Plačící drak 1

Plačící drak 1 https://www.databazeknih.cz/img/books/78_/78109/crying-freeman-placici-drak-78109.jpg 4 94 9

Crying Freeman série

1. díl >

Jmenuje se Jó Hinomura a je nájemným vrahem čínské mafie zvané Sto osm draků. V kriminálním podsvětí, které z něj má strach, je však známý jako Plačící drak, zabiják, který nad osudem svých obětí prolévá slzy. Mladý, krásný a citlivý umělec Jó byl svými dračími pány psychologicky naprogramován, aby zabíjel na rozkaz. Vůli svých pánů se vzepřít nemůže, oni však zase nemohou zastavit jeho slzy lítosti. Manga Crying Freeman, kterou napsal legendární Kazuo Koike, autor série Lone Wolf and Cub (Osamělý vlk a vlče), a nakreslil nedostižný Rjóiči Ikegami, je temná, násilná, morálně složitá a eroticky nabitá. Po celém světě je považovaná za mistrovské dílo v oblasti komiksů a je jedním z klenotů mezi dnes již klasickými mangami.... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Crying Freeman 1 , 1989


více info...

Přidat komentář

jarynek
03.08.2021 4 z 5

Děj není nijak komplikovaný, hlavní hrdina snadno překonává i ty nejtěžší překážky, ale to vůbec nevadí. Kdo má rád rychlou akci, kde se pro nějakou tu mrtvolu nejde daleko, ten bude spokojen. Nejlepší nájmný vrah čínské mafie v Japonsku, který však vrahem být nechce a alespoň trochu se dokáže vzepřít rozkazům, působů sympatcky a tak nezbývá, než mu držet palce a těšit se na další pokračování. Kromě toho samozřejmě potěší i erotická linka příběhu, která však bohužel prošla pixelovou cenzurou. Celkem by mne zajímalo, jak by to vyšlo nyní po deseti letech, kdy se hranice přípustnosti takovýchto erotických obrázků podstatně rozšířily. Jinak je le kresba výborná a deatilní a některé celostránkové obrázky s tetováním je opravdu radost studovat.

Raido26
25.03.2021 5 z 5

Krásný příběh pro dospělé. Od počátku do něj musíte jít s tím, že je trochu naivní, pak vás dozajista nezklame. Je to ideál pro večery, kdy nechcete přemýšlet nad komplikovaným dějem a jenom u mangy vypnout. Když nic jiného, kresba je zde opravdu jedinečná. Fascinovaly mě všemožné pózy, zachycení krásy lidského těla, detailní krajina, detaily i na obyčejné váze nebo noži.. toto je už jenom z vizuálního hlediska umělecké dílo.


norrasun
25.05.2020 5 z 5

Krásně vyvedená manga umíchaná z mých oblíbených přísad: všestranný přitažlivý zabiják, velká láska, velké tetování..:) příběh má spád a člověk už se těší na pokračování..

Lenka.Vílka
11.08.2018 5 z 5

Tenhle příběh měl všechno. Zabijáka, který oním zabíjením trpí (pasáž s vysvětlením slz ale na mě byla moc krátká). Ženu, která měla zemřít, ale místo toho se dočkala konce úplně jiného čekání. Mafii, která je drsná, ale vlastně ani to mi nevadilo. Na druhé straně je totiž Plačící drak, který se o vše postará. Nemám tušení, jak je to s dějinami, ale pasáž s postupem vývoje skutečné mafie a té japonské, mě moc bavila. Stejně jako vysvětlení, proč nakonec vlastně nevadí, že k smrti, ale měla nastat, nedošlo. Děj má hlavu a patu, celé to bylo úplně nádherné a rozkošné. Ano, za mě jsou dvě nejsilnější části knihy právě se ženami. Nezabití svědkyně a tatérka. Kresba byla nádherná. Z anotace: "eroticky nabitá". Řeknu to takhle. Nejvíc eroticky nabité na tom bylo právě to, co si čtenář dopředstavuje ve své hlavě. A že prostoru je dost. Za to vše je manga vděčná kresbě. Já toho viděla ještě málo, ale něco už jo, ale kresba tady je úchvatná. Příběh je vlastně jednoduchý a všechno už čtenář viděl nebo četl jinde (ale na druhou stranu, kniha je z roku 1986), takže to nejde odsoudit z tohohle důvodu. Ale kresba. Ach ta dokonalá kresba.
Vadila mi jenom jedna věc (nejsem na to moc zvyklá). Minulost. Jak se Jó stal zabijákem a co následovalo hned poté, se čtenář dozví až v polovině knihy v jednom úceleném bloku. Vážně nádherně dlouhém (teď jsou častější flashbacky rozdělené a táhnoucí se celou knihou). A potom zbytek děje.
Kniha ve mě vyvolala emoce a to je hlavní. Musím souhlasit, vyjít dnes, asi z toho čtenáři nejsou tak vydřený, ale tenhle kousek vyšel, když já ještě byla na houbách. A byl by hřích zakázat svým očím, aby tohle viděli, a mozku, aby tohle četl.
Doporučuji deseti zabijáckými dýkami z deseti a hodnotím jenom pěti, protože víc nejde.

