Čokoládový průšvih

Čokoládový průšvih https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/365164/bmid_cokoladovy-prusvih-tDk-365164.png 4 323 102

Hamburg série

< 2. díl >

Některé věci jsou pro Isabelle absolutně nepostradatelné: ranní káva. Práce v báječném květinářství. A nudlová polévka v restauraci na protější straně ulice. Jakékoli vybočení ze svého pravidelného života nesnáší. Přesto jednoho dne „její“ oblíbenou restauraci převezme nový ambiciózní kuchař Jens – a nejenže se opováží experimentovat s její zamilovanou polévkou, ale i jinak vnese do Isabellina poklidného života pořádný chaos. A zatímco se dezorientovaná Isa snaží zase všechno vrátit do zaběhnutých kolejí, pozvolna jí dochází, že právě nečekaná překvapení, jako třeba takový Čokoládový průšvih, náš život úžasně obohacují…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Glück ist, wenn man trotzdem liebt , 2016


více info...

Přidat komentář

aljoska83
24.03.2024 5 z 5

Kniha mě prostě bavila a o tom to je. Byla to moje první kniha od autorky, tak určitě sáhnu i po další.

Daisy94
10.10.2023 2 z 5

Knížku jsem si koupila omylem, ale rozhodla jsem se jí dát šanci. Docela by se mi líbila, nebýt jedné maličkosti... a tou byla pro mě naprosto nesympatická, sobecká hlavní postava. Jediné, co mě přesvědčilo knihu dočíst, bylo prostředí a popisované jídlo.


fle.urinka
21.08.2023 4 z 5

Milá letní romantika. Zápletka byla trošku jiná než na kterou jsem u klasických milostných románů zvyká, ale i tak čtenář věděl, jak to skončí, v tomto případě nejspíš dřív jak hlavní hrdinka. Ta byla velmi svá se spoustu svých zajetých řádů a zvyků a při každé změně ji popadala panika, ale postupně začala být i ona flexibilnější. Čtení, které doporučuji na dlouhé letní večery, či jako relaxaci někde u vody.

Bety093
17.08.2023 5 z 5

Vzala jsem si ji na dovolenou a byla to ta nejlepší volba. Romantický příběh, který vás vtáhne do děje si zamilujete tak, jako oba sympatické hlavní hrdiny. Potrvá opravdu chvilinku, než si tenhle příběh oblíbíte protože je opravdu úžasný, moc doporučuji.

yonda
08.07.2023 3 z 5

(SPOILER) Povedená kniha v rámci těch, kdy ona potká jeho, chvíli kolem sebe krouží a pak to dobře dopadne. Za mě on vyloženě sympaťák ona trochu zvláštní dohromady se spoustou dobrého jídla (vaří on) příjemná love-story na léto.

PavlineCZka
11.02.2023 5 z 5

No.. jako oddechovka to bylo fajn, i kdyz nemozne predikovatelne. Hlavni postava Isa upjata a musi mit vse nemozne uchylne naplanovane. A Knut, ten musi byt vsude.

Anmara
03.02.2023 4 z 5

Pohodové čtení, kde je tak nějak od začátku jasné, jak to dopadne. Isa může člověku pořádně lézt na nervy, ale taky je to člověk, na kterého se přátelé mohou spolehnout. Její úlety většinou pobaví a změny v životě potěší.
Pár "chybek" v překladu mě kleplo, ale kdo se s těmi německými výrazy (věcmi/situacemi) nesetkal, tak je nejspíš vůbec nezaregistruje. Ale i tak mě to navnadilo, abych se koukla v knihovně po originálu.

Janík511
11.01.2023 4 z 5

Dočteno na druhý pokus a dobrý. Líbila se mi.

aNGie5
09.10.2022 5 z 5

Podle mne, na tomto románu je vidět, že Hülsmann našla svůj styl a dospěla jako spisovatelka, potom co napsala Čmeláky v srdci - román, který je sice moc příjemné čtení, ale až nápadně ve stylu Julie Caplan. Kdežto Čokoládový průšvih je nejen hezká romantická a vtipná kniha, ale taky dramatická, což přispělo k její kvalitě. Hlavní hrdinka, která vás často (hlavně na začátku) neuvěřitelně štve, projde cestu, kterou je zajímavé sledovat. U románu tohoto typu vždy víme, jak dopadne, ale jde o to, jak jsou vykresleny postavy a jak je popsaná jejích cesta od :( do :) a v tomto románu se to povedlo.

lenka7348
04.10.2022 3 z 5

Nenadchne, neurazí. Bylo tam víc věcí, co mě štvaly, nicméně pro mě nejhorší byly chyby v překladu a překlepy...

Aktenanka
05.02.2022 4 z 5

Hlavní hrdinka mi byla nesympatická. Jinak to bylo celkem pěkné čtení ;)

Ella161
05.02.2022 4 z 5

Minulé léto jsem si autorčin styl psaní vážně oblíbila. Četla jsem knihu Život udeří, kam se mu zachce a vážně mě okouzlila. Čtení jejích knih není vůbec náročné. Krásně si u toho odpočinete a nad ničím nepřemýšlíte. Do příběhu jsem se ponořila hned od začátku a nemohla se od něho odtrhnout. Jasně, není to žádný top příběh, spíš takový hezčí průměr, ale já si čtení moc užila. Navíc slovo léto na Vás jasně křičelo. Vysoké teploty, dovolené, procházky po večerech, užívání si s kamarády, obědy v restauracích… Alespoň jsem si tu naší zimu takhle zpříjemnila.

