Easy?

Easy? https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/175674/bmid_easy-x21-175674.jpg 4 1154 255

Obrysy srdce série

1. díl

Sledoval ji, ale neznal ji. Až do chvíle, kdy se stal díky náhodnému setkání jejím zachráncem... Dívka, která se domnívá, že lidem nelze věřit, na sliby se nedá spoléhat a věrnost je pouhá iluze. Chlapec, který věří, že pravda je relativní, že lži dokážou skrýt nesnesitelnou bolest a vina je neodpustitelná. Potvrdí si navzájem svá přesvědčení, nebo je naopak jeden druhému definitivně vyvrátí? Když Jacqueline následuje svého kluka na vysokou školu, kterou si vybral, rozhodně nečeká, že se s ní dva měsíce po začátku druhého ročníku náhle rozejde. Dva týdny stráví v naprostém šoku, aby se pak probudila v jiné realitě: je nezadaná, místo na výběrovou hudební konzervatoř chodí na státní univerzitu, bývalí přátelé ji najednou ignorují a poprvé v životě jí hrozí, že z nějakého předmětu propadne. Při odchodu z večírku je Jacqueline na opuštěném parkovišti napadena klukem ze studentského spolku, do něhož patří i její bývalý přítel. Zachrání ji neznámý mladík, který byl ve správný čas na správném místě, a ona chce jen jediné – vymazat útok a celou tu noc z paměti. Ale její zachránce Lucas chodí na stejné přednášky z ekonomie jako ona, sedí v zadní řadě, skicuje si něco do bloku a při tom se na ni dívá. Její kamarádky ho ohodnotí jako dokonalý materiál na nezávaznou divokou známost, která jí pomůže vzpamatovat se po rozchodu. Když se z útočníka, který ji napadl, stane stalker, má Jacqueline na výběr: zhroutit se, nebo se začít bránit. Lucas nad ní drží ochrannou ruku, ale sám má svá vlastní tajemství. Najednou je těžké odhalit, co se skrývá za vnějším zdáním, a není jasné, komu se dá věřit.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Jota
Originální název:

Easy? , 2012


více info...

Ála1968
Ála1968
09.03.2024 5 z 5

Moc se mi to líbilo,bylo tam skvěle zpracované i obtížné téma a celkově to bylo krásně romantické

picris
picris
05.02.2024 3 z 5

Kniha se sice dotýká citlivého tématu, ale je to psáno moc strojeně, postrádám zde nějakou přirozenost, jak ve stylu psaní, tak ve vývoji celého příběhu. Vše do sebe perfektně zapadá, na konci samozřejmě happyend. Je to takové školácké, chybí mi reálné vnímání emocí, kniha je na mne nedýchla a celkově mi toho moc nepředala.


jana1874
jana1874
31.10.2023 4 z 5

Kniha je napsaná moc hezky, řeší se v ní i závažnější témata, jako je znásilnění, obtěžování... Například reakce kamarádky hlavní hrdinky - to jak se zachovala, když se jí svěřila s tím, co se stalo, byla úžasná. Takhle by to mělo být.

Je škoda, že druhá kniha, která je napsaná z pohledu Lucase u nás nevyšla.

Thalin
Thalin
07.06.2023 2 z 5

Nechala jsem se zlákat vysokým hodnocením, ale za mě je to teda dost průměrné. Už jsem v tomhle žánru četla poutavější knížky s hlubším dějem. Autorka sice píše relativně dobře, ale místy mi to přišlo celé takové umělé, charaktery málo propracované a některé postavy si byly docela dost podobné. Štvala mě Erin, která byla klasická husička honící se akorát za kluky a která snad nedokáže pět minut mluvit bez neustálých pubertálních narážek. Lucas byl zase takový nemastný neslaný, i když se ho autorka snažila vylíčit jako vymírající druh dokonalého kluka.
Hlavní hrdinka se nejdřív tváří jako traumatizovaná, pak si klidně běhá po pařbách a za kluky. Moc jsem její chování většinu knihy nechápala. Snaží se to nějak řešit hluboké téma, ale je to těžce nedotažené a velmi předvídatelné. Nečekala jsem nějakou vrcholovou literaturu, ne od takové obálky a takového žánru, ale z hodnocení bych teda čekala něco víc než naprosto průměrný románek s malým dramatem na pozadí.

