovy knížky

2008  86%Čtyři královny

Kniha Čtyři královny je v

Právě čtených1x
Přečtených17x
Knihotéce8x
Chystám se číst3x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x