Čtení mraků: Předpověď počasí pohledem na oblohu

Čtení mraků: Předpověď počasí pohledem na oblohu https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/457705/bmid_cteni-mraku-TZN-457705.jpg 4 13 7

Je jednoduché spoléhat na internet, LTE, wifi, matematické modely a podobně. Ale co když vypadne signál, není pokrytí nebo se elektronická předpověď jednoduše mýlí? Každý jachtař by měl být schopen odhadnout nejbližší vývoj počasí bez elektronických pomůcek. A k tomu pomáhá tato kniha, která vysvětluje, jaký bude vývoj počasí podle toho, jaké mraky se v atmosféře objevují a v místě, kde se nacházíte vy osobně, a ne čidlo matematického modelu. Schopnost číst mraky se navíc hodí nejen v jachtingu, ale i v horolezectví, motorkářství, prostě všude tam, kde se provozuje činnost, kterou počasí přímo ovlivňuje. Tato kniha vás naučí rozumět tomu, co mraky říkají o vývoji počasí. Pokud se tato znamení na obloze naučíte číst a porovnat je s názornými barevnými fotografiemi, zjistíte, co přesně znamenají. Oliverova kniha funguje jako přehledný průvodce mraků pro kohokoliv kdekoliv na světě, na pevnině i na moři. Čtenáře naučí předpovídat počasí podle druhu, tvaru, barvy a chování mraků. Stane se nedocenitelným společníkem pro kohokoliv, kdo miluje outdoorové aktivity.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Příroda, zvířata , Přírodní vědy

Vydáno: , IFP Publishing
Originální název:

Reading the Clouds , 2018


více info...

Přidat komentář

Marla
05.10.2022 5 z 5

Moc pěkná, srozumitelně napsaná kniha, i naprostý laik se s její pomocí naučí porozumět, jaké bude počasí. Plno fotografií, názorné popisky, na konci kvíz, podle kterého čtenář pozná, jak pozorně četl :)

Zuzka12627
14.03.2022 5 z 5

Kniha je jednoduchá a srozumitelná, ale postačí na začátek i pro úplného laika. Mnoho fotografií, pro přesnou představu. Moc se mi líbila a určitě doporučuji.


pepap
13.03.2022 4 z 5

Moje představa, že knihu dočtu a budu se rázem orientovat v mracích na obloze a umění předpovědi počasí, byla samozřejmě naivní :-) jako prvotní zasvěcení do mrakových pater, základních pojmů a účinnosti předpovědí je kniha zábavná a dostačující. Teď už to chce jen spooooustu fotek mraků a úspěšných předpovědí, tedy trénovat v praxi.
Jedinou výtku bych měl a sice překlad. Občas mi přišlo, že předklad do češtiny lehce pokulhává, obzvlášť překlady pořekadel a pranostik jsou vyloženě srandovní

Berg1
28.01.2022 3 z 5

Asi to byl záměr, ale kniha je dost jednoduchá - něco se v ní autor vysvětlit snaží, některé důležité věci pro pochopení celého komplexu chybí. Myslím, že se trochu projevuje to, že je mu 15 let. Jsou tam ale pěkné fotografie a jako jednoduchý kapesní průvodce to posloužit asi může.

zuzi1162
25.01.2022 4 z 5

Teda ... tato utla knizka je udelane uplne perfektni. Sice jsem nekterym castem rozumela spise mene, ale i tak se mi libila. Obrazkove shrnuti na konci vse vynahradilo.

Imor
30.11.2021 5 z 5

Návod jak číst oblohu. Kniha plná fotografií, ilustrací, tabulek a vysvětlivek, tipů a rad jak identifikovat a interpretovat formace mraků. Nechybí ani pranostiky a pořekadla. Na závěr knihy je zařazen i kvíz, co jste se z knihy naučili. Moc pěkně udělaná kniha nejen pro laiky, ale hlavně pro milovníky vodních sportů.

Květinka008
08.11.2020 5 z 5

Výborná knížka, která mi udělala velkou radost. Ráda mraky pozoruji a fotím, teď existuje i "atlas" přiměřených rozměrů a informací podaných tak, aby jim rozuměl i laik. Doporučuji!!!

Štítky knihy

mraky, oblaky dovednosti v přírodě předpovědi počasí

Autorovy knížky

2020  85%Čtení mraků: Předpověď počasí pohledem na oblohu

Kniha Čtení mraků: Předpověď počasí pohledem na oblohu je v

Právě čtených2x
Přečtených18x
Čtenářské výzvě6x
Knihotéce17x
Chystám se číst19x
Chci si koupit19x