Domkar9116
Domkar9116
08.04.2023 5 z 5

Určitě jedna z nejlepších knížek tohoto žánru, kterou jsem četla. Krásně napsané, čtivé, oba hlavní hrdinové perfektní, krásný příběh. Rozhodně doporučuji a jediné co mě šíleně mrzí je to, že se nakladatelství Jota nerozhodlo pro překlad a vydání dalších knih této autorky. Veliká škoda. Dávám zasloužený plný počet hvězdiček.

Ana72154
Ana72154
19.10.2022 4 z 5

Za sebe mohu říct, že mě kniha ihned vtáhla do děje a nemohla jsem se odtrhnout. Hezky napsaná sympatické postavy (některé). Určitě doporučuji k přečtení.

moma08
moma08
13.08.2022 5 z 5

Po nějakém to pátku jsem si tuhke knihu opět přečetla a zjistila jsem, že jsem k ní ještě nenapsala recenzi.
Děj vás krásně vtáhne a vy čtěte a čtěte a už jste na konci.
Je to napsáno z pohledu hlavní hrdinky a druhá kniha, která je napsaná z pohledu Lucase u nás bohužel přeložena nebyla.
Příběh byl pěkný a i když je to pro mladší ročníky než jsem já, tak mi to nevadilo.

Ewe291
Ewe291
20.06.2022 5 z 5

Toto je jedna z knih, ktoru mozem citat aj 100x a nikdy sa neomrzi, krasne napisana, sympaticke postavi, pribeh co vtiahne do deja. Takze za mna ANO aj 100x

MAU256
MAU256
03.05.2022 5 z 5

Moc hezky psaná kniha. Vůbec nechci myslet na to, že se něco takového vůbec může stát, ale bohužel, se to děje. Byla bych ráda, kdyby děj pokračoval dál, konec byl nějak moc rychlý. Ale i přesto doporučuji se knihu přečíst.

Misshell1
Misshell1
29.04.2022 5 z 5

Tohle smlsnete ani nevíte jak. Hlavně mně osobně Lucas přišel jako strašnej sympaťák. U mě většinou rozhodnou první 3 stránky, jak rychle knihu přečtu a od téhle jsem se nemohla odtrhnout. Velmi mě oslovilo, jakým stylem autorka příběh vyprávěla.

katerina94958
katerina94958
02.03.2022 5 z 5

Nádhera! Ano bylo to předvídatelné, ale co na tom záleží když je příběh hezky napsaný. Hlavní hrdina mi byl velice sympatický, k hlavní hrdince jsem občas měla menší výhrady, ale co na tom když to hrdinovi nevadilo :-) . Doporučuji si přečíst už jen proto, že by si každá žena měla uvědomit, že kdekoli na Vás může číhat nebezpečí i od těch od kterých to čekáte nejméně.

Ralemo
Ralemo
26.02.2022 5 z 5

(SPOILER) Moc hezky napsaný příběh. Prostředí vysoké školy a zajímavá dramatická zápletka.

Jaqueline mi ihned padla do noty, poté co ji opustil její dlouholetý přítel a zažila pokus o znásilnění, našla oporu v doučovateli Landonovi alias Lucasovi. Knížka se četla sama, hlavní hrdinové byli skvělí, Lucas byl miláček, každopádně si v mládi prošel peklem, o to více si pak vážil vztahu, který spolu mají.

Klasická romantická oddechovka, která neurazí.