Připravte se na vážně pomalou romantickou linku. Mně třeba u Zapaty nevadí, ale tady mě občas i štvala. Už jen kvůli tomu, že Jens byl vážně celkem dost odtažitý. Jako bylo poznat, že Isu má rád, ale snažil se to držet na kamarádské úrovni. A Isa byla vlastně taky celkem zmatená a svoje city k němu většinu času popírala. Když už je řeč o Ise… Isa byla celkem bláznivá holka. A taky hodně organizovaná. Musela mít všechno naplánované a jakmile došlo k něčemu, co neměla v pořadu dne, tak z toho byla nesvá. Nebo taky z toho, když se stalo něco, co naprosto nečekala. Špatně se vyrovnávala s novými věcmi. Měla ráda ten svůj řád v životě. Jenže život si prostě nalinkovat nejde. Vždycky přijde něco nečekaného, že? Každopádně ona si tvrdě šla za svým cílem. A rozhodně si stála za svými názory a nikdo jí je nemohl vymluvit. V tomhle případě s ní nebyla skoro žádná řeč. Byla ale velmi přátelská a ochotná každému pomoci. Navíc byla i pravdomluvná, což jsem velmi ocenila. Já se s ní ale nedokázala nějak zvlášť ztotožnit, protože jsem každá úplně jiná. Bylo ale fajn číst o jejím pohledu na svět a hlavně na lásku.

Jo a moc se mi líbil ten nápad se skleněnou dózou. Že si na barevný papírek napíšete něco, co Vám za ten den udělalo radost a za několik let si to přečtete.

SammSamm
12.12.2021 5 z 5

Příběh o dívce, která mi ze začátku přišla lehce autistická a nakonec velice spontánní. Myslím, že pokud chce někdo číst romantickou oddechovku, toto je ta pravá volba. Mně se zdál příběh skoro i opravdový a užívala jsem si s Isou a jejími přáteli, Jensem i Merle každou chvilku. Autorka krásně vypráví a tím se to čte jednoduše. Jen znovu a zas nakladatelství Ikar zklamalo svou korekturou nekorekturou, chyb je tam jak nastláno a to mne dokáže vždy od příběhu odpojit a to mne dokáže pořádně nas..... štvat :-)
(Nechci, aby můj výběr četby ovlivňovalo také nakladatelství se špatnou korekturou)

Parwana
07.11.2021 odpad!

(SPOILER) Čokoládový průšvih byl opravdu průšvih. Knihu jsem dočetla zhruba v polovině scény v restauraci, kde si nesympatická hlavní hrdinka poroučela polévku tak dlouho, až ji musel řešit kuchař i majitel. Víc byhc nevydržela...

ivca84
20.07.2021 5 z 5

oddechová romantarna zajimavy příběh

Nikychlupova
10.07.2021 3 z 5

Kniha se četla dobře, byla vtipná ale od začátku bylo jasné, jak to dopadne. Takový průměr mezi sladaky, na odpočinek, nic nedá, nic nevezme. Dávám tři Hvezdicky.

ivulka15
24.06.2021 3 z 5

Sladké jako ten dezert a Isa byla tak nějak roztomile praštěná. Chtěla jsem lehkou oddechovku a tu jsem taky dostala.

pip11
07.06.2021 3 z 5

Nenáročný příběh, který se mi do poloviny dost táhl. Až později to začalo být trochu více čtivé a místy i vtipné. 3,5*

uminaa
22.05.2021 3 z 5

Páni, jedna z mojich najdlhšie čítaných kníh! Mala som veľký problém sa zo začiatku ponoriť do čítania. Nevedela som sa totiž rozhodnúť, či mi hlavná hrdinka vadí, alebo je mi sympatická - naivná, mierne obsedantno-kompulzívna, nelogicky logická, neprijíma jednoducho zmeny, prekročenie hraníc komfortnej zóny je nočná mora. Niekoho mi veľmi pripomínala. Bol to celkom šok a trošku ma vykoľajilo, keď som zistila koho
Nakoniec som sa zaťala a dala knihe šancu. Oplatilo sa! Po asi jednej tretine knihy sa zrazu dej rozhýbal. Ani som sa nenazdala a o chvíľu som sa dostala na poslednú stranu. Prekvapilo ma, ako som si hlavnú hrdinku obľúbila. Bolo smutné pozorovať, ako sa Isabelline vzdušné zámky a ideály zrazu zrútili do blata a kaluže. Na druhej strane ju to však prebudilo a nakoplo, z čoho som mala veľkú radosť.
Celkový dojem je teda veľmi dobrý. Ide o milý, jednoduchý, nenáročný, zábavný príbeh, ktorý pekne a nevtieravo smeruje k šťastnému koncu. A veľkým plusom sú aj všetky postavy v knihe, ktoré je ťažko si nezamilovať
Myslím, že v budúcnosti to s autorkou ešte risknem

Kaja1
19.05.2021 5 z 5

Tak to byla pro mne ta správná oddychovka, po těch depresivních knihách, co jsem poslední dobou četla. Nemusíte přemýšlet, čekat katastrofu za každým řádkem, jen se nechat unášet příběhem. Fakt super !