E-maily Coco Pinchardovej

E-maily Coco Pinchardovej https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/158195/mid_e-maily-coco-pinchardovej-0wu-158195.jpg 3 301 95

Coco Pinchardová série

1. díl >

Kde Bridget Jonesová skončila... Coco Pinchardová pokračuje! Coco sa vydala mladá, porodila krásneho syna a sen o úspešnej kariére spisovateľky zavesila na klinec. Napokon jej predsa vyjde román, manžel Daniel zošedivie ako strieborný lišiak a syn Rosencrantz dospeje. Je čas užívať si život! Pod vianočným stromčekom si Coco otvára darček od Daniela. Nie je to šperk, ale iPhone. Predznamenáva začiatok Danielovej krízy stredného veku a Coco ho nachytá v posteli s mladšou ženou. iPhone sa jej stane spovednicou. Coco sa cez e-maily zdôveruje priateľom – Chrisovi, starnúcemu synovi zbohatlíkov, mierne alkoholickej učiteľke Marike a mnohým ďalším. Potom stretne fešáka Adama a ako slobodná štyridsiatnička zbiera a lepí kúsky svojho rozbitého života.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

The Not So Secret Emails of Coco Pinchard , 2012


více info...

Přidat komentář

Nuttelka
25.03.2024 3 z 5

Já s Coco asi úplně kamarádka nebudu.. Od Roberta jeho Eriku s Kate hltám knihu za knihou, ale další Coco si asi nechám ujít.. Do půlky knihy jsem se občas musela do čtení i nutit, než se s Danielem rozvedli, úplně mi oba dva lezli na nervy svým chováním. Po rozvodu se to už četlo lépe, ale i za mě je to spíš taková lepší parodie na Bridget Jones.. Jsem ráda, že to mám za sebou :-)))

Aliii
26.02.2024 4 z 5

Autor mě mile překvapil, dosud jsem znala jen pár jeho thrillerů. Coco je úplně jiný žánr a totálně nabourává všeobecně zažitou představu o chladných Angličanech :-)
Pobavila mě nejen ona, ale celá kniha.


JezinkaJ
01.02.2024 4 z 5

Zajímavý nápad napsat knihu formou emailů ve kterých Coco hodnotí svou životní situaci.
Bavila jsem se, to musím přiznat. Ač nejsem příznivec humorné literatury a literatury pro ženy také ne, tady jsem si dobře vybrala. Coco je pozoruhodná figura, manžel nanic, se synem starosti, s matkou taky, kariéra jak na houpačce a spíš padá dolů, naštěstí má kamarády, kteří jí věrně stojí po boku a kterým může psát "ty svoje emaily". :) Matka Coco je tedy dobrý "řízek". Úplně jsem tu sveřepou a tvrdohlavou paní viděla.
Sem tam Coco vzdáleně Bridget Jones připomínat může. Má předchozí věta nemá žádnou hodnotící relevanci. Je to jenom poznámka.
Pokud se chcete čtením trochu odreagovat a občas si vesele vzpomenout na své vlastní životní prohry, které se nakonec ukázaly býti spíš výhrami, můžu vám tuto knihu doporučit. Bude asi spíš pro holky, než pro kluky.

Bustedka
11.01.2024 4 z 5

Kategorii HUMOR v knihovně většinou přeskakuji. Napsat humornou knihu tak, aby nebyla spíš trapná, je fakt těžké. Tady ale nelituji. Vtipné mi to sice vysloveně nepřišlo, ale je to fajn oddechovka. Kniha je koncipovaná jako emaily kamarádům, ve kterých hrdinka vypráví, co zažila a co se přihodilo. A přesně tenhle formát mě na tom bavil ze všeho nejvíc.

Sofolina
20.11.2023 5 z 5

Nečtu detektivky ... Zatím. Ale tahle kniha byla tak super napsaná, že jestli po nich někdy sáhnu, bude autor první volba.

Postavy vás vtáhnou a nepustí míň než s úsměvem na rtech.

Sonne
19.11.2023 5 z 5

Velmi milá a příjemná oddechovka, díky níž jsem přežila covid s úsměvem na rtu. A to mluví za vše.

