Legie

Legie https://www.databazeknih.cz/img/books/94_/94415/bmid_legie-Gvu-94415.jpg 4 26 6

Crysis série

1. díl

Manhattan má nové vládce. A Země rozhodně není jejich domovem… Vítej v New Yorku, synu. Vítej ve městě napadeném obludnými kříženci strojů a masa, ve městě bráněném soukromou armádou, vedle níž Zelené barety vypadají jako Armáda spásy, ve městě zpustošeném nákazou, požírající své oběti zaživa. Hodili tě do tohoto mlýnku na maso bez varování, bez přípravy a jakéhokoli vysvětlení. Celá tvá četa byla zlikvidována během okamžiku, kdy poprvé vkročila na bojiště. A chór hlasů šeptajících ve tvé hlavě říká, že vše nyní záleží jen na tobě. Jen ty sám můžeš vše zvrátit, kdybys jen věděl, co se vlastně stalo. Chceš pomoct. Opravdu chceš. Ale nejsou to jen vetřelci, kteří po tobě střílí. I tvůj vlastní druh tě loví jako zrádce – a tvá práce by byla mnohem jednodušší, kdybys neměl podezření, že to může být krutá pravda… 1. vydání.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Sci-fi

Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Legion , 2011


více info...

Přidat komentář

wistar
13.12.2021 1 z 5

příšerná kniha, má sice pár zajímavých nápadů, které ale pocházejí od Cryteku ne od autora, knihu jakoby psal zhulený náctiletý puberťák, lidé co hru nehráli si ani neškrtnou, skákání z děje do děje akční scény autor vůbec nepíše, jediné pozitivum je cool obálka

Ispectatort
22.07.2020 1 z 5

Mal som od tejto knihy veľké požiadavky. Knihu som dočítal, no len z donútenia a pocitu dokončenia. Celá kniha je napísaná akoby 12 ročným dieťaťom, ktoré sleduje svojho otca ako hrá Crysis a ono popisuje deň. Preklad do češtiny by sa taktiež dal nazvať typom Google Prekladač.


bumelak
13.02.2018 1 z 5

Bohužel je to asi jen pro fanoušky hry Crysis. Přijde mi to jako hodně špatně přepsaná hra slovo od slova, scéna od scény. Ale fakt špatně popsané scény, nebo vůbec nepopsané (nestojí za to popisovat akční scénu, je jasné, že nano2 je vyřídilo a hrdina rovnou odchází...) Skáče se tam chaoticky z děje do jiného děje, celé je to zmatené a ačkoliv mám sci-fi/fantasy hodně rád, tak tohle jsem nedočetl.

Vincenzoci
04.06.2017 5 z 5

Když jsem knihu uviděl, napadlo mě jediné - tu musím mít! Jako hráč Crysis jsem se na to velice těšil a byl jsem velice zvědav, co z toho bude. Perfektní příběh, špičkový oblek a technologie, samá akce, zničené město a když se může něco stát, tak se to prostě stane. Knihu vřele doporučuji i ne Crysis hráčům, určitě je zaujme.

danekdj
09.08.2014 5 z 5

Jako hráč série Crysis jsem byl překvapený, ale ještě víc jako čtenář "akčních" žánrů. Kniha je zajímavě napsaná ve formě výslechu hlavního hrdiny, který si nebere do úst servítky a střídá přednášky hodné profesora s argotem dětí ve školách. Krom výslechu jsou různé kapitoly provázeny např. zprávami a dokumenty. Navazuje na předchozí díly hry, ale tak aby si i člověk který neví že nějaká hra existuje mohl vydedukovat předchozí události. Už jenom úvod knížky je psán tak že v mžiku jste v roce 2023 a připadá vám že je i z tohoto roku napsaná.

"Kabina se dá do pohybu. K rámu je přišroubovaný starý mikrofon. Takový ten, co vypadá jako čtvercový gramofon, pamatujete? Hraje nám z něj během cesty hudba, předělávka Nine Inch Nails jen pro housle a panovu flétnu. Odpočítávačka autodestrukce oznamuje minutu.
Zvednu Grendel a rozstřílím reproduktor. Jeden z vojáků CELLu řekne: "Díky."
Potom vystoupíme na most a už jede zase každý sám za sebe."

Krax909
03.05.2014 5 z 5

Jakožto fanda série Crysis musím dát plných 5*
Kniha vám rozšíří příběh, objasní vám ho. Kniha je psána formou Alcatrazova vyprávění u výslechu ( ,,Ich¨ formou) a díky tomu se kniha dobře čte. Pro fandy série doporučuju, ale v poho to přečtou i neznalci série, protože kniha nenavazuje přímo po prvním díle :)

Štítky knihy

invaze mimozemšťané nanotechnologie válečné sci-fi herní adaptace

Autorovy další knížky

Peter Watts
kanadská, 1958
2011  75%Slepozrakost
2011  70%Legie

Kniha Legie je v

Přečtených32x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených3x
Knihotéce43x
Chystám se číst12x
Chci si koupit8x