Jen jedna bude královnou

Jen jedna bude královnou https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/202589/mid_jen-jedna-bude-kralovnou-202589.jpg 4 55 17

Isabela a Anna z Warvicku byly dvě sestry, které vlastní otec postavil proti sobě. Tak toužil, aby jeho rod vládl Anglii, že mu nebylo líto své dcery obětovat. A jeho sen se splnil. Anna využije svých půvabů, provdá se za Richarda III., kterého však provází pověst ukrutníka…

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Alpress
Originální název:

The Kingmaker´s Daughter , 2012


více info...

Přidat komentář

LenkaKa
23.05.2022 2 z 5

Za mě tedy nic moc. Číst se to dá, ale četla jsem mnohem lepší knihy:)

VendulaB
13.12.2021 5 z 5

Skvělý a čtivý historický román, čtenářsky nepříliš náročný. Skvělá oddechovka, přitom si však příběh zachoval dostatečnou historickou přesnost. Člověku se až nechce věřit, že osudy hlavních hrdinou skutečně víceméně odpovídají skutečnosti. (nemohu si odpustit poznámku, že vzhled obálky je naprosto strašný a celou knihu hrozně shazuje)


lost.in.books
05.01.2021 4 z 5

Hodnocení: knihy od této autorky mám moc ráda , ani tato nebyla špatná a celkem mě i bavila- historické romány -to je moje . Na to že se jednalo o historický román, tak byla kniha napsána srozumitelným a ne zbytečně složitým jazykem.
Byly zde jisté pasáže, které nebyly tak čtivé a někdy jsem raději projížděla Instagram, ale jakmile jsem se dostala k 2. půlce , tak se zde již vyskytovala větší akce a napětí a knihu jsem přečetla za 4 dny -samozřejmě s přestávkami . U historických knih mám většinou problém s tím si zapamatovat všechny postavy a jejich příbuzenské vztahy,ani tato kniha nebyla výjimkou a někdy jsem v tom měla chaos -kdo je na čí straně, kdo ke komu pratří atd. - snad mě chápete co tím myslím . Jinak mi byla nesympatická postava Isabely a naopak jsem si velice oblíbila Annu z Wavricku ,ostatní postavy mi byly vcelku lhostejné .
Vyskytovaly se zde různé zvraty a tím více mě celá kniha bavila ,nemohu říci ,že jsem knihu doslova hltala, ale v rámci možností byla fajn. Od autorky jsem už četla lepší kousky ,ale nemohu říci,že by mě kniha nudila.
Pokud máte rádi historické romány a zajímáte se o historii ,tak si knihu klidně přečtěte

rampapa
30.04.2020 5 z 5

Nádherný příběh. Knížku velmi doporučuji.

takana
26.11.2019 5 z 5

Mám ráda historické romány. Dobrá a čtivá kniha.

Morgaine07
12.02.2018 5 z 5

Příběh dvou sester, dvou žen, které jsou jen hračky ať v rukou otce, nebo manželů. Historie se stále opakuje, alspon tam neni boj o jen jednoho muže. Anne jsem měla zprvu ráda, ale později jsem přišla na to, že v knihách od PG s tématikou války růží nemůžu mít žádnou postavu oblíbenou.
+spoiler+
Bylo mi líto Anne a jejího prvního manželství stejně jako hloupé Isabelly, protože jí provdaly za George. George byl panchart prahnoucí po moci, který možná otrávil svou ženu po tom co mu porodila syna. Proto jsem byla ráda, když si Anne vzala Richarda. Bohužel podle historických dokumentů apod. Richard snad ani Anne nemiloval a sňatek byl pro peníze NE z lásky. Což v té době bylo normální, ale vyjímky se našly - (Elizabeth W. + Edward P.)

Jozefina
04.01.2018

Pěkná kniha dobře se četla. Historie se stále opakuje. Stále se bojuje o moc, majetky a peníze. A jsme nepoučitelní.

Jass
06.05.2017 4 z 5

Obsahuje lehké spoilery
Hodnotit tuhle knihu pro mě vážně není jednoduché, především proto, že jsem první viděla seriál (The White Queen - moc doporučuji). Vlastně si nejsem jistá, jestli to knize v mých očích spíš pomáhá, nebo škodí. Seriálová Anne totiž měla daleko větší páteř, scény s Margaret z Anjou byly prostě dokonalé, scény mezi ní a Richardem vyznívaly daleko líp, navíc mě v knize vážně rozčilovaly počeštěná jména. Kniha navíc není nijak excelentně napsaná, neponořujeme se hlouběji do příběhu, jednotlivé kapitoly jako by byly jen výseky z většího obrazu. A přesto... Některé tyto výřezy byly bravurně zvládnuté, při scéně, kdy Richard žádá Anne o ruku se mi zastavilo srdce, Annina touha po dítěti byla také zobrazena mistrně a celý ten nešťastný závěr knihy byl vykreslený lépe než v seriálu, tam z Anne prýštila žárlivost, tady srdce zlomené na tisíc kusů. "You are my heart. Even if you are a broken heart."

ritz
31.01.2017 5 z 5

Mám ráda historické romány a tento byl dle mého gusta, dobře se četl, zajímavé období.

Nikolaoss
05.02.2016 4 z 5

Děj knihy rozhodně není popisem poklidně plynoucí historie a šťastného rodinného života hlavních hrdinů. Naopak co kapitola to zvrat na politické scéně tehdejší Anglie. Koneckonců probíhá stále Válka růží a oba rody si navzájem nic nedarují.
Zpracování tématu je, u paní Gregory, jako vždy kvalitní. Umí dobře vypíchnout podstatné události a zasadit do nich svoje hrdiny přirozeně a věrohodně. rozhodně jsem se nenudila, spíš naopak, občas je problém se od stránek urvat :).

Pavluchka
08.01.2016

Zvláštní kniha, vlastně tak nějak bez detailního příběhu.

Madelisi
17.11.2015 4 z 5

Phillipu Gregory mám ráda. Píše nádherně čtivě a hlavně má dar donutit člověka vyhledávat si, jak to fakt bylo.
Navíc mi dala Warwicka (nebo mi ho dal až zprostředkovaně James Frain?) a můj seznam oblíbenců z historie se opět rozrostl.

Kamiliana
24.10.2015 4 z 5

Ten, kdo zná Válku růží, stále doufá, že to tak nebylo. Ten, kdo ji nezná, nechápe, že to tak bylo. Tahle historická kapitola v dějinách Velké Británie je nesmírně krvavá. Je až fascinující, jak jedna zlovolná závistivá žena může vyvolat takovou nenávist mezi členy jedné rodiny. Elizabeth Woodville opravdu nemohu přijít na jméno :-)

orinka3
13.10.2014 3 z 5

Strašný život. Loutka, přesouvaná na šachovnici politiky. Neustálý strach o život, postavení. Kniha mě příliš nenadchla, příliš mnoho postav a potvrzení podezření, že na vysoké politice i tak tradiční země jako je Anglie, není naprosto nic ušlechtilého. Mocenské boje bez skrupulí.

Saskie
03.08.2014 5 z 5

Svižně a pěkně napsáno.

Markett
28.06.2014 5 z 5

Krásná knížka od skvělé autorky. Myslím si, že Anna byla velmi zajímavá osobnost. V téhle knížce jsem měla opravdu pocit, že se s Richardem milovali. Ale těžko říct, jak to ve skutečnosti všechno bylo. Ale knížka se mi líbila, rozhodně ji mohu doporučit a kdykoliv se k ní ráda vrátím. :)

Nefer
28.06.2014 3 z 5

dobré čtení, ale konec mě nějak nudil...