TynaBehuncikova
09.09.2023 4 z 5

Je to přesně takové, jak to vypadá. Oddechové vtipné čtení, hlavní hrdinka má velmi podobný vibe jako Bridget Jones (a všichni milujeme Bridget Jones), takže je to plné trapasů a různých přešlapů, až dojdete k pohádkovému konci. Za mě tomu ale trochu chybí spád, něco co by mě víc nutilo do čtení.

yonda
07.08.2023 3 z 5

Hlavní hrdinka Coco byla ve svém věku až moc zmatená, nezkušená a bláznivá...Ale musím přiznat, že jsem se párkrát od srdce zasmála a to se počítá!

LenkaMacak
27.07.2023 3 z 5

Hezká oddechovka, která se díky formě, kterou je psaná čte velmi rychle. Coco je moc sympatická a mile střeštěná. Thrillery od Roberta se mi líbí sice více, ale hned jdu pokračovat dalším dílem. 3/5*

malýčtenář
01.06.2023 3 z 5

Četla jsem nejprve druhý díl a zdál se mi lepší. Ale jako oddechové čtení a občas jako pobavení o začínající autorce dobrý. Její nevšední zážitky a vůbec soukromý život je jako na houpačce. Přesto se mi více líbí autorovy thrillery.

adela2230
04.04.2023 5 z 5

Kniha mě velmi překvapila. Bryndza píše skvělé kriminalky, ale tohle je také fajn. Občas jsem s chováním hrdinky nesouhlasila, ale jinak je kniha protkaná vtipem a člověk se pobaví.

MichaelaS081
04.03.2023 5 z 5

Kniha se mi líbila.

Julinka679
30.01.2023 3 z 5

Ale tak proč ne... Od autora mám raději jeho thrillery ale ani tohle nebylo úplně špatné.
Knížka napsána (jen a pouze) formou e-mailů, což byla příjemná změna.
Hlavní hrdinka na svůj věk poměrně trhlá, nemůžu si pomoct ale připomnělo mi to sérii o Bridget Jones, která je za mě taky hodně zábavná.
Coco střídá jeden průšvih za druhým a nikoho nepřekvapí když se ze všeho dostane a všechno dobře dopadne...
Za mě příjemná oddechovka za 3,5*.

JFK117
21.01.2023 2 z 5

Kniha, u které se krásně relaxuje. Stačí číst a číst, myslet není třeba. Takový odpočinek a druh literatury není pro mě. Ocením, když se autorovi podaří vtáhnout mě do děje, přemýšlet, domýšlet. Tady se to nestalo.

Lenka541
10.01.2023 5 z 5

Knížka mě pobavila. Četla se mi dobře, lehce, často jsem se musela smála nahlas. Správně praštěný příběh. Určitě si přečtu i druhý díl.

Přečti_si
30.12.2022 4 z 5

Po nějaké době opět knížka, na kterou jsem se těšila číst! Vtipná, trochu do Bridget Jones. Forma emailů mě strašně bavila, podobně jako u Ten, kdo stojí v koutě (tam šlo o formu dopisů). Tchýně od Coco byla skvělá, vtipná bába.

Michla76
30.10.2022 4 z 5

Musím říct, že to byla knížka, která mě těšila, byla místa, kdy jsem se smála nahlas. Čili za mě výborně a líbí se mi i jazyk, jakým je to psané. Takové mile praštěné a absurdní. To bych do autora, který píše převážně detektivyky, ani neřekla.

marwinmh
13.10.2022 4 z 5

Jelikož je to má první kniha od tohoto autora, nemám tak možnost srovnávat s jeho předchozími detektivními počiny, a možná proto mě kniha, postava Coco, její rodinní příslušníci a přátelé bavili. Palec nahoru za formu vyprávění příběhu prostřednictvím e-mailové korespondence hlavní postavy.

dr.romca
13.09.2022 4 z 5

Nečekejte detektivku a nebudete zklamaní. Téma čtyřicetileté ženy po rozvodu rozhodně není žádná novinka. Ale psané formou emailů - to je něco, co tu ještě nebylo. Jedním slovem - bavila jsem se... :)

lucakuca
20.07.2022 3 z 5

Co to? Ale proč vlastně ne?
Od půlky jsem se bavila, když jsem přišla na chuť Coco.
Je to jako s lidma. Někdo vám nesedí, ale za pár měsíců zjistíte, že je to vlastně bezvadnej člověk.