Conan a Dračí studna

Conan a Dračí studna https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/35041/bmid_conan-a-draci-studna-65c272f0d5278.jpg 4 23 5

Krvavou bohyni Kámalí zklamala kouzla, přivolává si tedy na pomoc cech vrahů. Jejich intriky jsou v boji s Conanem účinnější než síla temných mágů. Neohrožený barbar se chytí do připravené pasti. S několika námořníky se zachraňuje na ostrůvku, kde jediný zdroj pitné vody nenosí jméno Dračí studna náhodou. Boj s drakem přež?e jen hrstka námořníků, další umírají v otevřeném člunu cestou do Rádžastánu, tam ovšem na Conana, Kudrua a Dakšu čeká jen další boj. Aby vysvobodil své přátele, barbar smrtelně urazí krále Rádžastánu. Na útěku jim pomohou lidé z Ghokarny, království bojovných žen. Není to ovšem zadarmo. Podaří se Conanovi a jeho druhům nasednout na koně s planoucími hřívami, zvítězit v souboji s mlžnými jezdci a získat pro mladou královnu Ravanu korunu i lásku?... celý text

Přidat komentář

lampernaqui
15.09.2021 3 z 5

(SPOILER) Pan Čenda ukončuje jedno své conanovské dějství. Nebudu se opakovat - pokud máte rádi jeho předchozí knihy, tak dostanete přesně to samé. Rychlý spád a zábavné dobrodružství. Jak se ale zdá, trojice hrdinů, kterou jsem si celkem oblíbil, se v tomto díle rozpadne. Uvidíme, jestli se Conan se svými přáteli v některém z dalších románů znovu shledá.

Gordonlord
06.06.2021 4 z 5

Tohle mě chytlo od samotného začátku. Bylo to skvělé, ale s chybami. Bezva bylo, že hned zkraje sledujeme postup bratra a sestry - zabijáků, kteří skládají mistrovskou zkoušku. Brilantní strategie a nápaditý um obou zabijáků a hlavně způsob, jakým byl popsán, jsem vyloženě hltal a dokonce ve mě probudil zcela neočekávaný a iracionální strach, jak se s takovými smrtícími borci Conan později vypořádá.

Co už bezva nebylo - navzdory tomuhle všemu, Conan oba mistry zabijáky nakonec doslova smete pouhým mávnutím ruky, což celou - velice kvalitně provedenou - snahu o vybudování gradace a napětí z jejich vzájemné konfrontace dokonale zničí.

Co opět není bezva je, že když už Conan narazí na někoho, kdo nad ním má navrch, nebo proti komu se nemá jak bránit, zachrání ho pokaždé až absurdní štěstí. To působilo vážně blbě, stejně jako to, že Conan v knize nenalezl byť jen rovnocenného soupeře.

Co ale tyhle chyby v mých očích perfektně zahlazovalo, byl neuvěřitelný spád a kadence děje. Všechno jelo dopředu jak palba z kulometu, na rozloze slabé knížečky se udály desítky dobrodružství a příběhů a co víc - každý měl velmi dobrý nápad, napětí a spád. Ať už šlo o pomstu krále Radžastánu, který chytře vehnal Conana a jeho kamarády Kudrua a Dakšu do pasti na moři, tak pozdější Conanova mise na záchranu obou svých kamarádů ze spárů kněží bohyně Kamálí, tak i závěrečný boj s onou samotnou bohyní.

Zdaleka jsem nevzpomněl samozřejmě všechno, ale každé jednotlivé dobrodružství - provázané rámcem Zabijáků, pasoucích po Conanovi pomocí svých schopností a intrik ve jménu zlé bohyně Kamálí - bylo šťavnatě narváno dějem, akcí a všemi akčními libůstkami, které čtenář na tomhle druhu literatury hledá.

Christopher Blanc se mi jako Conanův autor již osvědčil a vidím, že kvalita jeho předchozích prací nebyla žádná náhoda. Rozhodně jeho knihy doporučuji.


therealjumbo
09.03.2017 4 z 5

Kniha je čtivá, ale jestli jste tu knihu četli, možná jste viděli několik gramatických chyb. Já to bych ale nepovažoval za stěžejní při dobrém příběhu s Conanem. Dokonce se tomu člověk spíš zasměje, když na to není tak zafixovsný.

