Komunita truchlících

Komunita truchlících https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/450581/bmid_komunita-truchlicich-Zx4-450581.jpg 4 218 62

Colter Shaw série

< 2. díl >

Lovec odměn Colter Shaw se vydává do státu Washington, aby vypátral dva mladíky, kteří údajně poničili kostel a postřelili dva muže. Shawovi se podaří oba podezřelé dopadnout poměrně snadno, ale během pátrání narazí na něco velmi znepokojivého. Dozví se o existenci záhadné komunity žijící ve washingtonské divočině. Vypadá to, že jejím posláním je pomáhat lidem, které potkala nějaká tragédie nebo ztráta. Ale je to opravdu tak? Co když se jedná o nebezpečný kult ovládaný sebestředným vůdcem? Shaw už se chtěl vrátit domů, ale teď se rozhodne změnit plány. Pokud chce zachránit život mladé ženy a možná i životy dalších, musí se o záhadné komunitě dozvědět víc. Jak se probírá mnoha vrstvami pravdy, zjišťuje, že někteří lidé se nezastaví před ničím, aby jejich tajemství zůstala navždy skryta.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi

Vydáno: , Domino
Originální název:

The Goodbye Man , 2020


více info...

Přidat komentář

begonie226
29.03.2024 3 z 5

Série s Colterem Shawem není špatná , určitě se pustím i do dalšího pokračování, jen tentokrát mi ten konec přišel poněkud překombinovaný.

bigben
17.06.2023 5 z 5

A opět Colter Shaw, nadšená stejně jako z prvního příběhu. Takže pokračuji ještě do třetice.


Eidalon
03.04.2023 4 z 5

Druhá kniha s hlavní postavou Coltera Shawa (CS), lovce odměn, ale především muže činu, který spojuje důvtip, inteligenci, zkušenosti a praktické i teoretické znalosti, jak žít a přežít v divočině a v situacích, které jsou vždy na hraně mezi životem a smrtí, takový trochu další Chuck Norris, vždy pevně odhodlán bojovat za slabé, proti zlu a vždy vyhrávat jakoby mimochodem.

Kniha navazuje nepřímo na první knihu (Hra na nikdy, recenzi jsem připojil s trochu podrobnějším popisem hlavní postavy), když se CS rozhodne přijmout další zakázku a svůj příběh obestírající tajemno kolem úmrtí jeho otce odsouvá na druhou kolej.

Rozbíhá se další příběh, kdy důvod přijmou CS další úkol je přehlušen dalším, větším příběhem. Zakázku CS vyřídí bryskně, ale při jejím plnění narazí na tajemnou sektu, která zřejmě těží ze zoufalství jedinců, kterým život připravil tvrdé překážky a dovede tyto jedince využívat ke svému prospěchu a především ku prospěchu muže, který celou sektu řídí a manipuluje se všemi metodou vymývání mozků.

CS se infiltruje do komunity a rozkrývá jedno tajemství za druhým, následuje pak odhalení a rychlý spád děje, který nakonec končí každému jeho spravedlivý díl. CS se přesouvá na rodinné sídlo a vydá se posunout svůj vlastní příběh.

Kniha končí, vedle poutavého čtení Vás nutí zamyslet se, jak snadno jsou lidé manipulativní, pokud se obchoduje s jejich nadějí. Neboť naděje umírá poslední . . . a vzdát se jí je vždy to nejtěžší. CS vykoná další dobro pro pár pomýlených a jedeme dále . . . Oproti první knize dávám o stupeň menší hodnocení.

leah8329
08.01.2023 5 z 5

Tenhle díl mě naprosto pohltil, čtení mě tak bavilo, že mi dělalo problém knihu odložit. Za mě plný počet bodů.

konformita
02.01.2023 2 z 5

Moc se líbil první díl série s Colterem a proto jsem se velmi těšila na druhý. Bohužel, měla jsem následovat příkladu mého muže, který po několika stránkách knihu odložil. Dočetla jsem jen proto, abych mohla zhodnotit. Colter je prostě nejlepší, nejúžasnější, všechno mu jde od ruky, je perfektní prognostik, statistik, ovládá bojové umění a odmala byl cvičen na vše možné, co jednoho v divoké přírodě může potkat. Je tak dokonalý, až je protivný. Zápletka taková plytká, narychlo dělaná. Pan Deaver mě velmi zklamal.

Luigi1
31.12.2022 4 z 5

Na můj vkus moc rozvláčný

galadrielin
30.10.2022 3 z 5

Pořád je to Deaver. Ale vážně postrádá napětí, na které jsme si tak rádi zvykli u Lincolna. Colter je na mě asi moc kladný, chybí mi u něj nějaký projev rebelie, je trpělivý, nikomu nenadává, že chce nalít další skleničku whisky. Ale velmi mě baví jeho propočítávání pravděpodobnosti, znalosti pro přežití v přírodě. Ráda se pustím do dalšího dílu, ale ne hned.

