Conan a šamanova kletba

Conan a šamanova kletba https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/34591/bmid_conan-a-samanova-kletba-65c7ae08b7114.jpg 4 10 2

Tento příběh Conana zavede na moře a posléze do džungle tajuplného ostrova obývaného podivnými domorodci, jimž Cimmeřan sahá sotva po ramena. Vše začíná, když se Conan stane obětí zákeřné kletby umírajícího šamana. Cimmeřan toho zprvu nijak nedbá, už dávno přestal počítat, kolikrát byl již za svého života proklet. Ale záhy zjistí, že tentokrát se jedná o cosi vážnějšího. Sny se mu promění v děsivé noční můry plné krve, jejichž urputná zvířeckost začíná Conana dohánět k šílenství. Cimmeřan bude potřebovat veškerou svou sílu vůle – a důvtip břitký jako svůj meč – aby se z tenat šamanovy vražedné kletby vymanil.... celý text

Dobrodružné Romány Fantasy
Vydáno: , Viking
Originální název:

Conan and the Shaman


více info...

Přidat komentář

Gordonlord
07.02.2021 1 z 5

Conan a šamanova kletba je totální klišé heroické fantasy. To by bylo v pořádku. Ale pokud stejně jako já máte tohle klišé rádi podávané rafinovaně, poutavě, s nadšením a dobře napsané, tak ruce pryč.

Přitom celé to začíná zajímavě. Conan je proklet a za úplňku se mění v supersilnou, agresivní horskou opici, která zabíjí na potkání. Posléze je uvězněn na pirátské lodi, téměř bez možnosti úniku. Obě dějové udičky nabízely možnost zaháčkovat čtenáře netušenými způsoby scénáristické akrobacie. Autor je ovšem nedokázal využít ani minimálně.

Většinu knihy se tupě běhá po džungli, kde se bojuje s pavouky a netvory. Když se nebojuje, tak je třeba očima ze stránek slízat husté cákance literárních blitek, v podobě planých úvah a nikam nevedoucího řečnění o postavách, které už se v knize neobjeví, nebo jejichž pozadí nebude v ničem moc hrát roli. Jinými slovy vata.

Celkově je tahle kniha stroze a bez zájmu odpracované klišé. Provedené s podobným zápalem, s jakým si odpracujete dvanáctku ve fabrice.

Juraj Červenák a Leonard Medek mi přišli v Conanově světě hodně slabí, ale tohle je snad ještě horší.

lampernaqui
06.04.2020 3 z 5

V rámci conanovských knížek se jedná o neurážlivý průměr. Dostaneme vše podstatné, co by nikdy nemělo chybět v tomto žánru. Přijde mi jen, že název Šamanova kletba je trochu klamavý, protože zrovna kletba je dána kamsi do pozadí. Conanova proměna se projeví jen na chvíli a potom si na ni budeme muset počkat až ke konci knihy.


Autorovy další knížky

Sean A. Moore
americká, 1964 - 1998
2002  67%Conan lovec
1999  83%Conan a Bílý bůh běsů
1998  76%Conan a šamanova kletba

Kniha Conan a šamanova kletba je v

Přečtených15x
Knihotéce24x
Chystám se číst2x
Chci si koupit4x