Conan a sedm dní do úplňku

Conan a sedm dní do úplňku https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/30323/bmid_conan-a-sedm-dni-do-uplnku-65c2fe34b9eb4.jpg 3 24 6

Hyrkánský princ Sesamus prochází životem v nezáviděníhodné roli mladšího prince. Přesto nikdy nedává najevo, že pomýšlí nějak vystoupit proti právům staršího bratra. Musovci jsou však panovnický rod jako každý ve své době, i o staletí později. Když jde o trůn, je jediný dobrý bratr, mrtvý bratr. Tuto zásadu pochopí v okamžiku, kdy se jeho chráněnec Conan zaplete do intriky, která je zcela určitě součástí boje o trůn. Má sedm dní na to, aby s jeho pomocí odvrátil zkázu, ženoucí se na něho samotného, ale i na lidi jemu blízké... celý text

Přidat komentář

Alixon
02.06.2021 3 z 5

Nevím jestli za to může překladatel, nebo přímo spisovatel, ale i když je kniha čtivá, je tam spoustu divnych věcí a jakoby tam občas chyběli kusy textu či myšlenek.. Občas jsem se ve výkladu ztrácel a moc nechápal o co tam jde.. Kniha o conanovi, ale vlastně o někomu jiném.. Dám slabý 3.

entes
23.11.2019 4 z 5

Jako teenagerovi v devadesatych letech se mi tahle kniha strasne libila, cetl jsem ji stale dokola.


frantisek8863
15.10.2019 1 z 5

Slabé a chudé na děj. Jedna z nejhorších Conanovek. Škoda vynaložených peněz a ztráta času.

lampernaqui
07.08.2019 1 z 5

Tohle byla zatím nejhorší conanovka, jakou jsem zatím četl (ale vím, že jich moc nebylo). Autora neznám a nic jiného jsem od něj zatím nečetl, ale vidím, že napsal i další knihy o tomto hrdinovi. Budu jen tiše doufat, že se mezitím naučil normálně psát. A že ho přešla zastydlá puberta, jinak jsem si nedokázal hromadu scén vysvětlit. Měl jsem co dělat, abych takhle úzkou knihu dočetl.

Makoves
27.04.2016 3 z 5

Průměrný příběh, ale čitelný.

trudoš
14.11.2015 2 z 5

Už víc jak dvacet let se v Čechách píšou romány o Conanovi. Z finančního hlediska je to pro nakladatele levnější a pro čtenáře zajímavější - vždyť už si několikrát ověřil, že se v téhle aréně naši autoři bez problémů dokážou popasovat s těmi zahraničními. Jenže právě tahle conanovka ze souboje neodchází zrovna jako vítěz.
Převážně je to díky slaboduché zápletce, napsané snad přes mizerný kopírák posthowardovských tvůrců. Jakési království je v konfliktu s církevním řádem a Cimmeřan to pomocí svého meče vyřeší. Jak originální. Přičemž zde Conan kupodivu figuruje spíš jako vedlejší postava, navíc zasazená do role reflexivně reagující hory svalů. Což je poměrně zvláštní poklona tvůrci původních povídek R. A. Howardovi, protože když si přečtete pár jeho prací, rychle zjistíte, že barbar tak průhledný není. Takže i když se Jan Šimůnek poctivě snažil vyhnout nástrahám literárního braku, jeho příběh pro mě nakonec stejně zůstal na půl cesty mezi promarněným potenciálem a nevyužitou šancí.

Autorovy další knížky

1993  63%Conan a sedm dní do úplňku
1998  71%Cimmeřan a ohňodárce
1996  69%Conan a nefritový amulet
1995  67%Conan a Pán stříbrného netopýra
1995  72%Conan a kletba Venarijského lára

Kniha Conan a sedm dní do úplňku je v

Přečtených36x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce44x
Chystám se číst4x
Chci si koupit5x