Conan a stíny Hyrthu

Conan a stíny Hyrthu https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/17776/bmid_conan-a-stiny-hyrthu-65c3043428707.jpg 3 44 6

Dlouhá a krvavá je sága o Conanovi, divokém zabijákovi z daleké Cimmerie. Z mlh zapomnění se jako přízraky vynořují její jednotlivé útržky a děsí mysl dnešního čitatele strašlivou surovostí barbarského dávnověku Toto je další příběh plný smrtících hrůz a halasného řinčení tvrdé oceli. Brány tajemného města Hyrthu se otevřely a čepel Conanova meče se rozzářila odleskem měsíčního svitu... celý text

Přidat komentář

špulo
29.03.2023 2 z 5

Podarilo sa mi skompletizovať Ďurovu bibliografiu na domácej knihopolici a prišiel čas prečítať aj jeho ranú tvorbu. Sám autor sa dnes nad ňou záhadne usmieva, keď mu ju ponúknete na podpis a ja už viem prečo. Je to napísané (a preložené do češtiny) tak krásne neumětelsky, až som sa pri tom aj ja občas záhadne usmieval. Účelový brakový sloh, tuctový rubačský dej, okatá naivita - nu, nič iné tam nie je. Toto dielko je dnes zaujímavé iba tým, že ukazuje Ďurove krvopotné spisovateľské začiatky. Vlasy som si síce z toho úplne nevyškutoval a vlastne som sa na tom aj bavil. Aj keď na autorov účet ;))

Terror
25.02.2023 2 z 5

Pokračovatelé příběhů s Howardovým hrdinou se dají rozdělit do dvou kategorií. Jedni se snaží čerpat z odkazu předčasně zesnulého Conanova otce a rozvíjejí historii jím nastíněnou, přičemž ctí určité zákonitosti a nepsaná pravidla. Ti druzí nectí nic a Conana si vypůjčují jen proto, aby se jejich „veledílo“ lépe prodávalo. Červenák se v téhle útlé knížce řadí spíše k těm druhým. Osobně bych po jeho, sice svižně napsaném, ale prostoduchém a místy nechtěně úsměvném příběhu těžko sáhl, pokud by se na obálce místo Cimmeřanova jména skvěl třeba Krveznoj. Barbarovy svaly se matně lesknou, jeho krkání shazuje nádobí z polic, než promluví, dá slovo svému krvelačnému meči… Všechno by bylo v pořádku, kdyby se to nestávalo v momentech tak nevhodných… Kniha nezralá, kniha ze slovenštiny špatně přeložená, kniha s odpudivou obálkou. Kniha vlastně prázdná. Ideální na delší cestu vlakem.


lampernaqui
28.08.2019 3 z 5

Určitě Vás nečeká žádné zklamání, jde o průměrný conanovský kousek, který v bibliografii pana Červenáka neudělá ostudu. Nehraje si to na žádné velké umění, o to v těchto příbězích vůbec nejde. Jde o zábavu a čtivost. To je zde splněno a klidně si rád přečtu další barbarovy příběhy od stejného autora.

DuncanIdaho
16.01.2018 3 z 5

Děj má spád, je bez zbytečných odboček. Kniha zapadá mezi příběhy z temného dávnověku, z dob velkých králů a neohrožených válečníků. Jako oddechovka, nad kterou se nemusí moc přemýšlet, je to dobré. Jen té krve, odseknutých údů a hlav by tam nemuselo být až tolik. To však k tomuto typu knih asi patří.

BroDan
30.08.2017 5 z 5

Veľmi príjemný počin a veľmi dobre napísaný príbeh o Conanovi. Darmo, bolo vidieť, že knihu napísal talentovaný autor Juraj Červenák, aj keď to bolo vzhľadom na češtinu a neslovanské prostredie menej vidieť. Kvalita textu však bola očividne na oveľa vyššom leveli ako pri predošlých knihách o Conanovi, ktoré som čítal. Príbeh sa mi páčil a aj napriek kratšiemu rozsahu bol dostatočne napínavý (pristihol som sa aj ako očkom pokukujem po texte ďalej, aby som sa uistil, že všetko dopadne tak ako chcem :D). Super, 5*!

Jediná vec, nad ktorou som sa pozastavil (to ale s autorom nemá nič spoločné) je obálka. Scéna, ktorú zobrazuje, mi do príbehu vôbec nesedí. Nevyzerala by obálka lepšie, keby na nej bol zobrazený nejaký temný chrám a mnísi v červených plášťoch? :D

Eigis
29.04.2014 4 z 5

Autorovi se poměrně zdařile povedlo vystihnout conanovskou povahu hlavního hrdiny, tak jak ji ztvárnil R. Howard. To je, ale jediný opravdový klad celé knihy. Ztvárnění příběhu je dost průměrné a děj poměrně dobře odhadnutelný, ale jako oddechovka si tenhle příběh čtyři hvezdičky zaslouží.

Autorovy další knížky

George Callahan (p)
slovenská, 1974
2005  83%Vládce vlků
2013  85%Mŕtvy na Pekelnom vrchu
2009  89%Strážcové Varadínu
2006  87%Ocelové žezlo
2015  91%Ohnivé znamenie

Kniha Conan a stíny Hyrthu je v

Přečtených57x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených2x
Knihotéce61x
Chystám se číst5x
Chci si koupit14x
dalších seznamech1x