Dédečko75
08.07.2022 5 z 5

Zajímavé téma, mám Deavera moc rad

Stanas513
16.06.2022 3 z 5

Druhý díl série, kdy hlavní postava opět trošku pokročí v hledání minulosti rodiny, ale opět je konec otevřený. Nutí mě číst další díl, ale mám na to vůbec ještě chuť ?? Hlavní téma knihy - vypátrání a likvidace sekty je dost na hraně. Nepochybuji o tom, že takové sekty existují a určitě bych od nich dala ruce pryč.

hnusák
09.06.2022 3 z 5

Takový hrozně utahaný, i když občas na chvíli vytryskne šťáva, tak stejně je celkový výsledek bezzubý. Od J.Deavera mám načteno mnohem lepší kousky.

konicekbily
11.05.2022 4 z 5

Autor vymyslel další velkou postavu svých knih - soukromé očko. Detektiv po splnění svého úkolu, za který má odměnu, se mu nezdají okolnosti smrti- sebevraždy - jeho objektu pátrání. A chystá se vlézt do pasti., aby na vše přišel. Celkové hodnocení: zdá se mi to o něco slabší než začátky série s Lincolnem.

Misa101
09.04.2022 5 z 5

Asi chápu, že Colter nebude po Rhymovi a Kathryn nejoblíbenější hlavní Deavorou postavou. Zatímco Rhyme vyniká ve svých dedukčních a analytických schopnostech i toho nejmenšího stopového detailu a Kathryn čtením lidí, Colter je chytrý a v mnoha aspektech neuvěřitelně schopný, ale s ničím výjimečným nejdeme do takové hloubky jako u předchozích vyšetřovatelů. I tak si mě dokázal nějak získat a užívala jsem si zejména, když šálil ostatní nebo využíval skautské(?) schopnosti z mládí. Prostředí pro mě bylo zajímavé, i když opět se mohlo jít daleko více do hloubky, a po dlouhé době jsem cítila potřebu chránit potenciální oběti a těšila jsem se, až Colter ty šílence zastaví.

luksky
08.04.2022 3 z 5

Po prvním dílu, který byl spíše zklamáním, jsem moc neočekával... ale jo, todle bylo o dost lepší a už jdu na třetí díl :-)

akdar72
23.03.2022 4 z 5

Druhý díl trochu zklamání... Nemělo to spád, vše se nějak táhlo.

Tupoun
14.03.2022 2 z 5

Tak po prvním díle jsem nejásal a dával to za vinu sám sobě, protože jsem byl hladový po akci Mistra Deavera v jiné než Rhymově podobě. Měl jsem jásat, protože nejásám teď. Autor si šel k postavě Shawa zjevně odpočinout natolik, že zcela změnil styl do něčeho, co mě tedy vůbec neoslovuje. Prostě mám rád akčnější děj a zde byla prostřední část vyloženě psaná jako příručka, jak to chodí v sektách v Americe při vymývání mozků. U nás k tomu stačí média a zdarma. Tento díl mě prozatím odradil od třetího pokračování. Je potřeba říci, že kniha má několik částí, kdy opravdu jede, ale na můj vkus jsou to jen občasné výkřiky do tmy. V závěru se děj posouvá skokově a v kapitole se zpětně dozvídáte to, co bylo přeskočeno. Tedy nikoliv retrospektiva, ale nějaký ne moc záživný styl psaní. Pro mě tedy žádná sláva. Ale sto hlav, sto názorů.

Pedro69
15.12.2021 5 z 5

Detektivka tak trochu z jiného soudku. Za mě dobré čtení. Mělo to spád, žádná nuda.

CharlesWard
11.12.2021 1 z 5

Klasický výplňovitý díl v sekci prostřední v řadě. Hlavní příběhová linka byla tentokrát ještě o kousek nudnější, než u prvního dílu. Bonusové body dávám za těch pár stránek, posunujících linku vedlejší linie z minula. Tak snad bude ten 3. díl stát za to!

Lumír23
28.11.2021 4 z 5

Tato série mě až tolik nebaví. Neumím přesně pojmenovat proč, ale jakobych se neuměl popasovat s celou myšlenkovou linií. Prostě Rhym to není, tam to je o kus výš, no.

dominika2585
18.11.2021 3 z 5

V Deaverově případě je to snad poprvé, co jsem zklamaná. Nezačalo to špatně, ale v momentě, kdy začal Colterův pobyt v nadaci, se příběh začal natahovat. Eli a jeho přívrženci mi lezli celou knihu na nervy, trocha akce nakonec můj dojem z knihy mírně vylepšila. Nejvíc překvapivým momentem pro mě byla proměna postavy Victorie. Další díl si přečtu, ale už teď je jasné, že na sérii s Lincolnem Rhymem Colter nedosáhne. Deaver si nastavil laťku příliš vysoko a teď jí sám nemůže přeskočit.

Hella
06.11.2021 2 z 5

Vidím to asi takto: Začátek průměr, prostředek, resp. celý pobyt v táboře, zdlouhavý a nezábavný podprůměr a akce na konec - budiž, jakžtakž. Hlavně však nemůžu pobrat, že tohle je ten PAN autor, který dokonale sepsal pár prvních úžasných dílů s Lincolnem Rhymem (záměrně říkám pár!, neboť ty poslední už nejsou taky nic moc).