Císařova past

Císařova past https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/486600/bmid_cisarova-past-syo-486600.jpg 4 67 18

Cotton Malone série

< 16. díl >

Kam na konci války zmizeli prominentní nacisté a jejich bohatství? Blíží se volba německého kancléře. O post bojují dva velmi odlišní kandidáti – patriotka, která pozici drží už šestnáct let, a populista přiživující nacionalistické nálady ve společnosti. Výsledek těsného souboje závisí na tom, co přesně se odehrálo 30. dubna 1945 v bunkru pod Berlínem. Opravdu Adolf Hitler a Eva Braunová spáchali sebevraždu? Podařilo se Martinu Bormannovi, Hitlerovu osobnímu tajemníkovi, uprchnout? A kam se v posledních dnech druhé světové války podělo nacistické bohatství? Rozplétání nebezpečné sítě zavede bývalého tajného agenta Cottona Malonea do Chile, Jižní Afriky a Švýcarska. Čas se krátí a odpovědi, které Cotton hledá, mají potenciál přepsat historii a otřást celou Evropou…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Válečné , Historické romány

Vydáno: , Domino
Originální název:

The Kaiser's Web , 2021


více info...

Přidat komentář

Monike
04.02.2024 5 z 5

Autor opět nezklamal a díky tomu že je to nedávná historie tak čteno s velkou dychtivosti, jak to celé dopadne.

JiMi017
14.09.2023 4 z 5

Na knihu jsem se těšil, jelikož mám rád příběhu navazující na druhou světovou válku a popis osudů přeživších pohlavárů z uprchlých nacistů. Pátrání Cottona Maloneho a Cassiopeie je zavedlo právě na pátrání po Martinu Bormannovi a Evě Braunové, kteří v příběhu hrají hlavní roli a zároveň zjišťují, jak byly organizovány na konci II. světové války přesuny lidí, finančních prostředků a zlata do Latinské Ameriky, aby jim zajistily další život. Příběh je zasazený do současného Německa, kde vrcholí volební boj o nového premiéra země a právě pozadí tohoto duelu, nasměruje hlavní hrdiny na pátrání po nacistických pohlavárech. Příběh je velice propletený a vyústění je zajímavé. Popis některých politických názorů a zapojení bývalého amerického prezidenta v příběhu za mě snižuje jeho poutavost, protože je tam ,,vše možné" a ten (pro)amerikanismus mi tam prostě neseděl, proto dávám 4*. Knihu určitě doporučuji k přečtení, protože právě popis té ,,smýšlené" historie u mě bylo to co se mi líbilo a autor vycházel ze skutečných faktů.


Vlaďkaa4
16.05.2023 4 z 5

Bylo to dobré, ale autor to umí i lépe. Chvílemi jsem se musela do čtení nutit.

Dandulka
15.11.2022 4 z 5

Tak mám takový pocit, že se autor už pomalu vyčerpává a docházejí mu nápady. Možná se mi to jen zdá, ale na mě tak posledních několik knížek působí.

Aneladgam95
13.10.2022

Po přečtení anotace jsem byla nadšená. Bohužel samotný příběh zklamal. Děj byl dle mého názoru zbytečně překombinovaný. Ač se zdálo, že téma bude dostatečně zajímavé a napínavé, tak jsem knihu stále odkládala až nakonec zůstala nedočtená, a to jsem až chorobný dočítač.

čef
31.07.2022 3 z 5

Politikou přetížený příběh, kde je dobrodružství minulých dílů série dost potlačeno. Historická fikce má sílu seznámit čtenáře se spoustou dobových detailů. Zřejmě vzešli noví čtenáři, na které autor cílí, neboť údaje, které uvádí, jsou notoricky známé a jeho vysvětlivky na konci nejsou pro zájemce o historii nic nového. Levičácké zaměření autora zde z textu čouhá více než jinde, což mu samozřejmě nevyčítám, ale je nutné s ním počítat. Hodnotím jako nejslabší z jeho všech děl.

Lenka_S
26.07.2022 4 z 5

Tenhle autor mě opět nezklamal, i když náměty kolem 2. světové války a Hitlera nemám ráda. Smutnou pravdou je, že nacionalismus a xenofobie je na vzestupu na celém světě, ne jen v Evropě. A to, že se lidé rádi nechají utáhnout na vařené nudli, hlavně když je na koho svést vlastní neschopnost, je celkem děsivá, ale bohužel také pravdivá.

