Conan a kletba Venarijského lára

Conan a kletba Venarijského lára https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/30320/bmid_conan-a-kletba-venarijskeho-lara-65c2faeda451c.jpg 4 18 3

Venarium padlo. Městské ochranné božstvo spřádá plán na jeho obnovu. Plenící Conan však tuto naději mimoděk zmaří. Na jeho hlavu padne kletba. Nevěda o ní putuje Cimmeřan do jižních zemí, kde se střetává s nestvůrami, přátelí se zloději, bojuje jako žoldák Je ale neustále citelněji pronásledován zradami a nezdary. Postupně se dozvídá o kletbě. Tu však může zlomit jen vítězství nad stygijským hadím bohem Setem... celý text

Žánr:
Dobrodružné , Romány , Fantasy

Vydáno: , Návrat
více info...

Přidat komentář

Israha
15.05.2021 2 z 5

V podstatě povídková sbírka, volně propojená ústřední dějovou linií, která je tam naroubována tak nějak "aby se neřeklo", a čtenáře baví sledovat spíše jednotlivé epizodní zápletky. Je to plné boje, kouzel, tajemna, příšer a podivných kultů, ale přišlo mi to napsané poměrně nečtivě, s divnými časovými skoky ve vyprávění, a vcelku neoriginálně. Na poli howardovských pastiší s Conanem sice může být i hůř, ale Kletba Venarijského lára kdovíjakou zábavou v rámci heroické fantasy není.

lampernaqui
31.10.2019 2 z 5

Od stejného autora jsem již četl jednu Conanovku (Conan a sedm dní do úplňku) a byla to zatím ta nejhorší, co jsem měl v ruce. Moc jsem od další knihy neočekával a moc se mi do ní nechtělo. Venarijský lár je ale o stupínek lepší. Rozhodně tohle už je normální kniha oproti sedmidenní amatéřině. Jen mám stále problém s autorovým stylem psaní. S největší pravděpodobností je problém na mé straně, ale hodně často se v textu ztrácím, je nezáživný a přijde mi, že si autor hodně často vymýšlí nějaká úplně nová slova, která mi tam nesedí.


frantisek8863
15.10.2019 4 z 5

Je to již mnoho let co jsem tuto knihu četl. Sice si skoro vůbec nevybavuji děj, ale měl jsem tehdy silný pocit, že z mnoha nástupců R.E.Howarda byla tato kniha celkem slušně povedená. Ovšem, poté jsem si koupil další knihu tohoto autora, podle mně nadějného pokračovatele: Conan a sedm dní do úplňku a to byla jedna z nejslabších Conanovek vůbec.

Autorovy další knížky

1993  63%Conan a sedm dní do úplňku
1998  71%Cimmeřan a ohňodárce
1996  69%Conan a nefritový amulet
1995  67%Conan a Pán stříbrného netopýra
1995  72%Conan a kletba Venarijského lára

Kniha Conan a kletba Venarijského lára je v

Přečtených27x
Knihotéce31x
Chystám se číst2x
Chci si koupit5x