Conquistador: Kniha 1 a 2

Conquistador: Kniha 1 a 2 https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495054/bmid_conquistador-1-a-2-hCr-495054.png 4 36 9

Conquistador série

1. díl >

Tenochtitlán v roce 1520. Hledali poklad Aztéků… Nevěděli, že ho hlídá strážce. Neprostupná džungle a zástupy fanatických Aztéků nebudou nic ve srovnání s pomstou kněží.

Žánr:
Literatura světová , Dobrodružné , Komiksy

Vydáno: , Josef Vybíral
Originální název:

Conquistador. 1-2 , 2012


více info...

Přidat komentář

Kopta
18.07.2023 2 z 5

Občas se prostě šlápne vedle. Tady mi to tak přišlo až moc. Kresba monotónní, která zde už byla bambilionkrát, příběh dost zmatečný, skákající mezi linkou historicky známou a tou další smyšlenou, která ale moc neví, co se sebou. Po dlouhé době úkaz, že i komiks může být průser.

Denny456
25.05.2023 4 z 5

No tak tohle je zase nadprůměrnější. Prostě Evropa. Scénář je povedený a kresba tentokrát vyladěná. Kniha jede a hluchá místa se vyskytují opravdu minimálně. Všechny čtyři díly jsem přečetl za dva dny a pak se ještě pokochal kresbou.


Norri
18.10.2022 4 z 5

Průměrný evropský dobrodružný komiks. To není odsouzení, ale vysoký standart. Znamená to pěknou kresbu a exotické historické prostředí. K tomu přiměřenou dávku násilí, krve, tajemna a nadpřirozena. Nejsem z toho odvařený, ale dobře mě to pobavilo. Některé stránky jsou po výtvarné stránce skutečně ohromující a není jich málo. Džungle je pro evropské kreslíře vděčné téma, protože na ní mohou ukázat, co umí. Conquistador byl můj první výlet do světa Aztéků a já doufám, že ne poslední. Dostal jsem chuť podívat se konečně na Apocalypto. Toto hodnocení je společné pro obě knihy. Po jejich dočtení mám dobrý pocit z dobře odvyprávěného a uzavřeného příběhu.

bazyk21
25.07.2022 5 z 5

zajímavý příběh, nádherná ilustrace

sackettboy
25.07.2022 5 z 5

Pekne nakreslený temný historicko-fantastický príbeh. Na jeseň uvidíme ako to všetko skončí. Zatiaľ to všetko dobre odsýpa a nemám tomu čo vytknúť.

fvalek
13.07.2022 4 z 5

Jediná nevýhoda tohohle komiksu je, že je hrozně kraťoučký a klidně by to sneslo více částí v jedné knize. Ale to je u nakladatelství Vybíral už docela klasika. Klasika jsou ale i krásné velkoformátové desky, které jsou takové krásně sametové a rozhodně upoutají na první pohled a celkově je kvality knihy trošku někde jinde. Nicméně kvůli rozsahu je to taková jednohubka, která rychle uteče a možná proto mi přišlo, že jsem si nedokázal udělat pouto s žádnou postavou a moc jsem se nedostal ani do děje.

Celkově je celá Aztécká civilizace sympatická a lákavá. Dobyvatelé jsou tak nějak automaticky braní jako ti špatní, i když jsou hlavními hrdiny a Aztékové okolo jsou vraždící maniaci. Nebo alespoň já jsem k tomu přistupoval s takovým předsudkem proti bělochům a těšil jsem se, co se jim všechno stane. Hodně mě zaujala jemná a ne tak výrazná nadpřirozená atmosféra, která se výrazněji objeví až v závěru, ale pomocí vypravěče a jeho talismanu ji cítíme už od počátku. Nicméně na to hlavní si ještě počkáme. První díl mě naladil na další, ale tak nějak zatím vůbec nechápu, o co jde... :D

MARTh
08.06.2022 5 z 5

Za mě 5*....z mého pohledu měl příběh napětí, spád, byl tak nějak příjemně drsný a navíc byl zasazen do doby a místa, která mám už od školních let velice rád. Nadšený jsem byl - jako už tradičně - z parádní vymakané kresby a krásného zpracování knihy. No, mě osobně první dvě knihy navnadily na pokračování, doufám jen,že pan Vybíral je vydá co nejdříve!

Ivan Kučera
12.05.2022 4 z 5

Ďalší skvelý európsky komiks z pera belgického scenáristu Jeana Dufauxa (Murena, Barakuda, Sága Valty). Keď som pred 4. rokmi čítal Dlouhého Johna Silvera, nadchla ma najmä jeho druhá polovica. V nej sa dej z oceánu presunul do hustej džungle plnej vražedných Indiánov a ešte vražednejšej mystiky. Ľutoval som jediné: že to nevyšlo vo väčšom formáte a v tvrdej väzbe. To mi splnil až Josef Vybíral, keď sa v r. 2022 pustil do vydávania francúzskej komiksovej série z r. 2012 Conquistador. Tu sa ale síce pre zmenu dej odohrával v džungli od začiatku (a vo veľkom formáte a v tvrdej väzbe), ale zas to bola trochu iná džungľa, než som čakal. Možno som rozmaznaný, ale nepripadala mi až taká smrteľne nebezpečná, ako u dvojice Dorison/Lauffray (alebo v Zarovovi). Bola to síce nádhera, ale postavy conquistadorov (pre mňa geniálna téma odkedy som videl nezabudnuteľný filmový kolos Aquirre, hnev Boží z r. 1972) sa správali natoľko sebavedomo, ako keby sa nepohybovali v dusnom pralese, ale na španielskom námestí a premýšľali, či si dajú čokoládovú zmrzlinu, alebo radšej šmolkovú. Vzhľadom na to, aké peklo to v roku 1520 (!) muselo byť, mi tam fakt chýbalo také to klasické džungľové šialenstvo. Inak som si to síce perfektne užil a kresba (u nás doteraz neznámeho) Francúza Philippea Xaviera je úžasná. No mám pocit, že ešte nadšenejšie pocity sa dostavia v druhej polovici (dokončení) príbehu. Inak je to taký klasický (samozrejme v dobrom) Vybíral: úžasne nakreslený, slušne napísaný, troška erotiky, veľa násilia a k tomu tona histórie (či skôr tona mystifikačnej histórie).

GoodGames
05.05.2022 5 z 5

Conquistador 1 a 2 je tak ako už u Jeana Dufauxa býva zvykom, poriadne drsný a temný komiks. Žánrom je to dobrodružno-historický príbeh so štipkou fantasy. Prvý diel má ešte relatívne uvoľnenú atmosféru pri verbovaní jednotlivých členov oddielu na lúpež Moctezumovho pokladu, ale potom dostane príbeh spád a výrazne je temnejšia aj atmosféra. Bavil som sa a zhltol som to celé veľmi rýchlo. Teším sa na dokončenie príbehu, ktoré by malo vyjsť ešte v tomto roku.