Čtyři dohody – Inspirační karty

Čtyři dohody – Inspirační karty https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/31192/bmid_ctyri-dohody-inspiracni-karty-oUm-31192.jpg 4 94 12

2. vydání 48 ilustrovaných karet vychází ze stejnojmenné knihy, v níž Don Miguel Ruiz odhaluje zdroj omezujících názorů, které nás připravují o radost a vedou ke zbytečnému utrpení. (1.vydání vyšlo v roce 2002.)

Duchovní literatura Esoterika, astrologie, okultismus
Vydáno: , Synergie
Originální název:

The Four Agreements Cards , 2001


více info...

Přidat komentář

verka5083
27.10.2023 4 z 5

Tato kniha elegantně osvětluje téma, které je běžnou součástí lidského života, i když si to možná neuvědomujeme. Při čtení jsem si uvědomila, že její obsah odráží realitu, kterou znám, avšak zároveň jsem si uvědomila, že často nedokážeme plně dodržovat její zásady. Již od dětství jsme formováni do určitých vzorců chování, které nás provázejí celým životem. A když dospějeme a uvědomíme si, že bychom měli jednat jinak, často je obtížné změnit náš postoj.

Mira7
29.12.2020 5 z 5

Poslechnuto jako audiokniha. Velmi zajímavé myšlenky a postoje, z nichž určitě alespoň část si člověk může osvojit ke svému dobru. Že knihu čte Jaroslav Dušek, je přidanou hodnotou. :-)


RHorse
04.08.2020 4 z 5

Tak jsem se k této v ČR profláklé knize konečně dostala. Myšlenky jsou to skvělé, některé části jsou už na mě moc. Teď ještě na sobě zapracovat a pokusit se dohody realizovat.

Tregullo
02.06.2020 4 z 5

Čtyři dohody jsou fenomén, který pobláznil nejen Českou republiku. Kniha je čtivá, poutavá a dobrá, pokud začínáte s filozofií a vhledem do sebe sama. Pokud jste však pokročilým badatelem svého života, nenajdete zde nic nového. Texty se opírají o myšlenky, které už mnoho kultur po celém světe, mělo možnost vyřknout a předávat. Zde je však nový obal, který je pro mnohé více přístupnější a určité vybrané vrstvy spojuje v celistvý kus. Já knihu četl v době, kdy už jsem kus cesty ušel, ale nemohu si stěžovat na to, že by to snad bylo ztrátou času. Kniha mi jen nepředala to, co jsem v daný okamžik potřeboval.

jana4084
10.02.2020 1 z 5

Dost známá kniha, kterou jsem měla delší dobu v plánu si přečíst. Dnes se na ni konečně dostalo a já jsem ták zklamaná a znechucená.

Vůbec mě nebavila a to já mám optimismus ráda. Kniha má cca 140 stran a popravdě jen tak 10-20 stránek stálo za to. Vůbec mě to nebavilo, dokonce jsem i přeskakovala. Možná je to tím, že kniha není přímo pro mě, protože ani jednu dohodu nijak neporušuji (alespoň ne výrazně, že by mě to drželo na místě a já trpěla). Je to vhodné asi pro ty, kteří si ty dohody musí uvědomit a fakt s tím mají problém.

Hodnocení 1/5. Ale jak říkám, pro někoho, kdo ty dohody potřebuje k srdci, je tato kniha dobrá. Ovšem musí si to ten člověk uvědomovat. Já třeba znám lidi, kterým bych tuto knihu doporučila přečíst, protože hřeší slovy, berou si věci osobně a vytváří si domněnky.

Kája_95
07.12.2019 5 z 5

Další skvělá kniha pro vzdělávání sebesama. Doporučuji :)

RenataP
29.09.2017

Nedá mi to nevzpomenout to, co si ze Čtyř dohod nesu celý život od samého začátku. „Dělejme vše, jak nejlépe dovedeme – za všech okolností našeho života. Nezáleží na tom, zda jsme nemocní nebo unavení, protože děláme vždy vše, jak nejlépe dovedeme, neexistuje způsob, jak bychom to mohli posuzovat…“ A zrovna tyhle karty, které jsou inspirovány Čtyřmi dohodami, umí v tomto umění dělání všeho, jak nejlépe dovedeme, mohutně podpořit. Cítí vaši duši, cítí to, co potřebujete slyšet. Umí podpořit. Umí navodit atmosféru tak sváteční a jedinečnou, jak to umí jenom Čtyři dohody.

JanaDor
16.05.2017 5 z 5

Karty mají výhodu malého formátu s důležitým obsahem, který tím pádem můžeme mít stále u sebe. Jsou určeny těm, kteří přemýšlejí nad tím, co dělají a chtějí to dělat lépe neboli mít život hezčí díky svému přístupu k němu. Věřím, v sílu myšlenky.
Karty vřele doporučuji. Jsou nádherné nejen vzhledem, ale i moudrým slovem.

klidajs
29.10.2015 odpad!

..kartičkky a zas bude na drahej auták :)

umbra
09.03.2013 5 z 5

Ráda se obklopuji krásnými věcmi, a tak když jsem vloni na jarním blešáku na náměstí zahlédla na pultíku krásnou pomalovanou krabičku, instinktivně jsem po ní sáhla a začala prozkoumávat její obsah. Tehdy jsem o Don Miguelově učení pouze slýchávala od svých kamarádů. Ty nádherné malůvky a moudrá slova mne pak přivedly k ostatním knihám a můj život se začal pomalu, leč nezadržitelně, měnit...

Eva241276
14.01.2012 5 z 5

Mám raději dvoje.....

DiskKiller
17.01.2011 5 z 5

Karty jsou opravdu povedené, jsou na kvalitním papíře. Z jedné strany je krátká myšlenka vč. příslušnosti k jedné ze čtyř dohod, na straně druhé je rozepsaná. Jsou v krásné krabičce. Mám v práci na stole vždy po ruce ;-)