Conan a horští obři

Conan a horští obři https://www.databazeknih.cz/img/books/60_/60809/bmid_conan-a-horsti-obri-65c27375821fe.jpg 3 27 7

Naran, velekněz bohyně Kámalí, rozehrál nebezpečnou hru plnou krve a zrady. Krokodýlí bůh se díky jeho lsti vrací na svět v plné síle. Jeho nenávist k barbaru Conanovi během doby, kterou prožil jako bezmocný stín, ještě vzrostla. Osamělý Conan pokračuje ve své cestě Hyrkánií, bojuje s fanatickými přívrženci vraždících bohů pralesa, vyloupí pastmii na zloděje prošpikovanou věž krále Vilimara a ještě má tu drzost, aby celý lup prohýřil v nejlepším nevěstinci jeho města. Opět potkává bojovnici Hiran a společně s ní doprovází prince Malawu do Jeskyně labyrintu, kam ho jeho vlastní otec posílá zemřít, aby pro sebe získal nápoj mládí a věčného života. Bojují se čtyřrukými syny hor, zradou, lží i dávnými kouzly prastarých, dávno zapuzených bohů. Dokážou se vrátit zpátky z prokletého místa, kde už našly smrt stovky mužů?... celý text

Žánr:
Dobrodružné , Romány , Fantasy

Vydáno: , Brána
více info...

lampernaqui
lampernaqui
28.09.2021 3 z 5

Dopředu počítejte, že ústřední trio Čendových conanovek, se zde už nevyskytuje. To jen abyste nebyli zklamaní. Jinak je to víceméně stejné, jen mi tam opravdu chyběly postavy, které jsem si oblíbil. A mám takový pocit, že se k barbarovi ani jeden z jeho přátel už nevrátí. Jinak znovu akce střídá akci, takže se pořád něco děje.

Gordonlord
Gordonlord
09.08.2021 2 z 5

Christopher Blanc byl pro mne v Conanově světě kvalitní jistotou.

Jeho nesmírně čtivé knihy pod očima klouzaly jak po másle do chřtánu mé představivosti a čtenářské chtivosti. Četly se prostě samy a naprosto snadno. A navíc odsejpaly a byly fakt zábava.

Conan a horští obři se také čtou velmi dobře, snadno a jedna báseň...ale nejsou zábava. Vlastně nic se tu neděje. Generické souboje a putování a dokonce i postavy jsou naprosto ploché a hlavně bez špetky charismatu. Dakša a Kudru kompletně chybí a chemie, kterou spolu s Cimmeřanem vytvářeli, se tak vytratila. Celkově mě příběh ani jeho vyústění nezajímalo. Autor mě tentokrát vůbec nedokázal vtáhnout do děje a to pro něj byla dříve ve všech ostatních knihách dost hračka.

První kniha od Blanca, které mě vážně nebavila.


Israha
Israha
16.06.2019 1 z 5

Ukázka toho, že i na psaní tak jednoduchého a skrz naskrz brakového žánru, jako je sword and sorcery fantasy, musí být přítomen talent. Zde se autorovi poměrně slušně podařilo vystihnout postavu Conana jako takovou a drsnou poetiku světa, ve kterém žije, ale všechno ostatní nestojí za nic. Aby v novele o ani ne 230 stranách bylo hned několik kapitol zcela navíc, bez významu pro centrální dějový oblouk, je problémem samo o sobě, k tomu se přidává absence kreativity při tvorbě fiktivních lokací, popisech bojů a projevů násilí, neschopnost vytvořit atmosféru, záplava šablonovitých jednorozměrných krutovládců, kteří se slijí v jeden nerozlišitelný slepenec, a vše je završeno abysmální češtinářskou stránkou, kdy jsou překlepy a gramatické chyby vršeny jedna přes druhou. Howard musí rotovat v hrobě. Conan jako charakter je zde podán v zásadě trefně, ale účastní se příběhu, který disponuje kvalitou odpovídající šuplíkové fanfikci, kterou by většina autorů snad ani nenahodila na svůj blog.

t_gon
t_gon
25.07.2016 3 z 5

První komentáře mají víceméně pravdu v tom roztříštění knihy na podružné děje v první polovině, kdy přeskakujeme z místa na místo bez jakékoli návaznosti. Pravda, popsaný děj a ty zvěrstva v něm páchané Naranem, to je genocida kolosálních rozměrů a brutalita, s nimiž k nohám úchylně bohyně Kámalí servíruje vnitřnosti svých obětí po tunách je jen pro silné žaludky a skvěle zapadá do Conanova drsného světa, ale mít to semknutější dějovou linku, tak je to lepší počtení. V druhé polovině se již jede Conanovka jak vyšitá, svižná, brutální avšak bez řádného konce. Horští obři (jejich střet s Conanem je výborně popsaný, avšak smutně krátký) tak slouží jen jako první díl k Údolí bohů, kde se nám vše spojí a vyústí to v pořádný konec. Kniha se však četla i s touhle roztříštěností a dost velkým počtem chyb v tisku překvapivě dobře a rozhodně nikoho neurazí.

BroDan
BroDan
24.04.2016 4 z 5

Knihu som si prečítal a musím uznať, že mne sa páčila. Nesúhlasím s názorom nižšie, že je iba pre zarytých fanúšikov. Bola to moja prvá Conanovka a mne sa veľmi páčila. Zase ale súhlasím, že kniha pôsobila skôr ako viac samostatných dejových línii a celkovo mi na konci chýbalo nejaké objasnenie, čo sa stalo s Naranom. A taktiež vzhľadom na to, že kniha sa volá Horští obři, tak ich tam bolo dosť málo :D Kniha bola inak pútavá, držala ma a zhltol som ju na moje tempo čítania pomerne rýchlo, nechýbala akcia, hajzli, sexy ženy (poprípade jedna). Ako som spomínal bola to moja prvá Conanovka, ale rozhodne nie posledná :) Jednu hviezdu strhávam ani nie za príbeh, ale za technické prevedenie, pretože tam bola chyba na chybe, preklep za preklepom. Neviem, akou korektúrou to prešlo, no asi sa šetrilo. Dávam 4*

Note
Note
24.09.2015 2 z 5

Druhá hviezdička za úvodnú kapitolu. Zvyšok veľmi slabý, odporúčam len zarytým fanúšikom série.

Eigis
Eigis
02.11.2014 4 z 5

Kniha není špatná, autorovi se dost dobře povedlo vystihnout Conanovu postavu a nechyběla ani častá akce. Na druhou stranu, ale kniha nepůsobí příliš kompaktně, ale spíše jako řada samostatných příběhů, což celkovému ději dost ubralo spád. Prostě se to nečte jedním dechem, protože se člověk nemůže dočkat, aby věděl, jak to dopadne.

Štítky knihy

Conan

Autorovy další knížky

Břetislav Čenda
česká, 1950
2010  72%Conan a Dračí studna
2011  65%Conan a horští obři
2005  69%Conan a krokodýlí bůh
2008  75%Conan a krvavé slzy
2012  66%Conan a údolí bohů

Kniha Conan a horští obři je v

Přečtených31x
Doporučených1x
Knihotéce41x
Chystám se číst3x
Chci si koupit4x