Conan vzdorující

Conan vzdorující https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/30332/bmid_conan-vzdorujici-65c1f2f397937.jpg 4 16 3

Sotva mladý barbar vyrazí na svou první cestu za hranice země, stává se málem obětí úkladné vraždy, a hned na to upadá do osidel dvou žen: Elashi, bojovnice z pouště, a Tuanny, kterou dlouho věznil čaroděj Neg Zlomocný. Conan však chce především pomstít smrt svého přítele. Netuší, že se proti němu pozvedá celá armáda oživlých mrtvol toužící po talismanu Zdroj světla, který má právě barbar v rukou. Jiný sebestatečnější muž by v tuhle chvíli vše vzdal, ale to je to jediné, co neudělá Conan!... celý text

Dobrodružné Romány Fantasy
Vydáno: , Mustang
Originální název:

Conan the Defiant , 1987


více info...

Přidat komentář

davidurban1973
09.12.2020 2 z 5

Docela se mi to líbilo, ale přesto mám výhrady. Děj je docela čtivý, odsýpá a není to špatné - klasický Conanovský příběh se vším, co čekáte - bitky, souboje na meče, krásné ženy.

Co mi vadilo, ale to je nejspíš můj problém, byly zombie. V jejich představě se s autorem hodně rozcházíme a řekl bych, že se možná jeho vnímání neshoduje ani s tímto klasickým nepřítelem, jak ho známe z knih a to i Conanovských. Zombie má podle mě být zmrtvýchvstalá bytost, která má jen základní instinkty a nijak jí to nemyslí. Zkrátka útočí bezduše na hrdiny a většinou chcípne. Autorovo podání nejsou podle mě zombie - jeho potvory jsou oživení lidé, kterým se zacelí všechny rány a dorostou končetiny, myslí jim to stejně jako za života a jsou vlastně skoro nezranitelné. Jediná jejich nevýhoda je, že musí poslouchat hlavního záporáka, svého nekromancera, ale i tak mají velkou volnost. Sorry, ale to mě štvalo, hned jak s tím autor vyrukoval.

lampernaqui
06.01.2020 1 z 5

Od Perryho jsem si vždycky chtěl přečíst jeho Vetřelce, ale zatím jsem se k tomu nedostal. Nu a po přečtení jeho Conanovky si nejsem jistý, jestli mám zájem ještě číst něco dalšího od tohoto autora. I v rámci žánru jde opravdu o špatnou knížku, psanou jako pro malé děti (ovšem až na švédskou trojku, kterou si zde barbar neustále dopřává). Vůbec mi nesedl styl psaní a celkově i příběh. Holt ne pokaždé se knížka povede.


Eigis
29.09.2015 4 z 5

Při hodnocení této knihy dost záleží na tom, jestli ji člověk srovnává s originálním Conanem od Howarda nebo ne. Na originál samozřejmě nemá, ale příběh sám o sobě není špatný a já jsem se při jeho četbě docela bavil. V knize je pár dobrých nápadů jako Mistr převleků, tarantule či bezocí na druhou stranu mi trochu vadilo pojetí zombíků nebo způsob jakým se hrdinové dostali do nekromantovi pevnosti.

Štítky knihy

Conan

Kniha Conan vzdorující je v

Přečtených23x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce32x
Chystám se číst3x
Chci si koupit6x