Conan a Páni severu

Conan a Páni severu https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/17784/bmid_conan-a-pani-severu-65c7cd51d234d.jpg 3 15 5

Po vítězství Cimmeřanů pod horou Ben Morgh nad mágem Jaganathem a Vaniřany se Conan rozhodne strávit zimu u svých aerijských přátel. Jejich vesnici však obchází zlo, které hubí lidi. Místní vědma, která jediná něco ví, zahyne hrůznou smrtí. Conan vyrazí na sever s družinou svých přátel, aby zachránil vesnici. Jediná stopa, která ho může dovést ke zlověstnému nepříteli, je obrovská vlčí stopa.... celý text

Přidat komentář

Gordonlord
27.05.2021 1 z 5

Jedná se v podstatě o přímočarou vyvražďovačku. Conan a jeho družina putují severskou, zamrzlou zemí a jsou pronásledováni tajemnou postavou, známou jako "Lovčí". Cestou zažívají dobrodružné souboje a překonávají nástrahy, přičemž jsou jen loutkami ve hře čarodějů.

Nic víc v tom není, jde to celou dobu takhle rovně dopředu, bez překvapení, bez vzruchu a docela bez zájmu. A stejně tak to i celé skončí, velmi rychle useknuté na několika málo stánkách.

Conan je zde jen vedlejší postava, moc se neprojevuje a celkově z knihy vůbec nemám pocit, že by měla do Conanova universa patřit. Ta atmosféra a styl příběhu je kompletně jinde.

Hlavní postavy jsou vesničané, putující s Conanem, jejichž osud a poslání jsem moc nepochopil, ale na tom stejně vůbec nezáleží, protože žádnou důležitou roli nesehrají.

Vyloženě marná kniha to nebyla, jen prostě nezajímavá, rovně přímočará a navíc nudná a bez Conanovské atmosféry.

lampernaqui
13.01.2021 3 z 5

Moje první kniha od paní Kuglerové a musím říct, že se mi její styl hodně líbil. Byl čtivý a k barbarovi krásně seděl. Příběh klasický a tentokrát z mrazivějších koutů, který obsahuje všechny potřebné ingredience. Tohle se mi četlo samo.


Alixon
06.02.2020 3 z 5

Conan je moje guilty pleasure a často dokáže mile překvapit. Skvělá jednohubka, když si potřebuji odpočinout od dlouhých ság. Páni severu jsou poměrně nenáročné čtení.

StriderCZ
20.09.2019 3 z 5

Slušný nadprůměr. Stylem připomíná katastrofické filmy, kdy se parta dobrodruhů staví osudu čelem. Pro fandy knih sword and sorcery dobrá volba, ke knize se jistě v budoucnu vrátím.

Fox85
21.05.2013

Nebylo to špatné, takový slušný nadprůměr. Conan a jeho skupina bojovníků putují za posláním, o kterém nedovedou vlastně nic přesně říci, spíše to tak nějak cítí nebo tuší. Potkávají všechno možné od podivných lidí až po nebezpečné příšery, aby nakonec došli k cíli. Trochu zamrzí, že samotný závěr se odehraje na posledních několika stránkách (99% putování, závěr a fik - konec).

Kniha Conan a Páni severu je v

Přečtených25x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených1x
Knihotéce31x
Chystám se číst4x
Chci si koupit5x