Dizzy3
Dizzy3
05.02.2022 5 z 5

Tohle byla taková miloučká jednohubka. Příběh se mi líbil, i když si myslím, že se z jednotlivých scén dalo vymáčknout trochu víc. Trochu mi vadily pravopisné chyby a hrubky a občas jsem byla lehce zmatená změnou nebo posunem příběhu, ale jako oddechovka to bylo fajn čtení :)

hadenka
hadenka
28.01.2022

Kniha se mi velice líbila,měla děj,bavili mě hlavní hrdinové.

Raislin
Raislin
27.01.2022 5 z 5

Líbí se mi příběh. Určitě nejsem cílová skupina, řekla bych, že kniha je určená pro mladší ročník a i tak jsem si jí užila. Byla to přesně ta kniha, kterou jsem si teď chtěla přečíst. Krásný romantický příběh na útěk od všedních starostí. Milá "pohádka" na dvě odpoledne. Určitě stojí za přečtení.

jitka_dankova
jitka_dankova
29.10.2021 5 z 5

Young adult příběh s hezkými intimními scénami. Když jsem knihu četla poprvé, můj osobní pocit z knihy byl ten, že si autorka vysnila ty pěkné intimní scény a pak kolem nich zkusila "vybudovat" nějaký příběh, aby to zhruba sedlo. Chování postav mi totiž nepřišlo uvěřitelné. Jenže teď už čtu knihu poněkolikáté a líbí se mi příběh čím dál víc. A po přečtení druhého dílu (Breakable, z pohledu Lucase, pouze v angličtině) mi najednou spousta věcí začala dávat smysl. Snad knihu někdy znovu vydají, tenkrát jako ebook a i včetně přeloženého druhého dílu.

martina1797
martina1797
16.10.2021 5 z 5

Za mě plný počet hvězdiček. Romantický příběh na pozadí dramatických událostí. Oba si v sobě nesou bolesti ze své minulosti, které se jim společně podaří vyřešit. Moc hezká kniha, doporučuji.

dooky
dooky
11.10.2021 5 z 5

Hezký příběh. Romantická linka protkaná mrazivými zážitky. S čím mám problém je obálka. Nikdy to nedělám, ale tady jsem poprvé přemýšlela, že snad strhnu hvězdičku za to 13-ti leté ucho, které má být ten vyspělý, sexy, "zakázaný" a namakaný asistent profesora? Ale co si budeme, ony ty obálky všeobecně jsou většinou hrůza a děs. Tady mě to ale zpočátku odrazovalo od samotné knihy. Nakonec jsem se na to vykašlala a příběh mě vtáhnul.

Kyparis
Kyparis
11.06.2021 4 z 5

Kniha velmi hezky a čtivě napsaná, děj pěkně ubíhal, četlo se krásně, ikdyž příběh byl někdy trochu mimo realitu :-)

Calwen89
Calwen89
08.05.2021 2 z 5

(SPOILER) Tak tohle nebylo dobré... Nemůžu říct, že by autorka neuměla psát, to ne, ale neumí psát věrohodně. Dvě hvězdičky dávám za čtivost a poselství, které měla kniha předat, ale vše ostatní bylo opravdu velmi špatné. Špatné a úplně ploché postavy, skoro žádný popis prostředí, vyjádření emocí ještě horší. Nejvíce mě ale vytáčela ta naprostá absurdita v některých situacích viz. SPOILER!
SPOILER:
1) Po sexuálním napadení jde hrdinka po pár dnech chlastat a střídat chlapce u baru a tanečním parketu jak na běžícím pásu.
2) Přemýšlí o tom kolik dní je už bez sexu.
3) Svému doučujímu v prvním mailu oznámí, že ji opustil přítel.
4) Poté mu cpe, jak jí balí její žáci, které učí na hudební nástroj.

Co to sakra je? Ne vážně.. tohle jsou jen střípky z toho, co autorka vyplodila..
Závěr: Chtěla jsem jednoduchou romantickou oddechovku, ale že bude až takhle jednoduchá jsem opravdu nečekala. Celý příběh měl potenciál, mohlo to být fakt dobrý, něco ve stylu Mony Kasten - romantika s přidanou hodnotou..ale bohužel.