Conan a královna Smrt

Conan a královna Smrt https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/35324/bmid_conan-a-kralovna-smrt-65c2e9a2acbcb.jpg 3 13 2

Conan po dlouhých létech bojů a toulání touží po klidném životě. Jeho pověst jej však vláčí dále s sebou. Je nucen opět se vrátit do katakomb pod Setovou svatyní v Khemi, aby odtud odnesl Černý kámen – potenciální zhoubu celého světa, po které zatoužili lidé s těmi nejtemnějšími úmysly. Uvnitř na něj ale čeká kněz Sartapis společně s dalšími Setovými služebníky... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Brokilon
Originální název:

Conan: Pani Śmierć


více info...

Přidat komentář

Gordonlord
18.12.2023 4 z 5

Obal českého vydání je fakt hnusný a ke koupi spíše odpuzuje.

Nicméně obsah knihy je jednou z nejzajímavějších, post-Howardovských Conanovek. Cimmeřana příběh zachycuje v pokročilém věku na prahu stáří a barbar zde musí zachraňovat svoji ženu, se kterou žije již přes deset let - což mu samozřejmě nezabraňuje okamžitě skočit do postele s první jinou ženštinou, která se naskytne.

Dost nezvyklá premisa příběhu není jediným netypickým znakem. Conan zde dělá chyby v úsudku a několikrát je dokonce obelstěn a nepřítelem přemožen, což se nestává v podstatě nikdy. Obyčejně je totiž skoro kánon, že Conan vždycky vyhraje. Ale tohle se mi líbí, dost dobře to zapadá do faktu, že Cimmeřan tady už není nejmladší a navíc to dělá vyprávění zajímavějším.

Co mi ale moc nesedělo, je jeho chování k ženám. Barbar je zde občas dost vulgární a surový. Tohle už bylo dost mimo jeho roli.

Každopádně jinak si příběh drží očekávatelné klišovité mantinely, ale čte se až překvapivě dobře a neustále drží poutavou auru a během čtení nezačne nudit.

lampernaqui
05.05.2020 3 z 5

Když se koukám na obálky posledních knih Brokilonu, tak si vždycky říkám, jaké jsou pěkné. Vůbec nechápu, jak si někdo mohl říci, že tahle obálka by mohla prodávat. Zatím jedna z nejhorších, co jsem viděl. Příběhově naštěstí nic zlého, Conanovský průměr.


Autorovy další knížky

Jack De Craft (p)
polská, 1965
2007  80%Služebník Boží
1999  69%Conan a královna Smrt

Kniha Conan a královna Smrt je v

Přečtených19x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce28x
Chystám se číst5x
Chci si koupit4x