Bedřich63
18.07.2022 3 z 5

V nejlepším přestat..... takto nějak bych viděl tuto sérii.
Nějak se nám ti autoři dobrých detektivních sérií politizují.
K historické lince asi nelze mít nějaké připomínky, tam je to tak nějak v normě.
Ale současné německé volby výrazně ovlivněné Američany, tak to už je k zamyšlení. Je to zbožné přání nebo reálný svět politiky přiblížený autorem čtenářům?
Tato kniha se mi nelíbila tolik, jako předchozí v sérii. U případného dalšího dílu budu zvažovat, jestli ho budu číst.

kirkpatrick
29.06.2022 4 z 5

Důmyslný thriller splétající historická fakta a fikci. Je to pěkná podívaná na boj o kancléřské křeslo v současném Německu s dozvuky válečné doby a tehdejších nacistických pohlavárů.

alabra
20.06.2022 3 z 5

Téma, které si autor vybral, je opět přitažlivé, zemřel Hitler, či ne? První část knihy rozvláčná a zbytečně protahovaná, ve druhé části získává konečně spád. Tentokrát v závěru trochu přitažené za vlasy, na druhé straně si cením pasáží s odhalením cest nacistických financí a jejich propojením až do současnosti, hodnocení nárůstu nacionalistů v Evropě i neschopnosti zemí s tím něco udělat, analýza současné situace v Evropě.

Ulala
19.06.2022 4 z 5

Velmi povedené spojení současnosti a historie, jako obvykle. Mám ráda autorovu fantazii, a v tomto případě mi to potvrzuje mé názory na určitou skupinu lidí, kteří mají snahu ovlivnit politiku a nastolit řád, který by vrátil zpět starý německý pořádek. Jako obvykle konec je trochu přepískly, ale to už k autorovým knihám patří. Řekla bych, že jeden z povedenějších dílů.

CharlesWard
19.06.2022 2 z 5

Bohužel mi to připomínalo spíše ty méně povedené díly ze série. Ono uber tajemství mě hned z začátku nezaujalo, záporák je klasicky slabý a nevýrazný. Kniha jen dokazuje, jak moc může, s kvantitou jeho knih, autor klesnout na kvalitě.

evask
07.06.2022 3 z 5

Mě to bohužel moc nebaví.

21olaf
23.05.2022 4 z 5

Podle mého autor vrátil zpět pravého Cottona.

Trpaslici-zena1
14.04.2022 5 z 5

Cotton mě znovu nezklamal. Děsivé, jak to bylo blízko "domova" a jak aktuální. A začíná čekání na další díl.

biki
06.03.2022 5 z 5

V krátké době druhá Berryho kniha, ale na rozdíl od předchozí je tato o poznání lepší a aspoň pro mne o hodně čtivější. Kolem posledních hodin Hitlera a Eva Braunové se v průběhu let vyrojila celá řada konspiračních teorií, vesměs založených na různých detailech a nesrovnalostech ve výpovědích svědků, kteří sami o sobě moc důvěryhodní nebyli, a v jistých dokumentech, jejichž věrohodnost je také sporná. Na základě těchto více či méně věrohodných informací se podařilo Berrymu sestavit podle mého názoru zcela originální a popravdě dost děsivý příběh, v jehož zákulisí hraje klíčovou roli osoba Martina Bormanna.
Cotton Malone to má v tomto případě možná ještě těžší než obvykle, naštěstí na Cassiopeu se může opravdu spolehnou a k zahození není ani podpora exprezidenta Danielse, který jej ovšem do celé té patálie navezl. V knize mi trochu chyběla Stefanie, snad se více zapojí v dalším příběhu.

martin9929
06.03.2022 5 z 5

Zajímavé téma tohoto dílu. Rád jsem se začetl do poutavého příběhu.

encyklopedie
21.02.2022 5 z 5

Berry je vynikající fabulátor...tentokrát si pohrál s koncem války a pár zajímavými jmény....
Eva Braunová, Martin Bormann a taky vzpomínkou na kníratého hajzlíka....
Knihy Berryho většinou nemají chybu ...Cotton Malone , majitel antikvariátu je opět na roztrhání...
100%