trudoš
30.01.2017 4 z 5

Drsná mafiánská gangsterka v kulisách exotického Japonska. Ústředním hrdinou je nájemný vrah, který byl ke svému povolání donucen skrz záludnou hypnózu - a když se mu poprvé stane, že jako nejlepší z nejlepších nesplní úkol, nikomu se to nechce líbit. Nechat se následně pronásledovat japonským a čínským podsvětím, stejně jako policií, to už opravdu vyžaduje nervy z ocele. A absenci emocí, protože z téhle honby nevyjde nikdo tak, jak do ní vstoupil...
Jak moc východní umění nemusím, protože až příliš často sklouzává k poezii, která jde mimo mě, Plačící drak mě mile překvapil svou přímočarostí a jednoduchostí. Ta sice komiks nestaví na výsostná místa reflektorů pozornosti, protože nepřináší nic nového ani zázračného, na druhou stranu jsem dostal za své peníze akční příběh s nádhernou osmdesátkovou atmosférou a všemi proprietami, co k tomu patří.
Uznávám, že tahle manga nepatří mezi to nejlepší, co jsem v komiksu potkal, ovšem rozhodně patří mezi těch pár, ke kterým se rád někdy vrátím.

JankoSvec
06.01.2017 4 z 5

Nikdy som nebol veľkým fanúšikom japonskej mangy ale musím uznať, Crying Freeman má v sebe kúzlo,ktoré je chytľavé. Perfektná kresba i príbeh, je tam akcia, násilie, romantika, erotika.
Vážne dobré.

Roux
16.03.2016 5 z 5

Poprvé jsem se s Freemanem setkala před několika lety ve filmové podobě. Příběh vraha, který roní slzy nad svými obětmi mě chytl za srdce. Ti, kteří hledají ve Freemanovi intelektuální hranici s hlubokým příběhem budou zklamání. Je to syrový příběh, ve kterém se budou vyžívat spíše muži (ačkoliv mě jako ženě se zamlouvá taky). Násilí, vraždy, sex a lehce zvrácená láska. Další příklad toho, že manga skutečně dětem do ruk nepatří (a nemá v oddělení pro děti co pohledávat, čehož jsem bohužel byla svědkem na vlastní oči). Výborně nakreslené. Freemanovo dračí tetování je úchvatné.

ondrash77
01.01.2013

Čekat od Plačícího draka špetku nadhledu, ironie nebo dokonce intelektuální přesah, by bylo čiré bláznovství. Nic takového tady není. V první řadě jde o akci, krev a pak také o erotiku. Každý mainstreamový spisovatel ví, že tyto atributy zabírají skoro vždycky. Při zobrazování sexuálních scén si tvůrci nebrali servítky a ukazují „všechno a ještě něco navíc.“ To samé lze říct o vyobrazení násilí, kdy letící nože nacházejí cíl přímo uprostřed oční bulvy. Působivost podtrhuje svalnaté tělo hlavního hrdiny potetované dračími motivy či dokonalé tvary spoře oděných ženských postav.

fmash
27.05.2012 4 z 5

Hezky nakreslená a celkem poutavá historka... s důrazem na slovo historka. Serióznosti ani náznak.

Štítky knihy

manga

Autoři knihy

Kazuo Koike
japonská, 1936
Ryoichi Ikegami
japonská, 1944

Kniha Plačící drak 1 je v

Právě čtených1x
Přečtených117x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených14x
Knihotéce50x
Chystám se číst17x
Chci si koupit9x
dalších seznamech4x