Léto na druhou

Léto na druhou https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/41063/mid_leto-2-Lxt-41063.jpg 4 42 10

Marie-zrazená, ponížená, smutná. Léto se před ní prostírá jako velká olejová skvrna, vábného na ní není nic a odráží jen stále stejné bolestné myšlenky a pocity. Oliver a Isabela. Isabela a Oliver. Podvod a zrada. Isabela- nejistá, provinilá, smutná. Miluje Olivera. Marie také miluje Olivera. Marie je její nejlepší kamarádka. Léto jako by bylo černou dírou plnou otazníků a odpověď zůstává stále stejná. Isabela je mrcha. Miluju tě. Tuhle esemesku poslal Oliver. Oliver je můj kluk. Až potud je všechno v pořádku...Jenže ta zpráva není pro mě.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Zwei Sommer , 2007


více info...

Přidat komentář

Barakoudel
10.09.2022 2 z 5

Knížku jsem četla před lety, ale asi příliš brzy. Absolutně jsem tehdy nepochopila pointu celé knihy a hlavní linku. Tehdy jsem knihu označila za záznam slepičího kdákání. I přesto jsem u ní čas trávila docela ráda. Znovu ji číst ale opravdu nehodlám.

Romalu
11.07.2022 5 z 5

Teenage srdci jako na míru ušité. Krásný příběh.


Tesinka_Laufey
26.04.2018 4 z 5

Už od začátku jsem měla mnohem radši Marii, i když byla občas dost protivná. Část s ní mi ubíhala mnohem rychleji a v celku mě bavila. Druhá část s Isabelou mě nebavila a musela jsem se nutit, abych ji dočetla. Konec mě vcelku zklamal.

RosaLucis
28.12.2016 3 z 5

Mé pocity po dočtení této knihy jsou různé. Šla jsem do toho s myšlenkou, že si to přečtu jen proto že to byl dárek. Po prvních deseti stránkách jsem si říkala že snad ani pokračovat nebudu. Ale stejně jsem četla dál, a nějak mě to chytlo. A kupodivu, jsem strašně ráda že jsem si tu knihu přečetla. Není to žádná senzace, ale došlo mi, že to bylo přesně to co jsem teď potřebovala. Oddechovku, která mě nechá uniknout od mých vlastních starostí.

DenisePartridge
01.03.2015 4 z 5

Více se mi líbila část "Marie", část "Isabela" už mi přišla poněkud zbytečná, ale bylo dobré vidět víc jak jeden úhel pohledu.

TaberýováM
13.02.2015 3 z 5

Velice mě bavila část Marie byla rozhodně lepší než Isabel, tu část jsem si vážně užívala, ale nejsem spokojená s tou Isabeliinou částí...moc mě nepotěšila ale celkově knížka se mi líbila takže dávám 3 hvězdičky :) Knihu bych doporučila spíše dívkám.

MagdalenaHalow
18.01.2014 3 z 5

Může obsahovat spoiler

Část s Marií jsem si vážně užívala. Moc mě to bavilo, příběh rychle ubíhal a bylo mi líto, že už její část končí. Jenže Isabelina část byla vážně otravná. Hrozně nepřehledná, úplně jsem ani nechápala, proč se s Oliverem rozešli nebo jestli se vůbec rozešli. A navíc mi pěkně zprotivila Marii, protože ji vlastně jenom urážela. A taky jsem nepochopila, proč o sobě Marie říká, že má hnědé vlasy a z Isabelina pohledu je měla černé. Bylo to prostě hrozně chaotické.

La Fiera
27.11.2013 2 z 5

Asi jsem čekala trošku jinší konec. Proč se kniha jmenuje Léto na druhou jsem pochopila, když jsem se od Marie přesunula k Ise. Musím se však přiznat, že sympatičtější mi byla Marie. Isa byla taková, malá ufňukaná holka, taky mi přišlo, že přátelství s Marií bere trochu jinak než Marie.
Nebylo to nic světoborného, překvapivého, ale dobře se četlo. Příjemná oddechovka.

TessDragon
08.01.2013 3 z 5

Knížka byla velmi emotivní, ale rozhodně to nebyl žádný nudný románek bez smyslu. Sice ten začátek mě moc nepřilákal, ale když zkousnete začátek, příběh se vám bude líbit. Je to pohodová oddechovka o zradě, lásce apod. Více sympatická mi byla, ale přece jen Marie. Ale nezdálo se mi, že by zas Marie a Isa měli nějaké ohromné přátelství podle jejich útržků z minulosti, ale i tak Oliver mi byl pěkně nesympatický sukničkář.

Mishwaa
11.11.2012 5 z 5

Tahle kniha není žádná hloupá přeslazená slátanina, na jakou to vypadá kvůli obálce. Ano, je to román, ale má myšlenku.. Líbil se mi, přestože běžně čtu fantasy. Nenechte se odradit obálkou :)

Autorovy knížky

Britta Keil
německá
2010  75%Léto na druhou

Kniha Léto na druhou je v

Přečtených68x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených1x
Knihotéce14x
Chystám se číst10x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x