Coco a její přítelkyně

Coco a její přítelkyně https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/249232/bmid_chanel-co-coco-a-jeji-pritelkyne-249232.jpg 3 6 2

První lidský portrét COCO CHANEL Bez přítelkyň by se ze sirotka Gabrielle Chanelové nestala slavná Coco. Vyměňovaly si mezi sebou milence, šaty i šperky, umění smyslné elegance a vkus. Milovala je i nesnášela. A ony jí to jaksepatří vracely. Z popelky udělaly královnu. Díky dosud nezveřejněným archiváliím a soukromým záznamům je obraz Chanelové uprostřed rozbouřeného světa hodnověrný a neobyčejně životný. Autorka otvírá dveře od tajných komnat, módního domu v ulici Cambon po honosnou vilu v Roquebrune, pařížského hotelu Ritz po Place Hotel v Lausanne, oklikou přes New York.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Literatura faktu

Vydáno: , Noxi
Originální název:

Chanel & CO. Les amies de Coco , 2013


více info...

Přidat komentář

vlcka
04.09.2016 3 z 5

Biografie Coco Chanel mě velmi zajímala, navíc se zdála být napsaná ze zajímavého pohledu. Kniha mě však velmi brzy přestala bavit. Působí totiž trochu chaoticky a to jak stylem náznakovitého popisu, tak množstvím jmen a číslíček odkazujících k poznámkám, kterými se stránky jen hemží.
Opravdu pěkné se mi zdály být pasáže popisující práci Chanelové. Ty totiž měly jakýsi spád a kouzlo. Látky měnící se bez návrhů přímo v jejích rukách v nové modely, popisy materiálů, střihů, výšivek i pracovních postupů se mi opravdu líbily. Ve vztazích kolem, rozpitých do koláže bez jasných obrysů jsem se poněkud ztrácela.

Jeanie
26.06.2016 3 z 5

Biografie mě většinou nebaví a tato byla bohužel jedna z nich. Příběh Coco mě lákal už dlouho, jelikož návrhářka její velikosti musela prožít bohatý život.
Tahle kniha mě zklamala. Většinu času jsem se nudila, pořád jsem čekala, kdy přijde TO a příběh dostane grády, ale nic se nestalo.


Štítky knihy

přátelství módní návrháři přátelé

Autorovy knížky

2015  63%Coco a její přítelkyně

Kniha Coco a její přítelkyně je v

Přečtených10x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce10x
Chystám se číst3x
Chci si koupit3x