BroDan
21.02.2017 3 z 5

Hodnotenie tejto knihy rozdelím do dvoch častí.
Ako prvé zhodnotím samotnú prácu autora. Dej mal dosť rýchly spád, udalosti sa odsypali jedna po druhej. Na mňa osobne to bolo až veľmi uponáhľané a stručné. Oproti knihe Conan a horští obři, ktorú som čítal predtým, aj keď je vlastne pokračovaním tejto knihy, sa mi to zdalo slabšie. Taktiež som tam postrehol viac nezvládnutých detailov (možno som bol len tentoraz viac všímavý), no napríklad nejeden krát tam autor spomenul, že Conan bojuje čestne a neznáša zabíjanie odzadu, pritom to neskôr robil tiež. Tak isto to bolo aj s lukom. Taktiež nerozumiem názvu knihy, Dračí studna, pritom sa ten drak a studňa objavili v knihe len na pár stranách a boli úplne nepodstatné, hlavný dej sa točil okolo niečoho úplne iného. Toľko k samotnému autorovi a jeho dielu, kniha ma pobavila, aj keď som veľakrát krútil hlavou. Dávam 3*.

Teraz ale prejdem k druhej časti hodnotenia, a to k práci vydavateľa. Podľa môjho názoru to maximálne nezvládli, respektíve dobabrali. Chýb bolo v texte ako aj v predošlej časti, ktorú som čítal, habadej. Nezmyselne podávané úvodzovky, tam kde ani nemajú čo robiť, preklepy a pod. Čo sa týka anotácie... NEČÍTAJTE JU! Vážne, prezradí vám úplne, ale že úplne celý dej. Nevidím v tom zmysel, ktorý tým chcel vydavateľ dosiahnuť. Pochopil by som vysvetlenie začiatku deja, ale nie ak tam napíšu ešte aj koľko ľudí zo skupiny prežije, čo spraví s kráľom a podobne. Ďalej... ako som už spomínal vyššie, názov knihy absolútne nesedí s príbehom. Asi som na niečo zabudol, no spomeniem poslednú vec. Po dočítaní knihy som zistil, že na KONCI sa nachádza mapa. Keď som si ju ale prezrel, zistil som, že som o nič neprišiel, pretože názvy kráľovstiev, ktoré sa v knihe vyskytujú som tam ani nenašiel. Skôr by som teda privítal mapu na začiatku knihy, aby som o nej aj vedel, a s nejakým detailnejším zameraním na konkrétnu oblasť, v ktorej sa príbeh odohráva.

Príbeh fajn, ale spracovanie knihy maximálne odfláknuté a čím ďalej, tým mám väčší pocit, že na značke Conan sa ryžujú peniaze bez akejkoľvek snahy o kvalitu.

V hlave mi vrtá ešte jedna vec, ktorá už ale s knihou veľmi nesúvisí. Ide teda o zahraničného autora, alebo ide o českého autora so pseudonymom? Pretože tri knihy z tejto série sú pridelené Christopherovi Blancovi, a ostatné Břetislavovi Čendovi. Pri jednom je napísané, že je to americký spisovateľ, pri druhou, že je to čech s pseudonymom Christopher Blanc. Pri tom v knihe je že z originálu BLA BLA preložil Břetislav Čenda. Tak isto na konci knihy je o autorovi Christopherovi Blancovi napísaný krátky medailón, a že sa narodil a študoval v New Yorku. Tak ako to teda je? Nemám šajnu.

t_gon
16.08.2016 4 z 5

Dračí studna dějově předchází obrům a údolí, které jsem již od autora četl, takže pro mne bylo příjemné překvapení „vidět“, jak se Conan dostal k přátelství s některými postavami, s nimiž putuje v dalších knihách (Kudru, Dakša, princezna…). O to více jsem si tento příběh užil. Tohle bylo mnohem čtivější, dynamičtější a prostě Conanovější, než autorovi další mnou čtené knihy. Parádní souboje se střídají s bojem na moři mezi galérami, bojem monstry, klasickou Conanovskou zlodějinou a dalšími zábavnými prvky, kvůli kterým se ke Conanovi tak dobře vrací. Navíc příběh je příjemně uzavřen s pouze naznačeným slibem kamarádovi do budoucna, k němuž se právě v Údolí bohů vrátíme.

Víc než příjemná jednohubka z Conanovského univerza, která doplní o další střípky autorovi knihy, které se soustředí na dobrodružství a fantastické výpravy Conana z oblasti Vilajetského moře.

Autorovy další knížky

Christopher Blanc (p)
česká, 1950
2010  72%Conan a Dračí studna
2011  65%Conan a horští obři
2008  75%Conan a krvavé slzy
2005  69%Conan a krokodýlí bůh
2012  66%Conan a údolí bohů

Kniha Conan a Dračí studna je v

Přečtených29x
Knihotéce42x
Chystám se číst4x
Chci si koupit3x