Conan: Černý kolos

Conan: Černý kolos https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/465003/bmid_conan-cerny-kolos-Jhg-465003.jpg 5 10 3

Conan (komiks) série

< 8. díl >

Conan se tentokrát rozhodne zkusit své štěstí jako válečník a vstupuje do žoldáckých jednotek, aby si přivydělal jako řadový voják. Avšak síla mnohem větší než Štěstěna ho žene do střetu s tou nejmocnější a nejpodivnější armádou, jakou kdy viděl! Princezna Jasmela, prozatímní vládkyně města Choradži, vídá ve svých snech strašlivého čaroděje Natoka, jenž hrozí, že na Choradžu zaútočí hordy jeho démonů. Jasmela se proto obrací k bohu Mitrovi, jenž jí poradí, aby svěřila osud celé své říše do rukou prvního muže, na nějž narazí v ulicích svého města – a tímto mužem není nikdo jiný než opilý a neotesaný barbar! A i kdyby snad byl Conan skutečně jedinou šancí na záchranu, jakkoliv nepravděpodobnou a riskantní, v důsledku jeho nedůvěry ke zpohodlnělým aristokratům, a naopak jejich opovržení vůči jeho nízkému společenskému postavení je šance, že by Conan se šlechtici dokázal spolupracovat a zastavit tak Natoka v jeho snaze podmanit si svět, takřka mizivá. Tento svazek obsahuje adaptaci působivé povídky „Černý kolos“ Roberta E. Howarda vytvořenou scenáristou Timothym Trumanem, kreslířem Tomásem Giorellem a koloristou Josém Villarrubiou, a navíc přináší také doslov Howardova životopisce Marka Finna.... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Comics Centrum
Originální název:

Conan, Vol. 8: Black Colossus , 2010


více info...

Přidat komentář

Terva
07.05.2021 5 z 5

Budu vám
vyprávět o tom,
jaký osud
potkal město
Kutšemes.

Hned první kapitola, nazvaná Škorpion, začíná brutálně. Krvavé scény oběšených obětovaných a hlavou dolu pověšených, nejsou fakt pro slabší žaludky. A protože Tomás Giorello umí perfektně kreslit a José Villarrubia zase obarvovat, je to povedený barbarský začátek. Ostatně o umění těchto dvou mistrů už jsme se přesvědčili v prvním Conanově dobrodružství – Cimérie.

Citát: Je pro muže lepší být válečníkem nebo vojákem?

Opět a opakovaně jsem se nechal vtáhnout do Conanova života. Pravda, je tak trochu jednodušší, samé války, bitvy a krev. Ale to stačí. Pro Conana, který možná má nějaký důvod takto svůj život vést, je to snad jen zábava. A kdo ze čtenářů se nechá strhnout jeho stylem, ten se také bude bavit. Tak pojďme zabít pár králů, nějakého mága a vyhrát velké bitvy.

Citát: Dnešního dne si získal nové přátele i nepřátele. Takže den jako každý jiný.

DennisMoore
22.04.2021 5 z 5

Černý kolos je nebývalá zabijačka i na poměry toho, co nám s Conanem už Comics Centrum naservírovalo. Timothy Truman a Tomás Giorello jsou totiž podle mě ten nejlepší tvůrčí tandem, jaký si mohli členové Cimeřanova fanklubu kdy přát, a neustále jdou s kvalitou nahoru, ačkoliv si myslíme, že výš už to nejde, že výš už je jenom Crom. Truman tentokrát exceluje jako vypravěč, který dává Conana do služeb armády, aby nakonec armáda sloužila jemu, a tak skvěle stupňuje napětí, že před závěrečnou bitvou nejde přestat číst. A ta bitva... Bohové, ta bitva... Ta je velká. Dokonce větší než dekolt princezny Jasmely. A způsob, jakým nás do ní Giorello zatáhne, se vyrovná práci Grega Rutha z nultého dílu Zrozen na bitevním poli. Prostě nás vezme přímo tam. Není to tam hezké, ale stejně se nemůžeme vynadívat. Tak moc mistrovské to je.


davidurban1973
01.03.2021 5 z 5

Kniha obsahuje jeden dlouhý ucelený příběh, který se oproti minule knize věnuje zase jen a jen Conanovi. Tentokrat dostanete přesně to co očekáváte od Conanovych příběhu - dívku v nesnázích, zlého čaroděje ze Setovy bandy, poradne bitvy a akci a samozřejmě se zde mimo velkých hadů mihne i velké monstrum.
Kresba perfektni.