Conan a poklad Pythonu

Conan a poklad Pythonu https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/30298/bmid_conan-a-poklad-pythonu-65c7b89e13f80.jpg 4 22 4

Další dobrodružství Conana z Cimmerie.

Žánr:
Dobrodružné , Romány , Fantasy

Vydáno: , Deus
Originální název:

Conan and the Treasure of Python , 1993


více info...

Přidat komentář
Sklenička
Sklenička
21.09.2023 4 z 5

V jádru dobrý příběh, ale konec docela divoký.

Gordonlord
Gordonlord
05.02.2021 4 z 5

Tuhle Conanovku jsem si vybral primárně kvůli vysokému hodnocení čtenářů a pochvalných komentářů. V záplavě příběhů o Cimmerském barbarovi, které sotva kdy překročí práh podprůměru (pokud je ovšem nepíše zrovna Howard), je kvalita vzácností, tak jsem měl velká očekávání.

A jsem rád, že byla naplněna. Čtenáři mají se svým hodnocením pravdu a já se přidávám do klubu oslavovatelů.

John Maddox Roberts píše velmi podrobným a popisným stylem. Má promyšlený každý detail, zachází velmi často i do maličkostí, co se historie, světa, pozadí postav a jemnůstek v jejich jednání týče, ale nikdy ne zbytečných. Netvoří vatu, ale detaily a popisnosti oživují příběh, nebo obarvují a prohlubují charaktery hlavních postav, či přímo vtahují čtenáře více do děje a pomáhají knize působit vážně skutečně a sugestivně. Takhle se správně pracuje s popisností, super !

Díky velkému množství detailů tedy vše dýchá pohlcující a v rámci žánru uvěřitelnou a poutavou atmosférou, ale ta samotná by nestačila. Autor tedy na své čtenáře hází jeden háček za druhým, v podobě tajností hlavních postav, nevyjasněných mystérií, vyhrocených vztahů a nebezpečných tajemství, na jejichž rozuzlení se fakt těšíte.

Podle tohohle všeho by to mělo vypadat, že se děj povleče jak smrad, ale John tyhle ctnostné prvky dokázal namíchat tak šikovně, že rychlý spád knihy nezbrzdí.

Jediná slabina byl snad téměř závěr knihy, kde mě velká část závěrečné bitvy moc nebavila a potom úplný konec, který byl možná vzhledem k epicky propracovanému zbytku knihy až neepicky rychle useknutý.


lampernaqui
lampernaqui
18.06.2020 4 z 5

Zjišťuji, že Roberts mě u Conana zatím nezklamal. A z jeho Pythonského pokladu se stala jedna z nejlepších knížek z tohoto světa. Skvělá dobrodružná knížka, která je oproti ostatním plná detailů, až si člověk říká, jestli toho není pro tenhle druh literatury škoda. Ale příběh je klasický, neuspěchaný - prostě tentokrát jsem byl velmi mile překvapen. Jen ten obrázek se zbraněmi mi k tomu moc nesedí.

Alixon
Alixon
04.05.2020 5 z 5

Pro tento díl mám největší slabost. Příjemné čtení, celý děj krásně odsypa. Skvělé zasazení. Pokud někdo bude s conanem začínat, tak zrovna tuto knihu bych doporučil.

Štítky knihy

Conan

Autorovy další knížky

John Maddox Roberts
americká, 1947
2004  80%Královský gambit
2010  91%Tribunova kletba
2000  80%Conan a poklad Pythonu
2008  87%Saturnálie
2005  86%Katilinovo spiknutí

Kniha Conan a poklad Pythonu je v

Přečtených39x
Knihotéce41x
Chystám se číst6x
Chci si koupit4x
dalších seznamech1x