Conan z ostrovů

Conan z ostrovů https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/28074/bmid_conan-z-ostrovu-QTY-28074.jpg 4 15 4

Další dobrodružství Conana z Cimmerie. Tentokrát se musí vydat na cestu do neprozkoumaných vod Západního oceánu, aby zachránil celý svět před Terrorem, který zotročuje a ničí duše lidí. Na cestu plnou nebezpečí se vydává s posádkou barachanských bukanýrů na lodi Rudý lev.

Žánr:
Romány , Fantasy

Vydáno: , Deus
Originální název:

Conan of Islands


více info...

Přidat komentář

Sklenička
03.08.2023 4 z 5

Skvělé dobrodružství, ale zbytečně moc vzpomínkových pasáží. Cením úvod, který zasazuje sérii o Conanovi do literárního kontextu.

lampernaqui
23.04.2021 2 z 5

Tady nevím, co se vlastně stalo. Tyto autory beru jako jedny z nejlepších pokračovatelů Howardova stylu vypravování. Jenže Conan z ostrovů mě vyloženě nebavil. Conan připlul do Ameriky, máme tu scény obětování na vrcholku pyramidy jako z Apocalypta. Ale zároveň s tím neskutečné množství překlepů. Co stránka, to chyby. A překladatel si o jednom ze spisovatelů myslí, že je žena. To asi stačí za příklad.


Emilos
30.09.2017 5 z 5

Úžasná kniha s Conanom, ktorá má neskutočný spád a napínavý dej. V knihe nie je núdza o epické scény, ktoré sa vryjú do pamäti.

t_gon
03.08.2014 5 z 5

U střev Ahrimanových a prsů Ishtar. Tohle je Conanovka jako řemen! Děj nás seznamuje se stárnoucím Conanem (v době knihy je mu krásných 60), který více než na kralování v Tarantii myslí na pořádný souboj, kterým by završil svůj divoký život. To se mu dostane, když přímo ze dvora začne hrůza v podobě Rudých stínů unášet dvořany. Conan se ve snu setká s věštcem Epemitrem, který ho pošle na poslední výpravu přes moře na západ, jejímž cílem není nic menšího, než záchrana celého světa před temným bohem z dávných časů. Tahle výprava je však bez zpáteční jízdenky a Conan tak musí opustit vše, co budoval a dobýval (včetně rodiny) a vydat se vstříc svému poslednímu osudovému setkání s ultimátním zlem.

Akci natřískaná kniha, kdy dojde i na souboje lodí na otevřeném moři, skvělé napsané nerovné zápasy Conana proti nelidským protivníkům (čaroděj, armáda obřích krys, draci…) cestování, ženy, sprostá mluva a další přísady dělají z tohohle kousku perfektní čtení pro každého dobrodruha. Pánové de Camp a Carter prostě umí drsného cimeřana skvěle podat.

Štítky knihy

Conan

Autoři knihy

Lyon Sprague de Camp
americká, 1907 - 2000
Lin Carter
americká, 1930 - 1988

Kniha Conan z ostrovů je v

Přečtených20x
Doporučených1x
Knihotéce38x
Chystám se číst3x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x