Conan a první lidé

Conan a první lidé https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/35042/bmid_conan-a-prvni-lide-65c7bcd63acda.jpg 4 16 3

Prastará věštkyně se v posledních chvílích svého života sklání nad kouzelnou studnou, aby ve stoupajících vírech poznala spletité osudy čaroděje Burase, zlatovlasé Mořské paní, prosté venkovanky Airaví i královského prince, které splete i rozetne přítomnost modrookého barbara a jeho přátel.

Přidat komentář

t_gon
13.12.2023 3 z 5

Čenda vyšle Conana a jeho bandu odpočívat na další ostrov v okolí Vilajetu, kde se chcou ztratit králi Yeldizovi a to by v tom byl černokněžník nejčernější zakopaný, aby z toho nebyla pořádně brutální a krvavá řež, kterou si málokdo z místních užije. Klasicky Čenda dává průchod zvráceným a bestiálním choutkám místní magické smetánky (malá zrůdná panna a čaryfuk Buras), jež dostane tip od místní vědmy, že by jejich staletí trvající krvavé hrátky mohl utnout modrooký obr, který se blíží k břehům jejich panství se svoji družinou. Standardně „jiný“ Conan tak rozjíždí krasojízdu po moři, po souši i pod mořskou hladinou, kterou s povděkem přivítá staletí deptané obyvatelstvo, jež je masakrováno neskutečně sadistickým způsobem (dívky zejména). Nově jsou zde hojně využity prvky jako by vypůjčené z Pirátů z Karibiku nebo Lovců lvů a příjemně tak okoření Čendův styl. Svižné tempo, chytlavý děj a dobře fungující tým se postarají při četbě o dobrou zábavu.

*** „Ty si opravdu troufáš jít se mnou zabít čaroděje, cizinče? Žasl mladý kníže. „Já jsem Conan z Cimmerie, mladíku. Nemám rád kouzla a nemám rád čaroděje. Bát by se měl Buras!““ ***

K sérii: jelikož je zde Kamálí zmíněna zatím snad ze všech knih nejméně (ve smyslu, „jo ta paní vím o ní, ale nezájem“), tak ji dějově řadím jako 1. v sérii od Čendy. V Krvavých slzách má už na Conana pořádnou pifku (:

lampernaqui
13.09.2021 3 z 5

Pan Čenda se v psaní Conana našel a já jsem rád. Jeho romány rozhodně Howardovskému universu neubližují. Je to jednoduché čtení, které rychle utíká a čtenář vlastně během těch pár hodin nemá čas se nudit. Jedna akce střídá druhou, do toho lehký humor mezi jednotlivými členy ústřední trojice. Co na tom, že se jedná o příběh již x-krát vyždímaný. Je podaný zábavnou formou a to je hlavní.


Gordonlord
24.01.2021 4 z 5

Kniha, která přesně splnuje veškerá očekávaní, která může člověk mít od Conana, psaného jiným autorem než je duchovní otec Howard.

Ona nezaměnitelná aura zde samozřejmě není, ale je nahrazena příjemným, rychlým a čtivým stylem, kterému nechybí nic, co od béčkového fantasy tohoto střihu očekáváte - jednoduchý a velmi rychlý a zároveň přehledný styl vyprávění, fůra zajímavých nápadů - ať už se jedná o kmen prvních lidí, hostinu u mořské vládkyně, stříbrném meči schopném zlomit zlé kouzlo, v sochy proměněné otroky na dálku ovládané zlým čarodějem a další skvělé bonbonky, které jasně ukazují, že autora to psát bavilo a věděl, že píše béčko, které má především bavit.

Chybí mi zde sice jiskra něčeho vyjímečného, kvuli které jsem si byl téměř jist, že dám knize 3 hvězdy, ale přes noc to ve mě uzrálo. Kniha má vážně vše, co od Conanova příběhu očekávám. Navíc je krátká, rychlá, vaty-prostá a baví. Solidní práce!

Kniha Conan a první lidé je v

Přečtených20x
Knihotéce29x
Chystám se číst2x
Chci si koupit5x